افزایش خاموشی های بیشتر در کشور/ اختلال در توازن شبکه برق

کارشناس اقتصادی گفت: بخش خصوصی هیچ انگیزه‌ای برای سرمایه گذاری در بخش نیروگاه‌ها ندارد و همین امر باعث اختلال در توازن شبکه برق شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ذوالفقاری کارشناس اقتصادی با بیان اینکه راهکاری که علم اقتصاد برای ایجاد توازن بین تولید و مصرف در هر بازار و صنعتی ارائه می‌دهد، راهکار مصرف است گفت: از طریق چانه زنی بین طرف عرضه و تقاضا و کشف قیمت تعادلی میزان تولید و میزان مصرف به تعادل می‌رسد و هر بازاری چه طرف تقاضا و چه طرف عرضه از این طریق به تعادل خواهد رسید.

او ادامه داد: به دو نکته باید توجه شود، این بازار باید حتما متوازن باشد به این گونه که هر دو طرف دارای قدرت چانه زنی برابر هستند و وقتی صحبت از بازار می‌شود، اگر بازار به گونه‌ای باشد که در یک طرف انحصار باشد، به طور قطع قیمت گذاری عادلانه در آن بازار صورت نمی‌گیرد.

کارشناس اقتصادی بیان کرد: اساسا یکی از وظایف اصلی دولت‌ها بازار سازی است تا توازن در بازارها ایجاد شود تا تخصیص منابع در سمت تولید و عرضه به صورت مساوی انجام شود.

ذوالفقاری توضیح داد: نکته دوم آن است که در بخش برق و سایر بخش‌ها که دارای یارانه پر رنگ است، دولت یک وظیفه بازار سازی دارد و برای آن یک ابزارهای تنظیم دارد؛ نکته مهم دیگر تامین حداقل معیشت برای همه شهروندان است، بر این اساس باید به گونه‌ای عمل شود تا شکاف طبقاتی در بین مردم ایجاد نشود و اطمینان حاصل شود که همه مردم حداقل معیشت را دارند.

او توضیح داد: مشکل ما آن است که دولت برای سیاست رفاهی خود و تامین معیشت حداقل خانوارها از ابزارهای تنظیم گرانه استفاده می‍کند و با قیمت گذاری و با دیکته کردن قیمت پایین که خود همین دیکته کردن، هزینه‌های بسیار بالایی دارد و همه یارانه‌های پنهانی که وجود دارد و یک سری تخمین‌ها زیاد زده می‌شود. مجموعه انرژی ما عددی نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلار تخمین زده شده است که از محل اموال عمومی پرداخت می‌شود.

او تاکید کرد: اگر بازار شکل گیرد، توازن بین تولید و مصرف خواهد بود و آن میزانی که ما مازاد مصرف داریم از طریق مکانیزم قیمت ایجاد انگیزه خواهد کرد.

ذوالفقاری اظهار کرد: دولت باید سیاست رفاهی شهروندان را تامین کند و با پرداخت مستقیم یارانه و یا ارائه کارت‌های همانند مدل سیاست تامین اجتماعی و پرداخت پول مستقیم به مردم بتواند سیاست بازاری را گسترش دهد.

او تاکید کرد: به طور قطع زمانی که  قیمت بازاری شود احتمالا افراد و خانوارهای کم مصرف، قیمت کم تر و افراد پر مصرف هزینه بالاتری را می‌پردازند.

کارشناس بازار سرمایه در پایان تصریح کرد: دولت باید به سمت سیاست گذاری برود و بخش خصوصی را تقویت کند تا تعادل و توازن را ایجاد کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار