به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس بند (۲) مصوبه جدید وزیر نیرو، انعقاد قرارداد خرید تضمینی برق از ظرفیتهای تولید برق تجدیدپذیر با ظرفیت منصوبه تا حداکثر ۱۰ مگاوات، با نرخ معادل ۱.۴ نرخهای موضوع مصوبه مورخ ۱۳۹۸/۰۷/۲۰ و رعایت شرایط بند (۲) بلامانع است.
مطابق آخرین مصوبه ابلاغی وزیر نیرو، درصورتی که ظرفیت نیروگاه کمتر از ۱۰ مگاوات باشد، ساتبا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق) بر اساس ارقام جداول زیر مجاز به انعقاد قرارداد خرید تضمینی برق است.
بر اساس تبصره (۲) بند ۲-۱ مصوبه وزیر نیرو مورخ ۱۴۰۰/۰۲/۲۵، پله مربوط به مولدهای خورشیدی با ظرفیت ۱۰۰ کیلووات و کمتر به ۲۰۰ کیلووات و کمتر تغییر مییابد. بعلاوه، مطابق همین بند، حداکثر پرداخت نقدی صورتحسابها در هر دوره، متناسب با بودجههای تخصیصی ساتبا است.
بدیهی است تسویه مانده طلب فروشنده برق تجدیدپذیر توسط وزارت نیرو (ساتبا) بهصورت نقدی مشروط به دریافت مابهالتفاوت قیمت تکلیفی و تمام شده از دولت و یا حصول منابع تخصیصی دیگر خواهد بود. در عین حال، مانند گذشته مانده پرداخت نشده مطالبات با ثبت در سامانه مدیریت اطلاعات بدهیها و مطالبات دولت (سماد)، جزو مطالبات بخش خصوصی از دولت و قابل وصول به روشهای متداول از جمله تهاتر بدهی با دولت، حواله سوخت صرفهجویی شده، اوراق مالی، اسناد خزانه و... است.
بیشتر بخوانید
از دیگر موارد مهم این مصوبه بند ۲-۳ است که مطابق این بند، مبلغ تعرفه برای تمامی نیروگاههای موضوع این مصوبه بجز نیروگاههای بادی، مشمول اعمال ضریب سه پله کاهش نرخ خرید (پس از اعمال کلیه ضرایب) در ابتدای سالهای هشتم، دوازدهم و شانزدهم میباشند. این ضریب برابر ۶۰ درصد است. در خصوص نیروگاههای بادی مطابق مصوبات قبلی عمل خواهد شد.
بر اساس این گزارش، ساتبا برای تشویق متقاضیان احداث نیروگاه با ظرفیت بالای ۱۰ مگاوات، مانند گذشته به صورت دورهای نسبت به برگزاری مناقصه بر اساس سقف جدید اعلامی در مصوبه فوقالذکر اقدام میکند.
درصورت تصویب و اجرای آئیننامه تحویل سوخت صرفهجویی شده، مکانیزم مناقصه یاد شده با روش مورد اشاره در بند یک مصوبه مذکور جایگزین میشود.
انتهای پیام/