به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عنایت الله رحیمی در دیدار با امین عارف نیا مدیر عامل صندوق کمک به توسعه فرهنگ و هنر با بیان اینکه شیراز یک هزار و ۸۰۰ هکتار بافت فرسوده و ۳۵۰ هکتار بافت تاریخی فرهنگی دارد، گفت: احیای بافت تاریخی این شهر به صورت فرهنگ مبنا بهترین، ماندگارترین و کم هزینهترین اقدام است و این فرصت و ظرفیت هم اکنون وجود دارد.
استاندار فارس افزود: عدم سرزندگی موجب فراموشی این بافت شده است که این موضوع دارای ابعاد کالبدی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی است.
او با اشاره به این که برنامه جامع مشترک برای ارائه خدمات دستگاههای مسئول به بافتهای تاریخی طراحی شده و در چند محله هدف اجرا شده است، افزود: سنگ سیاه یکی از محلات هدف این طرح است که فعالیتهای قابل توجهی در آن صورت گرفته و نتایج خوبی را نیز به دنبال داشته است.
رحیمی با بیان این که خانهها و آثار تاریخی ارزشمندی در بافت تاریخی شیراز وجود دارد، ادامه داد: خانوادههای اصیل شیرازی در این محلات ساکن بوده اند که به دلایل مختلفی مانند فرسودگی، نقل مکان کرده اند و مهاجرت خانوادههای اصیل شیراز از بافت تاریخی موجب آسیب دیدن جایگاه و شخصیت اجتماعی بافت تاریخی شده و زمینه رشد آسیبهای اجتماعی را فراهم کرده است.
او گفت: سرمایه گذاری صندوق کمک به توسعه فرهنگ و هنر و سامانه موسوم به تحفه با ارائه تسهیلات لازم برای فعالیتهای هنری در بافت تاریخی شیراز اقدامی اقتصادی است که ایجاد اشتغال را نیز به دنبال خواهد داشت.
استاندار فارس ادامه داد: شیراز در طول سال پذیرای گردشگران خارجی است که علاقهمند به بازدید از بافت تاریخی و آشنایی با تاریخ، ادبیات و رسوم مردم شیراز هستند، بافت تاریخی محل مناسبی برای تبلور شخصیت و هویت فرهنگی شیراز است و فعالیتهای هنری مانند نقاشی، خطاطی، موسیقی، انیمیشن، تئاتر، تعزیه، مد و لباس و انواع غذاها و خوراکیهای شیراز میتواند در این محیط عرضه شود.
رحیمی رسیدگی به وضعیت فاضلاب، جمع آوری زباله، نوسازی و بهسازی، روشنایی معابر، امنیت و امکانات ارتباطاتی را از الزامات کالبدی احیای بافت تاریخی برشمرد و با تاکید بر این که در این زمینه اقدامات بسیار خوبی انجام شده است، افزود: با فعالیتهای هنرمندانه و خلاقانه، بافت تاریخی به بدنه زنده و پررونق شهر بازمی گردد؛ زیرا اقتصاد خلاق حرف اول را در شهرهای تاریخی دنیا میزند.
او با تاکید بر این که بافت تاریخی شیراز هم اکنون زنده شده و عدهای از ساکنان قدیمی این بافت علاقهمند به بازگشت به این مناطق هستند، گفت: گذرهای تاریخی مختلفی در سطح شهر شیراز برای ایجاد رستههای خاص فعالیتهای هنری مناسب هستند که باید با کار فرهنگی زمینه ایجاد و گسترش آنها را فراهم کنیم.
در این دیدار مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر با اشاره به فقر فضاهای فرهنگی، ایجاد پهنه و گذرهای فرهنگ و هنر را اقدامی راهگشا در احیای بافت تاریخی و توسعه فضاهای فرهنگی برشمرد.
امین عارف نیا گفت: اقدامات انجام شده برای احیای بافت تاریخی شیراز با مشارکت مردم شایسته توجه است و قطعاً حضور اصحاب فرهنگ و هنر در این بافت ارزش آفرین خواهد بود.
مدیر عامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر به تفاهم با شهرداری شیراز برای تبدیل محله سنگ سیاه به پهنه فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: تسهیل حضور صاحبان کسب و کارهای فرهنگی و هنری در بازار هنر شیراز میتواند این بازار را به موتور محرک احیای بافت مبدل کند.
عارف نیا تسهیلات در نظر گرفته شده برای اعطا به کارآفرینان فرهنگ و هنر را کمکی موثر برای استقرار صاحبان کسب و کارها در بازار هنر و گذر فرهنگ و هنر دانست و گفت: در مجموع ١٨٠ میلیارد ریال تسهیلات برای علاقهمندان به استقرار و فعالیت در این پهنه اعطا خواهد شد.
شهردار شیراز نیز در آیین انعقاد این تفاهم نامه گفت: ایجاد گذر فرهنگ و هنر در محله تاریخی سنگ سیاه یک ارزش افزوده فرهنگی ویژه را برای محله سنگ سیاه به ارمغان میآورد و این ارزش افزوده فرهنگی به هویت بخشی بافت تاریخی کمک میکند.
حیدر اسکندرپور افزود: محله تاریخی سنگ سیاه با انجام اقداماتی با هدف به روز کردن اقدامات دستگاههای خدمات رسان همچون زیرزمینی کردن شبکه برق، اجرا و نوسازی شبکه آب، فاضلاب و گاز و سپس کفسازی، بدنه سازی و نورپردازی و نصب شیر آتش نشانی در کوچهها و گذرها محله سنگ سیاه، ظرف سه ماه آینده به یکی از زیباترین گذرها و مسیرهای بافت تاریخی تبدیل میشود.
او با یادآوری سالهای پیشین که شاهد تجمع بسیار زیاد معتادان و افراد کارتن خواب در محله تاریخی سنگ سیاه بودیم، گفت: با افتخار میگویم که امروز و با اقدامات انجام شده طی چند سال گذشته، سنگ سیاه به یکی از قطبهای قدرتمند اقتصاد گردشگری شیراز تبدیل شده است و با ایجاد گذر فرهنگ و هنر، ارزش افزوده آن افزونتر نیز میشود.
شهردار شیراز ادامه داد: با وجود محدودیتهای اقتصادی و شیوع کرونا در کشور، اما توانستیم در سال ۹۹ اتفاقات خوبی را برای بافت تاریخی فرهنگی رقم بزنیم و امروز با قاطعیت و استناد به آمار و مستندات اعلام میکنم که اقدامات، پروژهها و سرمایه گذاریهای انجام شده در دو سال گذشته در بافت تاریخی فرهنگی شیراز معادل کل سالهای پیشین است.
اسکندرپور با اشاره به اجرای ۳۲ پروژه در بافت تاریخی فرهنگی توسط شهرداری شیراز افزود: مجموعه اقدامات انجام شده در بافت تاریخی منجر به ایجاد ارزش افزوده اقتصادی در آن شده است و این ارزش افزوده باعث افزایش میل حضور به سرمایه گذاری در بافت و بازگشت دوباره ساکنین قدیمی به آنجا هستیم و امیدواریم در آینده با اجرای پروژههای بهسازی و باززنده سازی بافت تاریخی را در فهرست ثبت یونسکو قرار دهیم.
شهردار شیراز با اشاره به همکاری دستگاههای مختلف برای بهسازی بافت تاریخی فرهنگی گفت: معتقدم امسال یکی از فرهنگیترین هفتههای شیراز را برگزار کردیم. در این هفته با برنامه ریزیهای انجام شده و با در نظر گرفتن لزوم کمک به هنرمندانی که در طول مدت شیوع کرونا آسیبهای اقتصادی دیدند، سفارش اجرای کارهای فاخر موسیقیایی با موضوع ترانه شیراز، تالیف کتاب در زمینه مکتب شیراز و .. را به هنرمندان دادیم. همچنین با تخصیص اعتباری مناسب آثار هنرمندان تجسمی را خریداری کردیم.
امین عارفنیا مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر نیز در این آیین با تشکر از گامهایی که برای توسعه فضاهای فرهنگی و هنری در شیراز برداشته شده است، گفت: متاسفانه سرانه فضاهای فرهنگی در ایران با فقر جدی روبرو و حدود ۲۰ سانتی متر برای هر ایرانی است، از این رو نیاز است تا با مشارکت و همدلی بین دولت، بخش عمومی و هنرمندان اقداماتی جهت توسعه فضاهای فرهنگی هنری برداشته شود.
مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر اضافه کرد: موضوع احداث گذرهای فرهنگ و هنر در شهرهای کشور به ویژه شهرهایی با پیشینه غنی تاریخی همچون شیراز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شده بود و در شهرهای تاریخی فضاها و ابنیهای وجود دارند که میتوانیم با ایجاد پیوند بین آنها و هنرمندان، گامی برای توسعه فضاهای فرهنگی برداریم.
عارف نیا افزود: برای اینکه بتوانیم اصحاب فرهنگ و هنر را برای کارآفرینی ترغیب کنیم، تمهیداتی را در نظر گرفته ایم و با موافقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر شد مجموعا ۱۸ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره به هنرمندان و کسب و کارهایی که در گذر فرهنگ و هنر محله سنگ سیاه حضور پیدا کنند اختصاص میدهیم، این میزان معادل آنچه است که تا امروز در کل کشور به هنرمندان تمهیدات پرداخت شده است.
او با اعلام اینکه تلاش داریم در مردادماه گذر فرهنگ و هنر در محله سنگ سیاه به بهرهبرداری برسد، گفت: با انعقاد این تفاهم نامه، کسب و کارهای مختلف در گذر فرهنگ و هنر سنگ سیاه مستقر میشوند و اقدام ماندگاری را در شیراز رقم میزنیم.
مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر اضافه کرد: پیشینه شیراز در حوزه فرهنگی و هنری، ستودنی است و با افتخار به این پیشینه غنی باید برای توسعه فضاهای فرهنگی و هنری تلاش مضاعفی داشته باشیم.
انتهای پیام/