به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، بهار که میشود بوی گلهای زیبای گلستانهای گل محمدی در شهرستان خنداب همه جا را عطر آگین میکند.
خانم مرادی کار آفرین موفق اهل روستای استوه از توابع بخش قره چای شهرستان خنداب است با گرفتن تسهیلات حداقلی برای ۲۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
این کارآفرین موفق با گرفتن ۳۶ میلیون تومان تسهیلات از جهاد کشاورزی در سال ۱۳۹۷ میزان ۲ هکتار از زمینهای کشاورزی را زیر کشت گل محمدی برد و اکنون از این گلستان زیبا روزانه ۱۵ کیلو گل برداشت میکند.
او معتقد است که با دستگاههای مربوطه با پرداخت تسهیلات میتوانند بخشی از مشکل اشتغال در روستاها را برطرف کرد.
برداشت گلهای محمدی در شهرستان خنداب از نیمه اردیبهشت شروع میشود و به مدت یک ماه ادامه دارد.
پیش بینی میشود امسال از مزارع گل محمدی شهرستان خنداب میزان ۳۵۰ تن محصول برداشت شود.
اسماعیلی رئیس جهاد کشاورزی شهرستان خنداب گفت: ۱۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی این شهرستان به کشت گل محمدی اختصاص یافته که متعلق به ۱۵ بهره بردار است.
حسین زینلی مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح ملی گیاهان دارویی این وزارتخانه در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، از گردش ۲هزار و۲۰۰میلیارد تومانی صنعت گل محمدی خبرداد.
زینلی با بیان اینکه سطح زیرکشت گل محمدی در دنیا ۴۵هزارهکتاراست که ۷۰ درصد آن به ایران اختصاص دارد افزود: از ۲۶۵ هزارهکتار سطح زیرکشت گیاهان دارویی در کشور ۳۰هزارهکتار آن به گل محمدی اختصاص دارد.
او با پیش بینی تولید ۶۰ هزارتن گل محمدی در کشور سیاست جهادکشاورزی را کاهش خام فروشی وتغییر درتکنولوژی وتولید بیشتر محصولات وفرآوری کامل این محصول تارسیدن به تولید اسانس، ادکلن، فلیورها و عطر همراه باارزش افزوده به مراتب بالاتر عنوان کرد.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهادکشاورزی ادامه داد: امسال با رویکرد جدید دراین صنعت ۳۰ درصد گل تولیدی به غنچه خشک که از بازار پسندی بالایی در داخل وخارج از کشوربرخورداراست تبدیل خواهد شد.
زینلی صادرات ۳۰۲ تن غنچه خشک گل محمدی ۴میلیون لیتر گلاب و۲ونیم تن اسانس به خارج از کشور را بخشی از ظرفیت تجاری صنعت گل محمدی عنوان کرد.
انتهای پیام / ج
انتهای پیام / ج