احمدرضا رعنایی عضو انجمن قطعه سازان خودرو کشور و رئیس کمیته قطعات انجمن همگن قطعه سازان در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به افزایش میزان تقلب قطعه در کشور نسبت به گذشته، گفت: این روزها به دلیل اینکه تقاضا برای قطعه بالا رفته و از آن طرف عرضه کم شده است، میزان تقلب در قطعات افزایش یافته است، یعنی می توان گفت وقتی تقاضا بالاست و عرضه کم است، هر قطعه ای امکان تقلبی بودنش افزایش می یابد.
عضو انجمن قطعه سازان خودرو با بیان اینکه هم اکنون حدود ۳۰ درصد از قطعات یدکی موجود در بازار از طریق قاچاق و یا تولید زیر پلهای و تقلبی تامین میشود، اما همچنان این عدد رقم بزرگی است و وجود این سهم از قطعات تقلبی و قاچاق در بازار لوازم یدکی فاجعه محسوب می شود، کشور بیان کرد: قطعات تقلبی بسیاری در بازار وجود دارد که با نام های اصل در بازار به فروش می رود. برخی قطعات ایرانی را به نام خارجی، برخی اجناس بی کیفیت را به جای قطعات با کیفیت و برخی قطعات چینی را به اسم قطعات با کیفیت می فروشند و این میزان افزایش یافته است.
بیشتر بخوانید
رعنایی گفت: تنها راه جلوگیری از قاچاق راهی است که وزارت صمت اکنون در پیش گرفته است که فعال کردن شناسه ملی کالای خودرویی است که قطعات را شناسایی می کند. تاکنون ۱۷ قلم از قطعات خودرو شناسه ملی دریافت کردند و حدود ۱۵ قطعه یدکی دیگر نیز در شرف بررسی کارشناسی و کسب شناسه ملی است. اکنون بیشترین قطعات تقلبی که در بازار وجود دارد شامل لنت ترمز، دیسک و صفحه، جلوبندی، استارت، دینام و رینگ است.
رئیس کمیته قطعات انجمن همگن قطعه سازان با اشاره به علت گرانی قطعات خودرو نسبت به سال گذشته، گفت: امسال 25 درصد به قیمت نهاده های تولید اضافه شد و علاوه بر این 40 درصد حقوق کارگر اضافه شد که در کل باعث شد قطعات لوازم یدکی حدود 25 درصد گران شود.
انتهای پیام/