به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، انتخابات ریاست جمهوری قرار است ۲۸ خرداد برگزار شود تا رئیس جمهور دوره سیزدهم مشخص شود.
شورای نگهبان صبح سهشنبه چهارم خرداد پس از ۱۰ روز بررسی اعلام کرد که صلاحیت ۷ نفر از داوطلبان ریاستجمهوری را تأیید و ساعاتی بعد وزارت کشور با انتشار بیانیهای اسامی سعید جلیلی، محسن رضایی، سید ابراهیم رئیسی، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، علیرضا زاکانی، عبدالناصر همتی و محسن مهرعلیزاده را به عنوان نامزدهای نهایی انتخابات ریاستجمهوری معرفی کرد.
هماکنون شورای نگهبان تا چند روز آینده همچنان در صدر سوژههای اصلی رسانههای کشور خواهد بود؛ در این گزارش نگاهی گذرا به ساختار و ترکیب اعضای کنونی این شورا خواهیم داشت.
شورای نگهبان ۱۲ عضو دارد که ۶ عضو آن فقیه و ۶ عضو دیگر آن حقوقدان هستند. طبق قانون اساسی، انتصاب فقهای شورای نگهبان برعهده رهبری است. ۶ حقوقدان را هم رئیس قوه قضائیه به مجلس شورای اسلامی معرفی میکند و در صورت رای نمایندگان به جمع اعضای شورای نگهبان اضافه میشوند.
۶ عضو شورای نگهبان: آیت الله احمد جنتی، آیت الله سید محمدرضا مدرسی یزدی، آیت الله صادق آملی لاریجانی، آیت الله مهدی شب زندهدار، آیت الله علیرضا اعرافی، آیت الله سید احمد خاتمی.
۶ عضو حقوقدان شورای نگهبان: عباسعلی کدخدایی، سیامک ره پیک، سید فضل الله موسوی، محمد دهقان، محمد حسن صادقی مقدم و هادی طحان نظیف
آیت الله احمد جنتی: از دوره اول شورای نگهبان اسنفد ۱۳۵۸ به عنوان عضو فقیه این نهاد منصوب شد و از سال ۱۳۷۱ تاکنون دبیری شورا را بر عهده داشته است. آیت الله جنتی ۹۵ ساله، همزمان رئیس مجلس خبرگان است. عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و نیز شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز از جمله اشتغالات اوست.
آیت الله سید محمدرضا مدرسی یزدی: در سال ۱۳۸۳ جایگزین آیتالله محمدحسن قدیری در شورای نگهبان شد. پس از آیت الله جنتی، قدیمیترین عضو این شورا محسوب میشود و ۶۶ ساله است. عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از سوابق مدرسی یزدی است.
آیت الله صادق آملی لاریجانی: در سال ۱۳۸۰ به عضویت شورای نگهبان درآمد و تا سال ۱۳۸۸ در این شورا حضور داشت. لاریجانی سپس به قوه قضاییه رفت و رئیس این قوه شد. در دی ماه ۱۳۹۷ و پس از درگذشت آیتالله محمد هاشمی شاهرودی با حکم رهبر انقلاب بار دیگر به عضویت شورای نگهبان در آمد. او عضو مجلس خبرگان رهبری در دوره سوم، چهارم و پنجم از استان مازندران بوده است.
آیت الله مهدی شب زندهدار: آیت الله شب زنده دار در سال ۱۳۹۲ پس از درگذشت غلامرضا رضوانی به عضویت شورای نگهبان درآمد. او مدیر موسسه و مدرسه بقیةالله (عج) است.
آیت الله علیرضا اعرافی: پس از رحلت مرحوم آیت الله مؤمن، عضو باسابقه شورای نگهبان، در تاریخ ۲۴ تیر ماه ۱۳۹۸ با حکم رهبر معظم انقلاب به عضویت فقهای شورای نگهبان منصوب شد. او متولد سال ۱۳۳۸ در میبد است. آیت الله اعرافی اکنون مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور را نیز برعهده دارد و پیش از این مدیریت جامعه المصطفی را برعهده داشت.
آیت الله سید احمد خاتمی: امام جمعه موقت تهران در تاریخ یازدهم آبان ۱۳۹۹جایگزین آیت الله یزدی شد. آیت الله یزدی، به دلیل عوارض جسمی و کهولت سن از عضویت شورای نگهبان استعفا داد و حضرت آیتالله خامنهای در حکمی، آیت الله سید احمد خاتمی را به عضویت شورای نگهبان منصوب کردند. آیت الله خاتمی متولد ۱۳۳۹ است و سابقه عضویت در هیات رئیسه مجلس خبرگان، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، دارد.
عباسعلی کدخدایی: قدیمیترین عضو حقوقدان شورای نگهبان ایران که از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۲ عضو این شورا بود. آقای کدخدایی مجددا از سال ۱۳۹۵ و با رای مجلس دهم به شورای نگهبان بازگشت و سمت سخنگویی این شورا را برعهده دارد. استاد دانشگاه تهران، قائم مقام دبیری شورای نگهبان، معاون اجرایی و امور انتخاباتی شورای نگهبان و سخنگویی شورای نگهبان از فعالیتهای کدخدایی بوده است.
سیامک رهپیک: رهپیک در حال حاضر قائم مقام دبیری شورای نگهبان است. ابتدا درسال ۱۳۸۹ با معرفی آیتالله آملی لاریجانی (رئیس وقت قوه قضاییه) به عضویت در این شورا درآمد و سپس در مرداد سال ۱۳۹۷ و پس از درگذشت محمدرضا علیزاده بار دیگر برای پیوستن به این شورا معرفی و انتخاب شد.
معاون اجرایی و امور انتخابات شوراینگهبان، رئیس پژوهشکده شورای نگهبان، رئیس دانشگاه علوم قضایی و ... از سوابق آقای رهپیک است.
سید فضلالله موسوی: در سال ۱۳۹۵ و با معرفی آیتالله آملی لاریجانی به عضویت شورای نگهبان در آمد. او پیشتر نماینده مجلس هفتم بود و استاد دانشگاه تهران، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، مدیر گروه حقوق عمومی و بین الملل دانشگاه تهران، بوده است.
محمد دهقان: در سال ۱۳۹۸ با معرفی رئیس وقت قوه قضاییه به عضویت شورای نگهبان درآمد و موفق شد ۲۳۰ رای مثبت نمایندگان مجلس شورای اسلامی را کسب کند. دهقان در دورههای هفتم و هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی نماینده مردم حوزه انتخاباتی چناران و طرقبه شاندیز بوده و در دوره دهم نیز به نمایندگی همین حوزه انتخاب شد.
محمد حسن صادقی مقدم: در تیر ماه ۱۳۹۸ با معرفی رئیس وقت قوه قضاییه با کسب ۱۸۱ رای از مجلس شورای اسلامی به شورای نگهبان راه یافت. صادقیمقدم، رئیس پیشین دانشکده وزارت اطلاعات، هماکنون به عنوان مشاور عالی دبیر شورای نگهبان فعالیت میکند و استاد حقوق دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است.
هادی طحان نظیف: در تیرماه ۱۳۹۸ با معرفی رئیس وقت قوه قضاییه با کسب رای مثبت از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان جوانترین عضو حقوق دان شورای نگهبان (متولد ۱۳۶۱) انتخاب شد. طحاننظیف عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق (ع)، معاونت آموزشی دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق (ع)، دبیر جلسات شورای نگهبان، مشاور معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان و عضو مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان است.
محمد صادقتبار
انتهای پیام/
که ماایرانی ها عادت داریم وظایف خودمون رو رها می کنیم ، توی کار داوری دخالت می کنیم و وقت رو تلف می کنیم
* مثل اون فوتبالی که بازیکن ها متاسفانه ""طبق عادت اشتباه "" دنبال اعتراض به داور بودن... که یهویی گل خوردیم!
انشالله
انتخاب با بصیرت
۱. دشمن به دنبال رای ندادن من است پس من در زمین دشمن بازی نمیکنم
۲.انتخابات ایران شاید تنها انتخاباتی باشه که آمریکا و اسرائیل ان را به جد دنبال کنن بنابراین من با رای دادنم آن ها را یک بار دیگر ناامید میکنم
۳.رای دادن یک وظیفه ی شرعی است که بر دوش من است . یکی از دلایل انقلاب حق رایی است که امروز هر ایرانی در اختیار دارد بنابراین برای پاسداری از خون شهیدان من رای میدهم و چه چیز مهم تر از این
1-رای نمیدهم چون دشمن کاری به رای دادن من وتو ندارد
2- رای نمیدهم ودنبال کردن امریکا واسرائیل وهرکسی میخاد دنبال کند بکند
3- رای نمیدهم چون وظیفه شرعی من حکم میکند به کشور وملت خیانت نکنم وتاالان رای دادیم کاری درحق ملت صورت ندادند بجز فقروفلاکت
من برای پاسداری ازنسل اینده وحرمت دین ومعصومین ع رای نمیدهم
خنده دارین. با معکوس کردن افعال، منطقش معکوس نمیشه ها. شما اگر نسلی داشته باشی برای ساختن آینده اش تلاش می کنی نه اینکه بشینی تو خونه. اگر اعتقادی داشته برای تقویتش تلاش می کنی نه برای منزوی نشون دادنش. کسی که حداقل یکی از اینها را داشته باشه حتما شرکت می کنه
این انتخابها تا کنون دردی از مردم ما دوا نکرد و آنطوری که باید در این کشور نخبه پروری و گزینش نشد.
ما ایرانی در حد پنج کشور برتر و سرور و نخست جهان میخواهیم.
شرم و لعن و نفرین بر آنهایی که توان کف کف را برای این کشور محاسبه کنند.
ایران نیازمند مردانی بزرگ و با برنامه و تلاشگر و مردمانی پویا و کوشاست.
تاکید میکنم جزو چند کشور اول.
لاریجانی که ۱۲ سال مسئول قانون گذاری بود و همین جهانگیری تا الانشم مسئول اجرایی است
اینا باید پاسخگو باشند تا اینکه معترض باشند
قطعا وقتی سال ۹۶ جهانگیری تایید صلاحیت شد رئیسی نبود تا دست فساد ارزی داداش جهانگیری را رو کنه و امسال رد صلاحیت بشه
به این دلیل جهانگیری ۹۶ تایید و ۱۴۰۰ رد صلاحیت شد
البته که قانون اجازه اعلام دلیل رد صلاحیت رو به شورای نگهبان نامیده و الا فساد های دیگه هم داره
خیلی شغل خوبی دارن
خوش بحالشون.
یه روزی زبانم لال
صادق لاریجانی
رئیس شورای نگهبان شه
اگر منظور آسوده خاطر بودن و اطمینان است مطمئن درست است.
الان خودش هم کنارشون هست
شرم بر شما
البته شنیدم که 200 صفحه برنامه را در عرض 1 روز درست کردند و به افراد مختلف دادند .
خیلی جالب است .
پس این همه کارکرد در طول یکسال و نیم ، برای تصاحب ریاست جمهوری بود و بس .
شوآف بود .
اینا خودشون اصلا صلاحیت دارن که صلاحت دیگرانو احراز کنن !؟
اصلا چه کسی صلاحیت خود اینارو تایید کرده !؟
زنده باد دکتر احمدی نژاد
رهبر خودش تایید شده کیه؟
تا کی قراره رهبر باشه
جواب ۲:قانون
جواب ۳ :تازمانی که قانون بهش اجازه بدهد .
فکر کردید اولین کسی که این سوالات به ذهنش خطور میکند شمایید . نه دایی خیلی روی این موضوعات بحث شده کتاب نوشته شده صاحب نظر ها و کارشناسها بحث کردند .
آی کیو
ولی شاید اونا رو زود تر از خودت اونجا حاضر ببینی. اینو فراموش نکن