به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، برنامه بدون خط خوردگی رادیو گفتوگو با موضوع آغاز رزمایش مشترک جنگ الکترونیک در ارتش جمهوری اسلامی ایران با امیر دریادار حبیبالله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش به صورت تلفنی گفتوگو کرد.
امیر دریادار حبیبالله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه جنگ الکترونیک جایگاه ویژهای در ارتقای توان دفاعی و بازدارندگی نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی ایران دارد، اظهار کرد: ما نباید از آموزش، ارتقای مهارت و تامین تجهیزات به روز جنگ الکترونیک غافل شویم. باید متناسب با شرایط روز و فناوری به دنبال ارتقای آموزش و مهارت و تامین تجهیزات مورد نیاز در جنگ الکترونیک باشیم.
وی با یادآوری اینکه فرمانده معظم کل قوا در سال ۱۳۸۸ در مراسم الحاق ناوشکن جماران در نیروی دریایی فرمودند «باید به جنگ الکترونیک توجه خاصی شود» بنابراین این امر در دستور کار ارتش جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت، گفت: ما از آن زمان تاکنون رزمایشهای متعددی در بحث تامین و آموزش نیروی انسانی و ارتقای مهارت داشته ایم و بر روی آنها خیلی کار کردیم.
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به توان داخلی در حوزه جنگ الکترونیک، بیان کرد: در بحث تامین تجهیزات مورد نیاز از صنایع داخلی تلاش و کوشش شده و تجهیزات مورد نیاز تهیه شده است یعنی متکی بر توان علمی داخل هستیم، چون در بحث جنگ الکترونیک و موارد مشابه، تکیه کردن به توان خارجی کاملا اشتباه است.
وی با اشاره به رزمایش مشترک جنگ الکترونیک گفت: ما از چند روز گذشته بحث آمادگی اجرا شدن رزمایش مشترک جنگ الکترونیک سپر آسمان سال ۱۴۰۰ ارتش جمهوری اسلامی ایران با شرکت نیروی زمینی، نیروی پدافند، نیروی هوایی و نیروی دریایی را آغاز کردیم.
سیاری با بیان اینکه صبح روز سه شنبه مرحله عملیاتی سریالهای پیش بینی شده در جنگ الکترونیک را شروع کردیم؛ افزود: در این رزمایش سریالهای متنوع و زیادی را پیش بینی کردیم. همچنین از تجهیزات انواع و اقسام هواپیماهای مجهز به تجهیزات الکترونیک، انواع پهپادهای تجهیز شده به وسایل جنگ الکترونیک، انواع ریزپرندههای تجهیز شده به جنگ الکترونیک، وسایل ارتباطی تجهیز شده، خودروهای مجهز و دیگر سامانههای زمینی جنگ الکترونیک به کار گرفته شد. در سریالها دو نیروی آبی و نارنجی کاملا علیه یکدیگر اقدام میکنند، این سریالهای شروع شده و ادامه دارد.
وی در رابطه با اهداف رزمایش عنوان کرد: اولین هدف که برای ما بسیار حائز اهمیت است، ارتقای توان رزمی در جنگ الکترونیک و جلوگیری از هر نوع غافلگیری در آینده است.
معاون هماهنگ کننده ارتش افزود: تبادل تجربه از کارکنان قدیمی به کارکنان جوان، آزمایش دستگاههای جنگ الکترونیک، تمرین تاکتیک ها، حاضر به کار بودن وسایل، آزمایش طرحهای پیش بینی شده برای دفاع و آفند جنگ الکترونیک جزو اهداف فرعی رزمایش قرار میگیرد که باید به آنها توجه شود.
وی شور و هیجان کارکنان جوان نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران را از ویژگیهای بسیار خوب در رزمایش برشمرد و گفت: این نیروها با استفاده از علم و دانش داخلی و با تحصیلاتی که کردهاند از سطح بالای توان دانشی برخوردارند و در خلق تاکتیک بسیار مبتکر و خلاق هستند و اقدامات بسیار زیبایی انجام میدهند.
امیر سیاری اظهار کرد: هر سریالی را که نظارت و کنترل کردیم، میبینیم که پیشرفتمان نسبت به گذشته واقعا جهشی دارد و این جای شکر و قدردانی از کارکنان در این عرصه را دارد.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه سخت افزاری توجه لازم و کافی را خواهیم داشت، خاطر نشان شد: با توجه به مسئله تهدیدات روز و آینده که تکیهای بر این گونه جنگها از جمله جنگ الکترونیک، جنگ سایبر، جنگ نرم، جنگ شناختی است، ما برای جوابگویی به تهدیدات آینده در این مسیر حرکت کردیم، ضمن اینکه توان سخت افزاری مان را باید حفظ کنیم و باید از آنها برخوردار باشیم و آمادگی هر گونه عملیات نظامی را برای مقابله با تهدید داشته باشیم.
انتهای پیام/