با خودنمایی زودهنگام گرما در خوزستان،خاموشی ها برای حفظ پایداری شبکه برق اعمال شد، اما این اقدام چاره ساز و مدبرانه است؟

 

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، خرداد ماه آخرین ماه از فصل بهار از راه رسید، البته این فصل در خوزستان بسیار متفاوت است، چون خبری از نسیم خنک نیست، در واقع خوزستانی‌ها از نیمه‌های اردیبهشت درِ خانه‌ها را به روی این فصل گرم و طاقت فرسا باز می‌کنند، می‌پرسید چگونه؟

دیگر خانه‌ای پیدا نمی‌شود که روزگار را بدون کولر و وسایل خنک کننده بگذرانند، اصلا کسی جرات نمی‌کند کولرگازی و دوتیکه را خاموش کند، می‌گویند تابستان از راه رسید و این شرایط تقریبا تا آبان ماه هر سال ادامه دارد اما ظاهرا امسال زودتر از همیشه روز‌های گرم با چاشنی قطع برق و خاموشی در خوزستان رُخ نشان داد، در اولین روز از خرداد خاموشی در ساعت‌های مختلف و البته در بیشتر مناطق در ساعت ۱۵ و ۳۰ الی ۱۷ و ۳۰ اتفاق افتاد و بسیاری را کلافه کرد.

خوزستان در تنور داغ بهار می‌سوزد/ مقصر خاموشی و قطع برق دست‌ها بالا

گرمای خوزستان به گونه‌ای نیست که بتوان ظهر‌ها را بدون کولر سپری کرد، می‌توان آن را کوره‌ای داغ تصور کرد که انسان‌ها در آن زندگی می‌کنند، اما ظاهرا تهمیدات شرکت توزیع برق در اهواز و سایر شهرستان‌های خوزستان اصلا توجهی به این موضوع نداشته است و نکته جالب‌تر اینکه برنامه زمان بندی قطع برق در مناطق مختلف منتشر شد و اینگونه که پیدا است تا پایان تابستان خوزستانی‌ها باید چند ساعتی از روز را در بی برقی و بی آبی بگذرانند.


بیشتر بخوانید


درِ هر خانه‌ای باز می‌شد، اهالی بادبزن به دست تلاش می‌کردند خود را خنک کنند، یا از کولر خودرو‌ها برای خنک کردن موقت استفاده می‌کردند، برخی هم خود را به نسیم داغ و سوزان ظهر‌های گرم سپرده بودند تا شاید چاره‌ای شود، عده ای هم آب به دست و صورت زده بودند تا شاید بتوانند تاب بیاورند، ولی وقتی در خرداد دمای هوا به بالای ۴۰ درجه رسیده و در تیر و مرداد و شهریور از ۵۰ درجه هم عبور می‌کند، مسئولان چه چاره‌ای اندیشیده اند؟

خوزستان در تنور داغ بهار می‌سوزد/ مقصر خاموشی و قطع برق دست‌ها بالا

برخی مسئولان از جمله سید کریم حسینی رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در صحبت‌ها و مصاحبه‌ها با رسانه ها و در فضای مجازی، نیروگاه رامین اهواز را عامل قطعی برق در استان خوزستان دانستند و می‌گفتند اگر تعمیرات دوره‌ای در فصول سرد سال انجام می‌شد و این نیروگاه با همه ظرفیت یعنی ۶ واحد موجود فعالیت می‌کرد، خوزستان با مشکل خاموشی دست و پنجه نرم نمی‌کرد. این در حالی است با ۵ واحد تولیدی آن با همه توان خود با تلاش کارکنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد، اما نبود اعتبار‌ها سبب شده تعمیرات در گرمای زیاد و حرارتی خارج از تحمل افراد با تاخیر آغاز و به تبع آن با تاخیر به پایان برسند.

تاخیر در تعمیرات دوره‌ای به دلیل کمبود اعتبار و نقدینگی

خلیل محمدی مدیرعامل نیروگاه رامین اهواز در این خصوص به خبرنگار ما گفت: با توجه به گرمای زودهنگام امسال، کاهش نزولات جوی و کاهش سطح ذخیره سد‌ها به منظور پشتیبانی از شبکه برق کشور به ویژه در پیک مصرف برق و همچنین رواج گسترده استخراج رمز ارز‌ها و مصرف بی رویه شاهد چالش‌هایی در عرصه برق هستیم.


بیشتر بخوانید


او افزود: این نیروگاه با ۶ واحد تولیدی تامین کننده برق عمده استان خوزستان است و هم اکنون ۵ واحد تولید برق این نیروگاه در مدار قرار داشته و واحد شماره ۶ نیز بر اساس برنامه‌های از پیش تعیین شده و طبق دستورالعمل‌های تخصصی و به منظور ارتقای سطح تولید برق به ویژه در تابستان پیش رو از دی ماه پارسال از مدار خارج و با همت و تلاش متخصصان نیروگاه مراحل نهایی تعمیرات اساسی این واحد نیروگاهی با وجود چالش‌های متعدد اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و کاهش نقدینگی در حال اجرا است.

خوزستان در تنور داغ بهار می‌سوزد/ مقصر خاموشی و قطع برق دست‌ها بالا

محمدی اظهار کرد: ذکر این نکته نیز ضروری است که در اواخر پاییز و اوایل زمستان پارسال کشورمان دچار چالش‌های متعدد در عرصه تامین گاز مورد نیاز مردم و صنایع به ویژه نیروگاه‌های حرارتی شد و تامین نشدن گاز مورد نیاز نیروگاه‌های حرارتی، خاموشی‌های متعددی در سطح کشور ایجاد کرد، بنابراین با همه مشکلاتی که به منظور تولید برق مورد نیاز مردم کشورمان وجود داشت نیروگاه رامین همچون اکثر نیروگاه‌های بخاری و گازی ناگزیر به آغاز برنامه تعمیرات اساسی واحد شماره ۶ خود را با تاخیر شد تا بتواند با تولید این انرژی حیاتی و پشتیبانی از شبکه برق خدمت رسانی به مردم در آن شرایط سخت را ادامه دهد.

انگشت اتهام را از نیروگاه رامین بردارید

مدیرعامل نیروگاه رامین اهواز بیان داشت: مجموعه مدیریتی این نیروگاه هیچ قصوری در اجرای مسئولیت‌ها و روند تعمیرات اساسی این واحد تولیدی و همچنین رفع مشکلات سایر واحد‌ها نداشته و مجموعه نیروگاه رامین نیز با وجود شرایط سخت بحران کرونا متعهدانه و مسئولانه و در شرایط سخت کاری مرتبط با تولید این انرژی جهت اجرای دقیق و تخصصی این پروژه تلاش کرده و همچنان طبق رسالت خویش در جهت تولید پایدار این انرژی حیاتی و خدمت رسانی مستمر به مردم نقش آفرینی می‌کنند.

خوزستان در تنور داغ بهار می‌سوزد/ مقصر خاموشی و قطع برق دست‌ها بالا

این مقام مسئول تصریح کرد: این در حالی است که طی ماه‌های اخیر سایر واحد‌ها و بخش‌های مختلف نیروگاه با تکیه بر دانش و تجربه ارزشمند کارکنان مورد تعمیرات میان دوره‌ای و تخصصی قرار گرفته که رفع محدودیت‌های ۳۰ الی ۵۰ مگاواتی واحد‌های ۲، ۳،۴ و ۵ نیروگاه پس از سال‌ها محدودیت از مهمترین اقدامات اخیر بوده است.


بیشتر بخوانید


تلاش برای تامین برق با همه توان و ظرفیت نیروگاه

او ادامه داد: در پایان این اطمینان خاطر را به مردم استان خوزستان خواهیم داد که تلاشگران نیروگاه رامین اهواز همه اهتمام و توان خود را همچون گذشته در جهت تولید پایدار این انرژی حیاتی بکار گرفته تا تابستانی توام با آسایش را برای مردم به ارمغان آورند، همچنین همه مردم استان نیز را به صرفه جویی در این انرژی به ویژه در ایام پیش رو دعوت می‌کنیم و خواهشمندیم همراه و همیار مجموعه صنعت برق باشند تا همه مردم بتوانند از این نعمت به طور مستمر برخوردار باشند.

خوزستان در تنور داغ بهار می‌سوزد/ مقصر خاموشی و قطع برق دست‌ها بالا

شمارش معکوس برای بازگشت واحد شماره 6 نیروگاه به مدار تولید 

خلیل محمدی با اشاره به اینکه هم اکنون روزانه ۲۹ هزار مگاوات ساعت برق در این مجموعه تولید می‌ شود، گفت: کار تعمیرات اساسی واحد ۶ نیروگاه در حال انجام است و پیش‌بینی می‌شود تا یک ماه آتی به چرخه تولید انرژی بازگردد که با بکارگیری این واحد ظرفیت تولید برق در نیروگاه رامین به ۳۵ هزار مگاوات ساعت در روز افزایش پیدا می کند .

او ساخت و بازسازی قطعات و تجهیزات مورد نیاز به دست کارکنان و تلاشگران متخصص داخلی از دیگر اقدامات این نیروگاه در عرصه تعمیرات و نگهداری واحدها به منظور تداوم تولید عنوان کرد و افزود: نیروگاه رامین با قدمتی 42 ساله دارای پیچیدگی و ساختار فنی متفاوتی نسبت به اکثر نیروگاه های کشور است که این موضوع باعث شده تا نیروهای انسانی توانمند، صاحب تجربه و تخصص های ارزشمندی شوند که باعث شده با تکیه بر همت و تلاش همین کارکنان شاهد رفع محدودیت ها و بهبود روند تولید برق این واحد ها در نیروگاه باشیم.

‌می‌گویند خوزستان بسیاری از نیاز‌های کشور از جمله؛ کشاورزی، نفت و گاز، آب، برق و... را تامین می‌کند، اما چرا باید همین استان در وقوع چالش‌هایی مثل بی آبی و کم آبی در روستا‌های و مناطقی از شهر، اعمال خاموشی‌ها در هوای گرم و طاقت فرسا و سایر مشکلات همیشه اول و سرآمد باشد؟ آیا قطع برق برنامه ریزی شده تا پایان تابستان و با وجود پیش بینی خشکسالی و کاهش شدید منابع آبی منطقی و علمی است؟ اینکه برنامه زمان بندی هر شب از سوی شرکت توزیع برق منتشر شود، دردی درمان می‌کند؟ آیا می‌شود برق را مثل آب ذخیره کرد تا زمان خاموشی از مشکلات کاست؟

در فصل زمستان مردم این استان ناچار به صرفه جویی در مصرف گاز به منظور جلوگیری از قطع گاز و گازرسانی به مناطق سردسیر کشور هستند، حال که در اسیر نقاط کشور هوا به میزان محسوسی خنک‌تر از خوزستان است، حالا باید اهالی بالادست صرفه جویی در مصرف برق را سرلوحه خود قرار دهند، ضمن اینکه اگر اعتبار‌ها به موقع تزریق شوند و عملیات‌های تعمیراتی به موقع صورت گیرند، دیگر شاهد چنین اتفاقات در خوزستان نخواهیم بود.

گزارش از ملیحه گریزی نسب

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۶ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
بجای کشمکش و دنبال مقصر گشتن، مشکل رو حل کنید، شهرهای سردسیر صرفه جویی کنن، خرداد ماهه و هوا به شدت گرمه، تیر تا شهریور گرمای هوا وحشتناک تره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۷ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
بازم بحث کمبود بودجه درمیونه، اینهمه بابت مصرف برق از ملت هزینه می گیرید، وزارت نیرو داره چیکار میکنه با این پولها؟ چرا به موقع بودجه نمی دید که خوزستانیها اینقدر مشکلات نداشته باشن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
تو خوزستان چه خبره؟ چرا کسی به فکر مردم بیچاره نیست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۰ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
چاره کار تا 50 درصد قطعی
1.تعویض فوری کولرها قدیمی پر مصرف با اسپلیت جدید و به روز با دادن وام 3 ساله
2.استفاده از پنجره 2 جداره و تعویض فوری آن و دادن وام 3 ساله
3.استفاده از پرده در ساختمان های آفتاب گیر
نکته؛ مشکل مملکت ما به روز نشدن همه چی هست از خود فرد تا ساختمان و ماشین و......
نکته؛ ما 5 الی 6 استان فوق گرم داریم می دانید با این کارها ساده و ابتدایی و کارشناسی به اندازه 10 تا 20 نیروگاه صرفه جویی می شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۰ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
ما ارهر کشوری بد بخت تریم ، چون نه بلدیم از منابع معنوی ونه مادی خود در جهت حتی یک زندگی معمولی استفاده کنیم ، مثلا شرکتهای دانش بنیان پیشنهاد و‌طرح تعویض کندانسور کولز های گازی مناطق گرم را به وزارت میدهند تا هزینه ۱/۶ میلیون دلاری توسعه شبکه نداشته باشد و از طرفی شرکتهای مربوطه ایرانی اشتغال داشته باشند کسی توجه نمی کنه برای مصرف گاز هم همینطور و و و و یعنی هم نیرو داریم و هم قدرت فکر ولی قدرت تصمیم نداریم پس باید یک کشور جهان سوم و شاید بد تر باشیم و‌در بی برقی و آبی و بهداشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۳ ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
مناطق سردسیر که کولر نیاز ندارن، چرا مصرفشون بالاست؟