معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات ایران، از فعال‌سازی سرویس امضای دیجیتال بر روی اپلیکیشن دولت همراه خبر داد.

به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، بهنام ولی زاده گفت: کارتابل خدمات قابل استفاده با این سرویس تا پایان خردادماه پیاده‌سازی می‌شود. بهنام ولی زاده، معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات ایران، اظهار داشت: داشتن امضای دیجیتال برای برخی کاربرد‌های دولت الکترونیک یک نیاز به شمار می‌رود و از این رو هم اکنون این سرویس را روی اپلیکیشن دولت همراه فعال کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه تمامی افرادی که از اپلیکیشن دولت همراه استفاده می‌کنند می‌توانند برای فعال سازی امضای دیجیتال درخواست دهند، ادامه داد: این سرویس در حال حاضر برای نسخه اندروید گوشی‌های همراه آماده شده و کاربران می‌توانند برای دریافت آن ثبت نام کنند. به زودی نیز نسخه iOS این سرویس فعال می‌شود.

ولی زاده در پاسخ به اینکه امضای دیجیتال چه کاربرد‌هایی دارد، گفت: کاربرد‌های این سرویس در حال پیاده سازی است و تا پایان خردادماه کارتابل خدمات دولت را برای استفاده از کاربرد‌های امضای دیجیتال روی این اپ دولت همراه ایجاد می‌کنیم.

به گفته معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات ایران، امضای دیجیتال بیشتر برای کارتابل خدمات دولت در ارتباط بین مردم و سازمان‌های دولتی، کاربرد خواهد داشت و زمانی قابل استفاده است که سایت و یا نرم افزار مورد نظر سازمان‌ها قابلیت پشتیبانی از آن را داشته باشد.

وی با اشاره به راه اندازی ایمیل احراز هویت شده بومی (ایران) که یک ایمیل رسمی برای کاربرد‌های دولت الکترونیک است، گفت: در نظر داریم سرویس امضای دیجیتال را برای این پست الکترونیکی نیز پیاده سازی کنیم.

ولی زاده با بیان اینکه با آغاز به کار سامانه احراز هویت معتبر در فضای مجازی، ارائه سرویس امضای الکترونیکی روی این سامانه نیز در دستور کار قرار دارد، افزود: سامانه احراز هویت معتبر در فضای مجازی (سماوا) پیرو مصوبه ۵۹ شورای عالی فضای مجازی توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران ایجاد شده و ما به لحاظ فنی سرویس امضای دیجیتال را روی آن پیاده سازی کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه این سرویس به زودی وارد فاز کاربردی می‌شود، گفت: در سامانه احراز هویت معتبر علاوه بر اصالت‌سنجی از طریق تطبیق عکس در سامانه ثبت احوال، استعلام هویتی از سامانه شاهکار و نیز دریافت کدپستی از طریق سامانه پست، امکان استفاده از امضای دیجیتال نیز افزوده خواهد شد. معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به عملکرد سامانه سماوا گفت: در صورتی که یک سایت یا اپلیکیشن و کسب و کاری نیاز به احراز هویت از یک مشترک داشت، با مراجعه به سامانه سماوا می‌تواند اطلاعات فرد را از طریق اتصال به دیتابیس ثبت احوال و سامانه شاهکار چک کند و اصالت فرد از طریق ایجاد یک توکن سنجیده می‌شود. پس از یک بار احراز هویت از این طریق، کاربر برای ورود مجدد به سایت یا اپلیکیشن، دیگر نیازی به وارد کردن مجدد اطلاعات ندارد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار