زبه گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد حسن انتظاری، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی پیرامون انتظارات از وزیر ارتباطات دولت آتی برای اصلاح، بهبود و اقدامهای موثر در بخشهای مختلف حوزهی ICT گفت: «وظایف و مسائل زیادی بر عهده وزیر ارتباطات دولت آینده است، تحولات زیادی در این حوزه در دنیا اتفاق افتاده است، اما کشور ما از این تحولات و استفاده از فرصتها کم بهره مانده است».
این عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: «اولین مورد تحول در حوزه خود وزارتخانه است که نیازمند یک باز طراحی است، زیرا وزارتخانه میبایست خود را با تحولات روز، هم از نظر ساختار داخلی و هم از منظر سیاستها و مقررات هماهنگ کند».
وی در ادامه در مورد سایر اقدامات وزیر ارتباطات بعدی، گفت: «این اقدامات در رابطه با شبکه ملی اطلاعات است که انتظارات در این بخش آنگونه که توقع میرفت تا به امروز محقق نشده است. بر طبق گزارشاتی که از وزارتخانه در ارتباط با فضای مجازی دریافت شده است، زیرساخت شبکه ملی اطلاعات که زیرساخت فضای مجازی کشور است، دچار تاخیر است و وزیر دولت بعدی میبایست در مورد پیاده سازی کامل این طرح اقدام موثر کند. پیشنهاد ما این است برای این پیادهسازی، ساختاری مشخص، در درون وزارتخانه تعریف و ایجاد شود؛ به عبارت دیگر نباید به این مساله به عنوان یکی از پروژههای داخلی وزارتخانه نگاه شود».
انتظاری با تاکید بر لزوم توسعه حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و افزایش توانمندیهای داخلی در این بخش، گفت: «ما اکنون در این حوزه بسیار عقب هستیم. موقعیتهای بسیاری وجود داشت که تبدیل به فرصت نشد. باید از فرصت توسعه فضای مجازی استفاده کرد که فارغ التحصیلان توانمند کامپیوتر و برق، در داخل کشور مشغول به کار و فعالیت شوند و به سایر کشورها مهاجرت نکنند. بنابراین توسعه توانمندیهای داخلی در حوزه فناوریهای روز و نوین مانند هوش مصنوعی، کلان دادهها و حوزههای سختافزاری باید جدیتر از قبل دنبال شوند».
او خاطرنشان کرد: «همچنین در حوزهی فضا نیز ما فرصتهای بسیاری برای بهرهبرداری داریم که امید است دولت آینده از آن بهرهبرداری کند. فضا یکی از پیچیده ترین و قوی ترین استانداردهای ساخت و پرتاب را دارد. به عنوان مثال در سالهای گذشته هیچگاه ماهوارههای ما به درستی در مدار قرار نگرفتهاند که به علت رعایت نکردن استانداردها و روش مدیریتی خاص این تکنولوژی بوده است، لذا چنانچه رعایت استانداردهای این بخش در دستور کار قرار گیرند، در باقی بخشهای مدیریتی حتی مدیریت کلان کشور تغییراتی رخ خواهد داد».
وی در پایان پیرامون اولویتهای وزیر بعدی ارتباطات، گفت: «مورد اول در مورد مدیریت وزارتخانه است که میبایست کاملا تخصصی اداره شود و در حوزهی تحول برنامهای جامع و مدون داشته باشد، همچنین وزیر ارتباطات دولت آتی باید به صورت مشخص در حوزه تکنولوژی در توسعه اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال کشور بر اساس توانمندیهای داخلی برنامهای دقیق ارائه دهد».
بيشتر بخوانيد
انتهای پیام/