مدتی بود که شترداران از نبود رونق در بازار فروش محصولات خود ناراضی بودند اما حالا به همت بنیاد برکت، این حوزه پیشرفت خوبی داشته است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، افرادی هستند که برای گذراندن ایام در دل بیابان‌ها به دنبال لقمه‌ای نان می‌گردند، اما انگار در آوردن مال حلال از زیر پای شتر سخت‌تر از بیرون کشیدن آن از زیر پای فیل است.

خراسان جنوبی دومین قطب پرورش شتر در کشور است و ظرفیت پرورش ۳۰ هزار نفر شتر را داراست.

تا چندی پیش، مشکلاتی در این حوزه وجود داشن که شترداران را از این صنعت نا امید کرده بود.

یکی از شترداران خراسان جنوبی می‌گوید: زمانی ۱۰۰ نفر شتر داشتم، اما به دلیل مشکلاتی که در پرورش آن وجود داشت، هیچ گونه سودی نصیب من نشد.

وقتی بنیاد برکت به قلب شترداران امید می‌دهد

حالا به همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و آغاز پروژه هاب شتر در خراسان جنوبی، امید‌ها رنگ پیدا کرده اند.

چندین گام برای پرورش شتر به صورت صنعتی در خراسان جنوبی توسط بنیاد برکت پیش بینی شده است که اولین آن‌ها پرداخت هزار و ۵۲۰ میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان خرید شتر است.


بیشتر بخوانید


در گام بعدی جمع آوری شیر شتر مورد توجه قرار گرفته است و هم اکنون این کار به صورت محدود در بعضی از شهرستان‌های خراسان جنوبی انجام می‌شود.

یکی دیگر از شترداران خراسان جنوبی می‌گوید: تا پیش از اجرایی شدن این طرح، شیر شتر خریدار نداشت، اما حالا به صورت روزانه این شیر جمع آوری می‌شود.

او ادامه می‌دهد: بنیاد برکت شیر شتر را با قیمت کیلویی ۱۳ هزار تومان خریداری می‌کند و تسویه حساب آن پس از دو هفته انجام می‌شود.

جمع آوری بیش از ۷۰۰ کیلو شیر شتر در خراسان جنوبی

حسینی مدیر طرح هاب شتر خراسان جنوبی گفت: دو مرکز جمع آوری شیر شتر در نهبندان و خوسف مستقر هستند و روزانه بین ۷۰۰ کیلوگرم تا یک تن شیر را جمع آوری می‌کنند.

او افزود: پس از جمع آوری، شیر به یک واحد فرآوری در بیرجند منتقل می‌شود و در آنجا شیر و ماست پاستوریزه تولید می‌شود.

حسینی اظهار کرد: ایستگاه نگهداری دام در حیدر آباد نهبندان راه اندازی شده است و بازار عرضه دام نهبندان نیز آماده بهره برداری است تا روند صنعتی شدن پرورش شتر تسریع شود.

مدیر طرح هاب شتر خراسان جنوبی تصریح کرد: کشتارگاه شتر شهرستان‌های نهبندان و زیرکوه در نیمه اول امسال به بهره برداری می‌رسد.

برای تأمین زیر ساخت‌های پرورش شتر در خراسان جنوبی، دولت و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) دست به کار شده اند و بنیاد برکت با مشارکت ۲۰ میلیارد تومانی و دولت با مشارکت ۱۱ میلیارد تومانی این امر را آغاز کرده است.

در حال حاضر ایستگاه تحقیقات شتر در استان راه اندازی شده است تا با اصلاح نژاد بتوان تولیدات محصول از شتر را افزایش داد.

انتهای پیام / س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۲ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
ماست شتر هم مگر داریم ؟؟؟؟
شیر شتر که خاصیتش خیلی بالا است ولی تا حالا ماست شتر را نشنیده بودم .