به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،غفارزاده مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی گفت: ۲ سد و یک شبکه پایاب همزمان با نهمین هفته پویش «الف ـ ب ـ ایران» و در تحقق حقابه کشورمان از رود مرزی ارس اجرا شده و بیش از یک هزار میلیارد تومان هزینه داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی گفت: سد تنظیمی ـ انحرافی قیزقلعه سی زیر مجموعه طرح بزرگ ملی خداآفرین به عنوان بزرگترین طرح آبی شمال غرب کشور است که با مخزنی به حجم ۶۲ میلیون متر مکعب بر روی رودخانه مرزی ارس احداث شده و سالانه یک میلیارد متر مکعب حقابه ایران از این رودخانه را که پیش از احداث سد از کشور خارج میشد قابل استفاده کرده است.
غفارزاده افزود: این سد از نوع خاکی با هسته ناتراوای رسی به منظور انحراف آب به کانال پایاب خداآفرین احداث شده و سالانه ۲ میلیارد مترمکعب آب را تنظیم میکند و ۲ نیروگاه ۲۰ مگاواتی هم به منظور تولید انرژی برای ۲ کشور بر روی این سد احداث شده است.
او گفت: بهره برداری از شبکه پایاب سد قیزقلعه سی موجب آبیاری ۷۴ هزار هکتار در استانهای آذربایجان شرقی و اردبیل و ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ۸۵ هزار نفر در منطقه و شکوفایی اقتصادی در این ۲ استان خواهد شد.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان آذربایجان شرقی افزود: سد گردیان هم با مخزنی به حجم ۱۰ میلیون متر مکعب، برای آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی دیمی در شهرستان جلفا احداث شده است و با ذخیره آب توسط ایستگاه پمپاژ در فصول غیر زراعی از رود ارس، امکان آبیاری در فصل کشاورزی را فراهم خواهد کرد.
غفارزاده گفت: طرح سومی که با حضور وزیر نیرو در استان آذربایجان شرقی به صورت ویدئو کنفرانس به بهره برداری رسید شبکه پایاب یکانات به مساحت ۳ هزار و ۳۵۰ هکتار است که توسط ایستگاههای پمپاژ از طریق رود ارس در شهرستان مرند سیراب و موجب ایجاد ۳ هزار شغل مستقیم برای مردم منطقه خواهد شد.
انتهای پیام/ک