به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، احمدرضا خسروی بیان کرد: با توجه به شرایط خاص در این روزهای گرم تابستانی، برق با سختی و هزینههای زیادی تامین، توزیع و به دست مشترکان میرسد.
او با تصریح بر این نکته که شرکت برق منطقهای تنها وظیفه انتقال برق را بر عهده دارد، افزود: با توجه به توده هوای گرم و سابقه گرما در تابستان امسال با سختیهایی مواجه خواهیم شد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق منطقهای فارس از افزایش ۵۰ درصدی مصرف برق در استان و ۱۹ درصدی در کشور خبر داد و گفت: نسبت به مدت مشابه سال قبل، شاهد افزایش چشمگیر مصرف برق هستیم.
خسروی در بخش دیگری از سخنان خود خشکسالی و کاهش بارشها را دلیل مضاعف بر افزایش مصرف برق عنوان کرد و گفت: با عدم بارش مناسب، آبیاری باغها با پمپهای فعال در مدار انجام میشود و در نهایت در بخش سدها هم با کاهش چشمگیری آبگیری مواجه خواهیم شد.
او اعلام کرد که سال گذشته ذخیره منابع پشت سدهای نیروگاهای برق آبی تحت پوشش استان حدود ۱۲ میلیون متر مکعب بود و امسال به حدود ۶ هزار و ۱۰۰ تقلیل یافته است. همچنین ظرفیت عملی نیروگاههای برق آبی ما ۳۴ درصد کاهش یافته در حالیکه ظرفیت تولید برق ما از ۱۰ هزار مگاوات نسبت به پارسال به ۳۵۰۰ مگابایت کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق منطقهای فارس با بیان اینکه ذخایر آیی به سادگی قابل نگهداری نیست، گفت: نیروگاهها باید در اوج بار مصرف باشند و نمیتوان به یکباره آن را مصرف کرد.
خسروی یکی از مشکلات تامین برق کافی در استان را میزان سوخت نیروگاه اتمی بوشهر عنوان کرد و گفت: خوشبختانه این موضوع هفته گذشته حل شد.
او ادامه داد: نیروگاههای حرارتی ما در حالی عمده تولید برق کشور را بر عهده دارند که قابل ذخیره نیستند و همان چیزی که تولید میشود باید مصرف شود. زمانی که تولید از مصرف عقب بیفتد و کاهش مصرف یا مدیریت تضطراری بار صورت نگیرد موجب میشود که کل شبکه برق دچار فروپاشی شود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق منطقهای فارس در بخش دیگری از سخنان خود به اعمال خاموشیهای اضطراری اشاره و ضمن تقدیر از همکاری و همراهی مردم، گفت: اکنون دمای هوا رو به افزایش است و به ازای هر درجه افزایش دما، هزار کیلو مگابایت بار اضافه میشود و در واقع هفته بسیار گرمی را سپری خواهیم کرد.
خسروی به شرایط هفته جاری در استان اشاره و تصریح کرد: ضرورت دارد شهروندان با مدیریت مصرف، به کاهش خاموشی کمک کنند و البته تمام تلاش ما عدم خاموشی برق مشترکان خانگی و تجاری است.
او با اشاره به اینکه بخشی از خاموشیها به علت استخراح رمزارز به صورت غیرمجاز است، اضافه کرد: بر اساس مصرف در ساعت کم باری حدود ۲ هزار مگابایت افزایش بار داریم که مربوط به ماینرهای غیرمجاز در اماکن مختلف است که به شکل ویروسی در حال انتشار است.
خسروی با بیان این که در کشور حدود یک میلیون دستگاه استخراج رمز ارزغیرمجاز داریم که به صورت قاچاق وارد شده و هر دستگاه ۲ تا ۳ کیلووات مصرف انرژی دارد خاطر نشان کرد: از مردم تقاضا میشود تا مزارع استخراج رمز ارز و دستگاههای ماینر خانگی را به شرکت توزیع برق استان گزارش دهند. در قبال دریافت گزارشهای محرمانه مردمی به تناسب پاداشهای ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومانی ظرف مدت ۱۵ روز پس از راستی آزمایی گزارشها پرداخت خواهد شد.
این مقام مسئول از اعمال سختگیریهای ویژه برای جلوگیری از هدررفت برق در ادارات خبر داد و افزود: ادارت الگوهای اجتماعی محسوب میشوند و با ابزارهای هوشمند میزان مصرف انرژی را در آنها رصد میکنیم. همچنین در زمینه مدیریت مصارف کشاورزی برای آنها تسهیلات و پاداشهای متنوعی در نظر گرفته شده تا با کمک مردم از فصل گرم سال بدون خاموشی عبور کنیم.
او بیان کرد: اگرچه در استان فارس تنها ۱۰ درصد از مشترکان پرمصرف هستند و ۷۰ درصد از مردم خوش مصرف بوده و ۲۰ درصد باقیمانده را اقشار کم مصرف تشکیل میدهند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس در ادامه با ارائه راهکارهایی برای مدیریت مصرف برق افزود: تنظیم دما بر ۲۵ درجه سانتیگراد، نصب لامپهای کم مصرف الای دی، پرهیز از باز کردن بی مورد درب یخچال و حفظ فاصله ۱۰ سانتیمتری آن از دیوار به همراه استفاده از دور کند کولرهای آبی میتواند تا ۴۰ درصد در کاهش مصرف برق موثر عمل کند.
خسروی با تاکید بر این که ساعات اوج مصرف از ۱۲ تا ۱۸ است از مردم درخواست کرد تا در این زمان از شبانه روز از وسایل پرمصرف استفاده نکنند و اظهار داشت: در کشور ما ظرفیتهای زیادی برای استفاده از نیروگاههای تجدید پذیر وجود دارد. از این رو تفاهمنامه همکاری با یکی از بانکها برای ارائه تسهیلات قرض الحسنه برای راه اندازی نیروگاههای کوچک و بزرگ خورشیدی داشتیم که متاسفانه استقبال چندانی از آن صورت نگرفته است. مردم در نظر داشته باشند که برق تولیدی نیروگاههای تجدید پذیر با مبالغ قابل توجهی خریداری خواهد شد.
انتهای پیام/