فرهنگ حسینی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که شرکتهای پروژه محور چه شرکتهایی هستند؟، بیان کرد: یکی از کارکردهای مهم بازار سرمایه تخصیص منابع به بخش واقعی اقتصاد است، این مهم بخشی از کارایی تخصیصی بازار سرمایه است.
وی افزود: معاملات عادی سهام در بورس در قالب معاملات ثانویه، اساسا تاثیری بر بخش واقعی اقتصاد ندارد، نیاز و دغدغه سالهای اخیر در بازار سرمایه، جذب منابع و حداکثر سازی مشارکت مردم در فعالیتهای اقتصادی در راستای اقتصاد مقاومتی است.
بیشتر بخوانید
کارشناس بازار سرمایه گفت: از سوی دیگر، پروژههای بازار اولیه، بازده و سود مناسبی نسبت به بازار سرمایه دارند، ولی به دلیل تجربههای ناموفق تاسیس شرکتهای سهامی عام در حوزههای سیمان، پتروشیمی و حتی ساختمانی، باعث شد که این قضیه با دلسردی سرمایه گذاران روبرو شود.
کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: قریب به یک دهه از آخرین موج تاسیس شرکتهای سهامی عام مبتنی بر پروژهها میگذرد و تعداد معدودی از پروژههای فوق به بهره برداری رسیده اند.
حسینی در رابطه با ساختار شرکتها تشریح کرد: ساختار شرکتهای فوق مشکلات عدیدهای داشت، لذا بازبینی و باز طراحی ساختار شرکتهای سهامی عام برای اجرای پروژهها ضرورت یافت.
وی در پاسخ به این پرسش که در طرحیهای جدید به چه چیزی پرداخته شده است؟، افزود: در ساختار طراحی شده جدید، به صلاحیت و تخصص سهامداران و موسسان، ماهیت پروژه و حداقل سرمایه توجه ویژهای شده است و در عین حال، به دلیل پذیرش آن در فرابورس ایران، امکان معاملات آن نیز فراهم میشود.
کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: این موضوع میتواند به مشارکت آحاد مردم در ساخت پروژههای معدنی، فلزی و پتروشیمی کمک شایانی کرده و در عین حال سودآوری مناسبی برای سرمایه گذاران آن داشته باشد.
حسینی در رابطه با تامین مالی تشریح کرد: از سوی دیگر، تامین مالی صورت گرفته میتواند به سرمایه گذاری در بخش واقعی اقتصاد، رشد اقتصادی و اشتغال مولد منجر شود و در عین حال از زمان سرمایه گذاری امکان خرید و فروش سهام و نقدشوندگی برای سرمایه گذاران فراهم باشد.
وی در پایان گفت: موضوع مهم دیگر، کانالیزه کردن منابع و نقدینگی مازاد جامعه به سمت سرمایه گذاری مولد است.
انتهای پیام/