به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، در راستای ارائه راهکارهای عملی و اجرایی برای توسعه صنعتی استان، بررسی وضعیت شهرکهای صنعتی، مشکلات و راهکارهای توسعه عملی و اجرایی علی رسولیان معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران به استان خراسان جنوبی سفر کرد.
در این سفر تفاهمنامهای بین مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و استاندار خراسان جنوبی مبادله شد که هماهنگی و بسترسازی مناسب به منظور ایجاد اشتغال پایدار در سطح استان و محرومیتزدایی از منطقه از طریق فراهم کردن زیرساختهای مورد نیاز بخش صنعت و همکاری لازم برای تحصیل زمین از اراضی ملی برای توسعه شهرکهای صنعتی استان، دو هدف اصلی از انعقاد این تفاهمنامه است.
تأمین اعتبارات لازم برای تکمیل زیرساختهای شهرکها و نواحی صنعتی استان، همکاری برای تخصیص زمین و مکانیابی جهت ایجاد ناحیه صنعتی سربیشه، کمک به جذب اعتبار لازم برای تکمیل زیرساختهای تأمین ۵۵ مگاوات برق برای شهرکهای صنعتی شهید رحمانی خوسف، طبس و دیهوک از جمله موضوعات ماده ۲ این تفاهم نامه است.
اخذ مجوز تخصیص مواد ۲۷ و ۲۸ قانون توزیع عادلانه آب و پساب تصفیهخانه فاضلاب شهر بیرجند و تأمین اعتبار برای تخصیص ۷۵ لیتر آب بر ثانیه برای شهرکها و نواحی صنعتی استان در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱، تأمین اعتبار برای احداث شبکههای گازرسانی به شهرکها و نواحی صنعتی استان (فاز ۴ شهرک صنعتی بیرجند، نهبندان، حاجیآباد زیرکوه، درمیان و سرایان) به میزان ۲۵۰ میلیارد ریال از دیگر موضوعات این تفاهم نامه است.
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در قبال این تفاهم نامه، متعهد گردید اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال از محل منابع ملی سازمان و منابع داخلی شهرکهای صنعتی استان برای ایجاد و تکمیل زیرساختهای شهرکهای صنعتی استان طی سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ تأمین کند.
تخصیص بخشی از اعتبارات لازم جهت تکمیل زیرساختهای تأمین ۵۵ مگاوات برق برای شهرکهای صنعتی شهید رحمانی خوسف، طبس و دیهوک، انجام مطالعات مربوط به مکانیابی ناحیه صنعتی جدید برای شهرستان سربیشه، تأمین بخشی از اعتبارات لازم برای تخصیص آب به میزان ۷۵ لیتر بر ثانیه برای شهرکها و نواحی صنعتی استان و نیز تأمین اعتبار برای احداث شبکههای گازرسانی به شهرکها و نواحی صنعتی استان (فاز ۴ شهرک صنعتی بیرجند، نهبندان، حاجی آباد زیرکوه، درمیان و سرایان) به میزان ۱۲۵ میلیارد ریال از دیگر تعهدات این سازمان در این تفاهم نامه است.
استانداری خراسان جنوبی نیز در این تفاهمنامه، نسبت به هماهنگی و پیگیری لازم برای اخذ مجوزها و مصوبات مورد نیاز برای تحقق بند ۲ تفاهم نامه و تأمین آب و برق متعهد شده است.
تأمین بخشی از اعتبارات ماده ۳ تفاهمنامه از محل منابع اعتبارات عمرانی استانی جهت ایجاد و تکمیل زیرساختهای شهرکها و نواحی صنعتی طی سنوات ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱، تأمین بخشی از اعتبارات لازم برای تکمیل زیرساختهای تخصیص ۵۵ مگاوات برق برای شهرکهای صنعتی شهید رحمانی خوسف، طبس و دیهوک در چارچوب مفاد ماده ۲ تفاهم نامه، هماهنگی و پیگیری لازم برای اخذ مجوز تخصیص آب به میزان ۷۵ لیتر بر ثانیه از محل تخصیص مواد ۲۷ و ۲۸ قانون توزیع عادلانه آب و پساب تصفیه خانه بیرجند و تأمین بخشی از اعتبارات مربوطه برای شهرکها و نواحی صنعتی استان از دیگر تعهدات استانداری در این تفاهمنامه عنوان شده است.
همچنین استانداری خراسان جنوبی در قبال امضای این تفاهم نامه، نسبت به هماهنگی و پیگیری لازم برایاخذ مجوزهای مربوطه برای توسعه و تملک شهرکهای صنعتی استان و تأمین بخشی از اعتبارات مورد نیاز برای تملک اراضی مورد نیاز و نیز تأمین اعتبار برای احداث شبکههای گازرسانی به شهرکها و نواحی صنعتی (فاز ۴ شهرک صنعتی بیرجند، نهبندان، حاجی آباد زیرکوه، درمیان و سرایان) به میزان ۱۲۵ میلیارد ریال متعهد شده است.
زمان انجام این تعهدات به مدت ۲ سال از تاریخ انعقاد تفاهم نامه تعیین شده و اعتبارات لازم نیز توسط طرفین به صورت متناسب و همزمان با یکدیگر تأمین خواهد شد.
ایجاد هزار کارگاه در شهرکهای صنعتی کشور
رسولیان مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در حاشیه بازدید از نواحی صنعتی استان خراسان جنوبی به تشریح اقدامات وزارت صمت در راستای حمایت از تولیدپرداخت و گفت: امسال پیش بینی شده تا واحدهای کوچک که امکان تأمین و خریداری زمین ندارند، بتوانند از کارگاههایی که ایجاد میکنیم، استفاده کنند.
او با بیان اینکه در این زمینه برای ایجاد هزار کارگاه در شهرکهای صنعتی کشور برنامه ریزی شده تا در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد گفت: سهم خراسان جنوبی ایجاد ۴۰ کارگاه است.
معاون وزیرصمت و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی ایران گفت: براساس برنامه ریزیهای صورت گرفته، امسال بیش از هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در کشور احیا و به چرخه تولید بازگردانده شود.
او بیان کرد: سال گذشته بیش از هزار و ۵۵۷ واحد تولیدی و صنعتی راکد در شهرکها و نواحی صنعتی کشور با همکاری ۵۰۰ مشاور احیا شده که ۲۷ هزار شغل را ایجاد کرده است
رسولیان اظهارکرد: احیای واحدهای راکد از سالهای گذشته در دستور کار قرار گرفته و اصل کار توسط ستادهای تسهیل و رفع موانع تولید استانها و با تعامل بانکها، دستگاه قضا و دستگاههای نظارتی انجام شده است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اظهار داشت: برای احیای واحدهای غیرفعال شهرکها و نواحی صنعتی در سطح کشور بیش از ۵۰۰ مشاور فعالیت دارند که نسبت به عارضهیابی واحدها اقدام میکنند و با کمک ستادهای تسهیل و رفع موانع تولید و معاونان هماهنگی امور اقتصادی استانداران نسبت به احیای واحدها اقدام میشود.
او خاطرنشان کرد:سال گذشته بیش از ۱۱ هزار و ۶۰۰ قرارداد واگذاری با بیش از ۵ هزار هکتار زمین صنعتی در کشور واگذار شد.
رسولیان گفت: این میزان واگذاری نشان از رشد بیش از ۲ برابری و حدود ۱۴۰ درصدی انعقاد قراردادها برای واگذاری اراضی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور دارد که امید است از امسال این واحدها به مرور به بهرهبرداری برسد.
او با اشاره به ۲ چالش مهم کشور شامل تحریمها و شیوع ویروس کرونا تصریح کرد: در سالهای اخیر اعمال تحریمها مشکلاتی را به منظور انتقال پول، تامین مواد اولیه، ایجاد ارتباط با بنگاههای اقتصادی دنیا برای فعالان اقتصادی در پی داشت.
معاون وزیر صمت گفت: چالش شیوع ویروس کرونا نیز اقتصاد دنیا را تحت تأثیر منفی جدی قرار داد به طوری که رشد اقتصادی بالای هشت درصد کشورها را به زیر صفر رساند و به شکلی اندک کشوری میتواند ادعا کند که رشد اقتصادی بالاتر از صفر خواهد داشت.
رسولیان بیان کرد: همه تلاش استکبار و دشمنان این بود که در چنین شرایطی ما را به زانو درآورند و صنعت ما را به شکست بکشانند که در حوزههای مختلف اعم از خودرو، صنایع پیشرفته و واحدهای تولیدی دارای مواد اولیه وابسته همه تلاش خود را کردند.
انتهای پیام/ک