در این مطلب طرز تهیه بشقاب فاهیتا با سبزیجات گریل شده آموزش داده شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،بشقاب فاهیتا گیاهی غذای مکزیکی، بشقاب فاهیتا که از طعم‌های مختلف مانند: پروتئین‌های گیاهی و سبزیجات پر شده یک غذای کامل، خوشمزه، بدون گوشت و در عین حال ساده است.

فاهیتا یا فجیتا (fajita) یک غذای خوشمزه مکزیکی است که از گوشت گریل شده با نان ترتیلا تهیه می‌شود این غذا را می‌توان با گوشت گاو، مرغ، میگو یا بدون گوشت طبخ کرد.

برای نسخه گیاهی این دستورپخت از سبزیجات گریل شده مثل پیاز، فلفل دلمه ای، ذرت، گوجه فرنگی و … استفاده می‌شود. به دلیل داشتن سبزیجات ترد و پروتئین‌های بدون چربی غنی از فیبر بوده و طبق ذائقه می‌توانید عطر و طعم زیادی به آن اضافه کنید.

در این دستورپخت در کنار فاهیتا کمی برنج سرو شده تا یک غذای کامل برای ناهار با سبزیجات باشد. این بشقاب از سیر، لوبیا سیاه، فلفل دلمه‌ای گریل شده، پیاز، ذرت گریل شده، برش‌هایی از لیمو و آووکادو پر شده است.

این ظرف مملو از مواد غذایی آبدار و سبزیجات است که در هر فروشگاه مواد غذایی محلی پیدا می‌شود. مانند: برنج، فلفل دلمه‌ای رنگی، پیاز قرمز، ذرت (یخ زده یا تازه)، لوبیای سیاه، ادویه جات (پاپریکا، پودر فلفل، سیر و پودر پیاز)، آووکادو (اختیاری)، جعفری، لیمو و روغن زیتون.

** سبزیجات را به صورت نوار‌های باریک برش بزنید.

طرفداران بشقاب‌های مملو از سبزیجات کم نیستند بشقابی پر از عطر و طعم که علاوه بر خوشمزه بودن عامل سلامت بدنمان هستند و بعد از غذا احساس سبکی و حس خوب خواهید داشت پس بهتره کمی از غذا‌های چرب و پرکالری فاصله بگیریم و به رژیم سالم و پر تنوع گیاهی بیش‌تر توجه کنیم.

اگر این غذا اضافه اومد بهترین توصیه من اینه که مواد را حداکثر تا ۳ روز به صورت جدا در یخچال نگهداری کنید.

مواد مورد نیاز بشقاب فاهیتا گیاهی

فلفل دلمه ای، خرد شده (قرمز، سبز، زرد) ۴ عدد
پیاز قرمز، پوست کنده و خرد شده ۱ عدد
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
ذرت ۲ عدد یا ۲۰۰ گرم ذرت تازه
برنج پخته شده ۱ پیمانه
لوبیای سیاه ۱ پیمانه
** لوبیا را برای کاهش زمان از قبل بپزید.

پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
نمک
ادویه برای گریل سبزیجات
پودر فلفل قرمز ۲ قاشق چایخوری
پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
پودر سیر و پودر پیاز ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
تزئین بشقاب فاهیتا
آووکادو، خرد شده ۱ عدد
لیمو ۱ عدد
گشنیز، خرد شده ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه بشقاب فاهیتا با سبزیجات گریل شده

۱.اجاق گاز را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید. فلفل و پیاز را با روغن زیتون، نمک، فلفل و ادویه طعم دارکنید و برای ۱۵ دقیقه در فر بپزید.

** در نیم‌های زمان گفته شده سبزیجات را برگردانید تا به طور یکسان پخته شود.

۲.لوبیا سیاه را روی گاز با نمک، پودر سیاه، کمی آب و روغن زیتون بپزید تا کاملا مغز پخت شوند.

۳.ذرت‌ها را بعد از پوست کندن و تمیز کردن به روغن زیتون آغشته کنید و با نمک، فلفل و آویشن مزه دار کنید و ذرت را در کاغذ فویل بپیچانید و روی گریل داغ قرار دهید تا همه طرف آن کباب شود. سپس ذرت‌های کباب شده را از فویل در بیاورید و داغ سرو کنید.

یا ذرت را به مدت ۵ دقیقه روی حرارت متوسط ذغال کباب کنید، به طور یکنواخت بپزید. سپس از چاقو استفاده کرده دانه‌های ذرت را جدا کنید.

** می‌توانید از دانه‌های تازه ذرت استفاده کنید.

۴.در مرحله آخر بشقاب را با برنج پخته شده، پیاز و فلفل دلمه‌ای گریل شده، لوبیا سیاه پخته شده، ذرت کبابی، گشنیز، لیمو و در صورت تمایل آووکادو پر کنید.

خواص لوبیا سیاه

لوبیا سیاه سرشاز از فیبر پروتئین و منبع غنی از املاح ویتامین‌هایی همچون ویتامین A، کلسیم، منگنز و آهن است این نوع لوبیا به خاطر جود آنتوسیانین آنتی اکسیدانی دارد و منبع فولیک اسید است با افزودن لوبیا سیاه به رژیم غذایی بدنتان را از انواع مواد مغذی بهره مند می‌سازید.

لوبیا سیاه را به رژیم غذایی هفتگی خود به دلیل دارا بودن مقدار فیبر بالا اضافه کنید که سبب کاهش کلسترول و سلامت قلبتان خواهد شد.

علت نفخ بعد از خوردن لوبیا

لوبیا سیاه قند پیچیده‌ای بنام الیگوساکارید دارد. بدن انسان هیچ آنزیمی ندارد که این قند را بطور طبیعی بشکند. بنابرین الیگوساکارید در سیستم گوارشی تخمیر می‌یابد و متان تولید می‌شود و موجب نفخ می‌شود. بنابرین خیس کردن لوبیا در آب و پخت کامل آن می‌تواند از میزان الیگوساکارید و دیگر ترکیبات غیر قابل هضم لوبیا کم کند.

فلفل دلمه‌ای – رنگ‌های متفاوت، خواص متفاوت

فلفل دلمه‌ای یک سبزی بسیار کم کالری است و رنگ‌های مختلف آن خواص مختلفی را در خود دارند فلفل دلمه‌ای سرشار از ویتامین‌های گروه B مانند تیامین، ریبوفلاوین و B۶ است همچنین این گیاه سرشار از فیبر، پروتئین و آهن می‌باشد.

رنگ‌های مختلف در فلفل دلمه‌ای، نشان‌دهنده مواد تشکیل‌دهنده متفاوت است. فلفل دلمه‌ای قرمز، لیکوپن بیشتر و فلفل دلمه‌ای سبز، کلروفیل فراوان‌تر دارد. رنگ نارنجی نشان‌دهنده بتاکاروتن و رنگ زرد معرف لوتئین و زآگزانتین در فلفل دلمه‌ای می‌باشد. هر کدام از این مواد خاصیت ویژه‌ای دارند…

منبع: یامی شف

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.