او با بیان اینکه ضعف در استحکام و ایمنی ساختمانهای احداثی که به طور عمده ناشی از اعمال سیاستهای نادرست وزارت راه وشهرسازی وشورای شهر است باید هرچه سریعتر با اقدامات به موقع مشکلات در این زمینه برطرف شود، گفت: تعدادی از انجمنهای صنفی صنعت ساختمان آمادگی خود را در جهت بازگرداندن حقوق بهره برداران و دستیابی به مسکن مناسب و ایجاد زمینه گفتمان مهندسی بین ارکان مختلف صنعت ساختمان از جمله سرمایه گذاران، سازندگان، مهندسان و مردم در جهت مطالبه داشتن حق مسکن استاندارد را اعلام میکنند.
رئیس تشکلهای ساختمان استان تهران با اشاره به مشکلات معضلات و چالشهای بخش ساختمان در شهر تهران، گفت: سیاست گذاری نادرست وزارت راه و شهرسازی، شورای شهر و سایر نهادهای مربوط در زمینه مسکن از جمله اجرای نادرست صحیح مالیات بر واحدهای خالی ناتوانی درمهار قیمت لجام گسیخته مسکن از مهمترین مسائل و مشکلات در این بخش است.
حیدریون با بیان اینکه از سوی دیگر داشتن مسکن ایمن مقاوم در برابر زلزله برای تمام بهره برداران ساختمان حق تمامی افراد است، افزود: ناتوانی در تولید مسکن ارزان با هدف خانه دار شدن بیش از ۱۲ میلیون نفر از جوانان مستعد ازدواج در سالهای آینده از دیگر مشکلات در این حوزه بوده است.
او اظهار کرد: تحقق نیافتن برنامه دولت و شورای شهر در زمینه بازسازی و احیاء سالیانه ۱۰ درصد از بافت فرسوده و توسعه حاشیه نشینی، بد مسکنی و بافتهای ناکارآمد و مهاجرت شهروندان به شهرکهای حاشیهای هم از جمله مشکلات و مسائل دراین حوزه است.
حیدریون در ادامه به ناکارآمدی شورای عالی شهرسازی و سایر دستگاههای مربوط هم اشاره کرد و گفت: تاکنون اقدامات موثری در حوزه جلوگیری از احداث ساختمانهای بلند مرتبه برگسلهای فعال تهران انجام نشده است.
رئیس تشکلهای ساختمان استان تهران با بیان اینکه فساد گسترده ناشی از طولانی شدن پروسه اخذ پروانههای ساختمانی در شهرداری هم از دیگر مشکلات در این بخش است، گفت: بیش از ۶۵ درصد از پروژه های ساختمانی توسط افراد فاقد صلاحیت ساخته می شود که زمینه ساز کاهش کیفیت و طول عمر ساختمانها می شود.
او افزود: باید اشتغال ۴۰ درصد از مهندسان در تخصصهای مرتبط با حوزه ساختمان به طور قطع در دستور کار تمامی دستگاههای مرتبط در این بخش قرار بگیرد که متاسفانه در این حوزه بی توجهی شده است.
او یادآور شد: حداقل باید ۳۴ درصد از ساختمانهای شهر تهران در مقابل زلزله به ویژه بافتهای فرسوده نوسازی شود که در این حوزه ضعف اساسی وجود دارد.
بی تردید مشکلات در حوزه ساخت وساز در سالهای گذشته ناشی از تصمیمات بدون نگاه کارشناسی در حوزه ساختمان بوده است بنابراین باید در آینده از تجربیات و توان مهندسان و کارشناس متخصص در این حوزه به ویژه مدیریت شهری استفاده شود.
انتهای پیام/