به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در سال ۱۹۸۴، بازیهای المپیک زمستانی در سارایوو در اماکن ورزشی مدرن و چشمگیر برگزار شد که تحسین جهانیان را برانگیخت، اما پس از هشت سال، جنگ بوسنی آغاز شد و تشویق تودههای مردم در اماکن ورزشی به فریاد درد و وحشت تبدیل شد تا اینکه سکوت مرگ تا امروز آنجا را به آرامش رساند.
امکانات ورزشی که شاهد بازیهای المپیک سارایوو بودند، مانند یک یادبود متروکه در شهر ایستاده اند و بازدید از آنها با وجود پایان جنگ دههها قبل هنوز خطرناک است. به عنوان مثال، پیست اسکی قدیمی به یک پناهگاه ارتش بوسنی تبدیل شد و یک پایگاه توپخانه در آنجا ساخته شد.
امروز نیز مینهای زمینی در اطراف تاسیسات المپیک پراکنده شدهاند و حتی سوراخهای گلوله در دیوارههای استادیوم دیده میشود.
هشتم فوریه ۱۹۸۴ برای جمهوری بوسنی و هرزگوین که در آن زمان متعلق به یوگسلاوی بود، یک روز خاص بود، زیرا برای اولین بار در تاریخ شاهد افتتاحیه بازیهای المپیک زمستانی در یک کشور کمونیستی بود.
ورزشکاران از ۴۹ کشور جهان در اماکن زیبایی ورزشی به رقابت پرداختند، اما تنها پس از گذشت ۸ سال، همه چیز به طرز وحشتناکی فراموش شد.
این فراموشی با آغاز جنگ بوسنی در آوریل ۱۹۹۲همراه بود هنگامی که دوستان ناگهان دشمن شدند، خانوادهها از هم پاشیدند و کل کشور به ویرانه تبدیل شد.
تأسیسات ورزشی در سارایوو در اثر جنگ دچار ویرانی شد و حتی اردوگاههای نیروهای مخاصم و مکانی برای کشتن بود، در حالیکه روزگاری محل رقابت صادقانه بین ورزشکاران بودند.
در استادیوم قدیمی المپیک یک قبر دسته جمعی وجود دارد که در آن ۱۰ هزار نفری که در حین جنگ در محاصره سارایوو کشته شدند دفن شده اند.
در نتیجه، امکانات المپیک به مناطق شبح زده تبدیل شده است که بیشتر مردم به دلیل وجود مین از رفتن به آن ممنوع هستند و برخی از آنها از ترس ارواح مردگان در استادیوم المپیک از نزدیک شدن به آن میترسند.
منبع: تابناک با تو
انتهای پیام/