گاز خنده در اواخر سده ۱۸ میلادی در انگلستان به عنوان ماده عامل سرخوشی در مهمانی‌های اشرافی مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از یورونیوز، دانشمندان در آمریکا می‌گویند نتایج آزمایش‌ها نشان داده است استفاده از گاز نیتروز اکسید مشهور به گاز خنده می‌تواند در درمان افسردگی موثر باشد.

در آزمایشات بالینی فاز ۳ در دانشگاه شیکاگو پژوهشگران متوجه شده‌اند که دوز کمی از این گاز می‌تواند در بیمارانی که نسبت به دارو‌های فعلی مقاوم هستند، علائم افسردگی را از بین ببرد. محققان می‌گویند مزایای استفاده از این گاز برای چندین هفته ادامه می‌یابد و عوارض جانبی بسیار کمی را نیز در بر دارد.

پیتر ناگل، متخصص بیهوشی تروما، از دانشگاه شیکاگو در این باره بیان می کند: کاهش عوارض جانبی غیر منتظره و کاملاً محسوس بود و پس از یک بار تجویز به مدت دو هفته ادامه داشت.

استنشاق تفریحی از گاز نیتروژن اکسید به عنوان یک ماده روانگردان و با هدف ایجاد سرخوشی و توهم جزئی، به عنوان یک پدیده اشرافی در مهمانی‌های طبقه اعیان انگلیس در اواخر قرن ۱۸ رواج پیدا کرد.

پس از آنکه عده‌ای از افراد شرکت‌کننده در این نوع مهمانی‌ها گزارش کردند بعد از استنشاق این گاز احساس درد در آن‌ها از بین رفته، توجه محققان به خواص گاز جلب شد و خیلی زود این ماده در دندانپزشکی و جراحی‌ها مورد استفاده قرار گرفت. در سال‌های اخیر دانشمندان در حال بررسی موارد دیگر استفاده از این دارو در آزمایش‌های بالینی هستند.

پیشتر در سال ۲۰۱۵ نتایج یک مطالعه نشان داده بود تنفس در گازی که از ۵۰ درصد نیتروز اکسید تشکیل شده و برای یک ساعت دارای اثرات سریع ضد افسردگی بوده و فواید آن ماندگارتر از چیزی است که قبل از این تصور می‌شد. با این حال تنظیم دوز دقیق پرسشی بود که دانشمندان تا کنون پاسخی برای آن نیافته بودند، چرا که دریافت دوز کم این گاز توسط بیمار وی را به خواب فرو می‌برد و دریافت دوز بالا عوارض جانبی را چهار برابر می‌کرد.

ناگل مطرح می کند: این سوال را مطرح کردیم که شاید غلظت گذشته در حول و حوش ۵۰ درصد، بیش از حد بالا بوده است؛ برای همین شاید با کاهش دوز بتوانیم نقطه متعادلی را پیدا کنیم که سود بالینی را حداکثر کند و در مقابل عوارض جانبی منفی را به حداقل برساند.

دانشمندان می‌گویند نمونه فعلی آزمایش‌های بالینی اندک است و از آن‌جا که تنها دو هفته بیماران تحت نظر قرار گرفته‌اند هنوز مشخص نیست آیا اثرات اولیه درمان با اکسید نیتروژن پایدار خواهد بود یا نه. به همین سبب هنوز تحقیقات بیشتری مورد نیاز است تا استفاده از این دارو به عنوان یک روش درمانی تایید شود.

افسردگی رایج‌ترین اختلال روانی است. براساس داده‌های سازمان جهانی بهداشت بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان از این بیماری رنج می‌برند و سالانه نزدیک به ۸۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به دلیل افسردگی خودکشی می‌کنند؛ همچنین افسردگی یکی از مهمترین عوامل معلولیت درجهان است و این بدان معناست که فرد مبتلاء از انجام دادن کار‌های روزانه، فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی ناتوان است و در صورت عدم درمان زندگی و روابط فرد، خانوادگی و اجتماعی او در خطر فروپاشی قرار می‌گیرد.

از آن‌جا که میلیون‌ها نفر به دارو‌های ضدافسردگی فعلی پاسخ نمی‌دهند، محققان می‌گویند نیاز به دارو‌ها و درمان‌های جایگزین به شدت احساس می‌شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

برچسب ها: افسردگی ، خندیدن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۸ ۲۹ خرداد ۱۴۰۰
یک سوال دارم نیتروژن اکسید رادیکال آزاد در رسم ساختار لوییسش نداره؟
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۵:۳۸ ۲۹ خرداد ۱۴۰۰
خودشون با این سبک زندگی مدرن همه رو افسرده کردن. کلا مبنای تمدن غرب و طب جدید، مسئله آفرینی و بعد پاک کردن صورت مسئله ست.
آخرین اخبار