شانه ساز گفت: در تیر ماه تولید واکسن علیه کرونا با همکاری روسیه را آغاز خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه همکاری سازمان غذا و دارو با مناطق آزاد تجاری با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ظرفیت‌های بسیار خوبی را دارند و بسیاری از محدودیت‌هایی که در سرزمین اصلی وجود دارد، در مناطق ویژه دیده نمی‌شود و به همین دلیل سرعت رشد هم از بعد اقتصادی و هم سرمایه گذاری در این مناطق بسیار بالاتر از سایر بخش‌هاست.

او بیان کرد: با ساز و کار مدیریتی که در مناطق آزاد طبق قانون پیش بینی شده است، می‌تواند زمینه رشد و توسعه و سرمایه گذاری را هم در زمینه تامین اقلام سلامت محور و در بحث تولید ایجاد کند و با توجه به شعار امسال هم که مقام معظم رهبری بحث تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها را مطرح کردند، این ظرفیت ویژه خاص‌تر از گذشته مدنظر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است.

شانه ساز گفت: امیدواریم با امضای این تفاهم نامه‌، شاهد رشد سرمایه گذاری و اقتصادی کشور باشیم و این حرکت الگویی برای سایر بخش‌ها و حوزه‌های اداری باشد که بتوانند شعار‌های اصلی و کلان اقتصادی کشور را محقق کنند.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره واردات واکسن‌کرونا از طریق مناطق آزاد در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: با توجه به محدودیت‌هایی که در سایر بخش ها وجود دارد، مناطق ویژه اقتصادی می‌توانند در زمینه واردات واکسن در مناطق آزاد به صورت ویژه برنامه ریزی کنند البته منبع یابی خارج از کشور و مناطق را خود عزیزان انجام داده و ما به عنوان سازمان غذا و دارو در تایید آن منابع، حداکثر سرعت را به کار می بریم. این موضوع در حد توافقی است که صحبت شده است.

او درباره ایجاد وقفه در واکسیناسیون سالمندان گفت: محموله جدید چند میلیونی در راه است. منتهی همانطور که از ابتدا اعلام کرده بودیم، بحثمان استفاده از ظرفیت‌های تولید داخل است. در این هفته اولین‌ محموله میلیونی تولید داخل را خواهیم داشت. همه تاییدیه‌ها و مدارک  و جوزها با نظارت مستقیم وزیر بهداشت صادر می‌شود؛ قطعا از سوی مقام عالی وزارت هم برند‌ها و هم‌ میزانی که در اختیار قرار می‌گیرد و شرایط مصرفش اعلام می‌شود.

شانه ساز درباره کسانی که دُز اول را از نوع واکسن خارجی زدند، گفت: جایگزینی پلتفرم‌های مشترک واکسن که روش تولید یکسان دارند، هیچ تاثیر منفی ندارد. در دنیا هم تقریبا همه کشور‌ها این اقدام را انجام داده اند. ما تا جایی که ظرفیتمان اجازه دهد و واردات واکسن را تامین کند، قطعا از نمونه‌های وارداتی استفاده می‌کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو  ادامه داد: اگر بخشی دچار کمبود شود که تاکنون اتفاق نیفتاده است، طبق همان استاندارد‌های سازمان بهداشت جهانی از ظرفیت‌های تولید داخلی برای دُز دوم استفاده می‌کنیم. در عین حال فقط واکسن روسی است که دُز اول و دومش متفاوت است و بقیه واکسن‌ها دُز اول و دومشان فرقی نمی‌کند.

او تصریح کرد: پلتفرم و‌ برند واکسن روسی در ایران از سوی بخش خصوصی به زودی تولید می‌شود و فکر می‌کنم در تیر ماه حتی برندی هم که با همکاری مشترک ایران و روسیه است را در کشور خودمان تولید کنیم.

شانه ساز درباره زمان صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن برکت و پاستور گفت: به زودی مجوز اضطراری این واکسن‌ها طبق شرایطی که از سوی کمیته علمی واکسن وزارت بهداشت و کمیسیون قانونی ساخت و ورود دارو اعلام شده، به اطلاع وزیر می رسد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام / 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.