به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وزارت نیرو (پاون)، معاونت برق و انرژی وزارت نیرو در خصوص انباشت مطالبات وزارت نیرو و عدم تسویه بدهی سرمایهگذاران بخش خصوصی اعلام کرد: عمدهترین دلیل عدم تسویه بدهی سرمایهگذاران بخش خصوصی صنعت برق ناشی از انباشت مطالبات وزارت نیرو از محل مابهالتفاوت قیمت تمام شده و تکلیفی فروش برق (موضوع بنـد «۵» و «۶» قانـون حمایت از صنعت برق) به میزان ۴۰ هزار میلیارد تومان تا پایان سال گذشته است.این میزان تقریباً برابر مجموع مطالبات سرمایهگذاران بخش خصوصی صنعت برق است.
بخش خصوصی به عنوان بازوی اصلی صنعت برق، در سال ۹۹ بیش از ۴۹ درصد از ظرفیت تولید برق کشور (به میزان ۴۱ هزار و ۷۸۶ مگاوات) و تولید بیش از ۵۷.۷ (معادل ۱۹۷.۸ میلیارد کیلووات ساعت) از انرژی برق مورد نیاز کشور را تامین کرده که همکاری این بخش در سالهای اخیر بینظیر بوده است.
بر اساس اعلام این معاونت، در ۱۱ سال گذشته مجموعه هزینه خرید برق از سرمایهگذاران بخش نیروگاهی کشور بیشتر از ۹۵ هزار میلیارد تومان بوده که عمده این مطالبات بیش از ۷۲ هزار میلیـارد تومان (حدود ۷۵ درصد مطالبات) از محل درآمدهای جاری صنعت برق، درآمد صادرات و استفاده از ظرفیتهای قانونی، چون اسناد خزانه اسلامی اوراق تسویه بدهی مالیاتی و اوراق تسویه بدهیهای بانکی پرداخت شده است و به دلیل زیانده بودن و محدودیتهای شدید مالـی صنعت برق امکان پرداخت ۱۰۰ درصدی مطالبات میسر نشده که با استفاده از ظرفیتهای بودجه سال ۱۴۰۰ بقیه مطالبات صنعت برق از دولت بابت مابهالتفاوت پرداخت خواهد شد.
میزان مطالبات یادشده تا پایان سال ۱۳۹۹ است که در صورت پرداخت مطالبات وزارت نیرو بلافاصله به سرمایهگذاران این صنعت پرداخت خواهد شد.
در خصوص عدم پرداخت مابهالتفاوت مذکور با توجه به پیگیریهای مکرر صورت گرفته، باید تنگناهای مالی دولت ناشی از تحریمهای ظالمانه را در نظر داشت.
وزارت نیرو در سالجاری درصدد پرداخت ده هزار میلیارد تومان از مطالبات مذکور از طریق انتشار اسناد خزانه اسلامی موضوع بند «و» تبصره «۵» قانون بودجه سال ۱۴۰۰ بوده که اقدامهای لازم جهت اخذ مجوزهای قانونی از سازمان برنامه و بودجه شروع شده است.
انتهای پیام/