زالی گفت: مراجع بین المللی پیش بینی می‌کنند که با اتمام کامل کرونا بیش از ٢۵ میلیون دانش آموز، دیگر به مدرسه باز نمی‌گردند.

 

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زالی، فرمانده مدیریت مقابله با کرونا در تهران در جشنواره پویش سپاس از مدافعان و سفیران سلامت اظهار کرد: سفیران سلامت می‌توانند موجب ارتقای سواد سلامت مردم ایران شوند. شعار هر دانش آموز یک سفیر سلامت به منظور تحقق و رسیدن به این اهداف است.

او افزود: بررسی ها نشان داده  جوامعی که از سواد سلامت بالاتری برخوردار بودند، میزان آسیب‌های ناشی از کرونا در آنها کمتر بود.

زالی ادامه داد: مراجع بین المللی پیش بینی می‌کنند که با اتمام کامل کرونا بیش از ٢۵ میلیون دانش آموز، دیگر به مدرسه باز نمی‌گردند. ماندن در خانه و تغییر سبک آموزشی دانش آموزان عوارض بسیاری دارد. نوع تغذیه و تنقلات و افزایش بی تحرکی، دانش آموزان را مستعد چاقی و ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر می‌کند.

فرمانده مدیریت مقابله با کرونا در تهران گفت: اضطراب و سردرگمی و غوطه ور شدن در فضای مجازی به دلیل عدم تسلط کافی والدین می‌تواند اختلالات اضطرابی، از هم گسیختگی روانی، افت تحصیلی و از این قبیل آسیب‌ها را به دنبال داشته باشد؛ براین اساس باید عوارض روانی کرونا را در دانش آموزان بررسی کنیم.

زالی بیان کرد: ١٣۵ کشور مدارس را تعطیل کردند و ١٠۵ کشور استراتژی‌های خوبی در بازگشایی مدارس داشتند. بررسی روش‌های آموزشی کشور‌هایی مانند تایوان، سنگاپور، آلمان و کره جنوبی در این دوران قابل تامل است.

فرمانده مدیریت مقابله با کرونا در تهران درباره اولویت‌های سلامت و آموزش و پرورش در دولت بعدی گفت: این روز‌ها دولت آینده شکل می‌گیرد و مطالبات آموزش و پرورش باید این روز‌ها به گوش کاندیدا‌ها برسد. شاید کرونا بیش از هر زمان دیگر آسیب‌های بنیادین و ساختاری آموزش و پرورش را هویدا کرد که باید از آن درس گرفت. در نظام آموزش و پرورش نیازمند بازنگری اساسی هستیم؛ باید دانست متوسط سرانه دانش آموزی به زیر ٢٠٠ دلار رسیده در حالی که این عدد در دنیا ١٣٠٠ دلار است.

او ادامه داد: مدرسه ما در زمینه تکنیک‌های جدید یادگیری، بهینه سازی فضای فیزیکی و بهداشتی و استفاده از تکنولوژی هوشمند نیازمند اعتبار است. باید سرویس‌های بهداشتی مجهز شوند و وسایل ضدعفونی در دسترس باشند؛ برای مثال ما در کشور ترکیه که جمعیت دانش آموزی مانند ایران دارد، سرانه دانش آموزی ٣١٠٠ دلار است و اصلا با ایران قابل قیاس نیست. با این عدد‌ها آینده ایران ساخته نمی‌شود و این درد بزرگی در آموزش و پرورش است.

در استان‌های محروم با کمبود معلم رو به رو هستیم

زالی گفت: ما در استان‌های محروم با کمبود معلم رو به رو هستیم و این واقعیت تلخی است. باید دولت جدید برای رفع کاستی‌های اعتباری آموزش و پرورش فکری کند. در سال ١۴٠٠ بالاترین آمار بازنشستگی مدارس را داریم و بیش از ١١٠ هزار معلم بازنشسته می‌شوند. بازگشایی مدارس فرصت خوبی است که مطالبات آموزش و پرورش در زمینه فضای فیزیکی و اعتبارات و ... مطرح شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
سلام لطفا منتشر کنید: پس نهضت سوادآموزی چی شد توصیه اسلام به اهمیت علم چی شد این کشور پول نداره برای کودکان و جوانان ؟ یا اصلا مهم نیست فقط رای بدیم...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۵ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
میزنه 9 کشوری که کرونا درشون بیداد می کنده کشورهای توسعه یافته و به اصطلاح خودش با سواد هستند
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۲۱:۱۳ ۲۴ خرداد ۱۴۰۰
من خودم معلم هستم، واقعا هیچ دولتی تا حالا دلش برای آموزش و پرورش مملکت نسوخته، فقط موقع رای جمع کردن میان دم از حمایت از حقوق فرهنگیان و آموزش و پرورش می زنند چون جمعیتشون زیاده ولی بعدش دیگه هیچ خبری نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۵ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
خودت که فرهنگی هستی فقط دقدقه حقوقت رو داری؟ چطور باید انتظار داشت آموزش و پرورش ما اصلاح شود وقتی هر جا صحبت از اصلاح نظام آموزش و پرورش در کشور زده میشود اکثر فرهنگیان به یاد درخواست افزایش حقوق و مزایاشون میافتند. جالبه این طرز تفکر برای این قشر که همیشه و در هر شرایطی فقط به دنبال افزایش حقوق هستند تا دلسوزی برای آموزش و پرورش نسل آینده...
آخرین اخبار