سال تحصیلی جدید در حالی آغاز خواهد شد که اوضاع شیوع کرونا هنوز ثابت نیست و همین امر تصمیم‌گیری‌ها را هم تحت تاثیر قرار داده است.

به گزارش خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تداوم و جولان کرونا در کشور و بلاتکلیفی رسیدن به زمان پساکرونا همچنان بازگشت به شرایط عادی را برای انجام برخی امور در هاله ای از ابهام قرار داده و آموزش حضوری مدارس و بازگشایی آن یکی از همین موارد است.

دانش‌آموزان دومین سال تحصیلی کرونایی و پرچالش را هم به تازگی پشت سر گذاشته‌اند و وضعیت سال تحصیلی بعدی علی رغم آغاز واکسیناسیون هنوز معلوم نیست که حضوری یا غیرحضوری باشد.

سال گذشته همین ایام بود که زمزمه های بازگشایی مدارس از نیمه شهریور کلید خورد و در نهایت فارغ از درست یا غلط بودن محقق شد اما امسال در کشاکش انتخابات ریاست جمهوری و تغییرات احتمالی بعدی در این مورد هنوز هیچ اظهار نظر شفافی وجود ندارد؛ ضمن آنکه زیرساخت‌های آموزش مجازی هم چندان رفع نقصی نداشته‌اند.

روز گذشته هم علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در اظهاراتی مدعی شد که تعطیلی مدارس عواقبی بدتر از باز بودن در سال تحصیلی آینده دارد البته که این موضوع واکنش های متفاوتی و متعددی در پی داشت.

تعطیلات کرونایی مدارس راه یا بیراهه؟

نگرانی در مورد شروع سال تحصیلی کم‌کم در خانواده‌ها، معلمان، مدیران و دانش آموزان در حال شکل‌گیری است.

«شادان» دانش آموز پایه دهم رشته تجربی نگران ادامه آموزش‌های غیرحضوری است و امیدوار است که سال تحصیلی به صورت حضوری تشکیل شود، دلتنگ همکلاسی‌ها و معلمانش شده است و گفت که بعضی از معلمان توانایی برگزاری کلاس به صورت غیرحضوری را نداشتند و مشکلات اینترنتی و ارزشیابی های غیر واقعی در فضای مجازی هم ما را کلافه کرده بود.

همچنین خانم پازوکی که مدیر مدرسه و مدرس استانی و کشوری بوم است معتقد است سال تحصیلی گذشته به اندازه ۵ سال تحصیلی زحمت، استرس و فشار کاری داشت و نبود امکانات، زیرساخت‌های فنی و مهارتی و از طرفی موضوع رعایت نکردن بهداشت که ناشی از نبود آموزش، فرهنگ‌سازی و مشکلات اقتصادی است،چالش‌های فراوانی را برای ما ایجاد کرده بود؛ از طرفی تنوع و تعدد بخشنامه‌های گوناگون از سوی مسئولان آموزش و پرورش نه تنها کمکی برای مدارس نبودند بلکه بسیار دست و پاگیر بوده و گرهی به گره های مدرسه اضافه کرده است.

خانم مباشری هم که از اولیای دانش‌آموزان است آرزو می‌کند هرچه سریعتر مدرسه باز شود تا شرایط آرام و عادی به فضای خانه اش برگردد، او که نگران یادگیری فرزندانش است، گفت: کاش می‌شد سال تحصیلی گذشته را دوباره تکرار کرد چون بچه‌ها در این آموزش‌های غیرحضوری چیزی یاد نگرفتند.

روزهای کرونایی و تغییراتی که دامنگیر دانش‌آموزان شد

۴ ماه دیگر مهر ۱۴۰۰ می‌آید و مدارس وقتی بازگشایی شوند معلمان با دانش آموزانی روبه رو خواهند شد که با قبل متفاوت هستند. خانه‌نشینی رفتارهای بچه‌ها را تغییر داده است و شاید لازم باشد که از خدمات مشاوره‌ای برخوردار شوند عده‌ای اضافه وزن پیدا کرده‌اند و از تحرک کافی برخوردار نیستند و گویی به بی‌تحرکی هم عادت کرده باشند.

روح الله رضاعلی دکترای برنامه ریزی درسی و استا دانشگاه در این باره به باشگاه خبرنگاران جوان گفت که از نظر درسی برخی از دانش آموزان دروس سال گذشته را به درستی یاد نگرفته‌اند یا حتی هیچ نمی‌دانند که این شرایط، کار را برای معلمان و مدرسه بسیار سخت می‌کند ضمن آنکه مشارکت اولیا در برنامه ها و فعالیت های مدرسه کمرنگ شده است، آنها نسبت به مدرسه رفتار متفاوتی خواهند داشت و انتظارات جدیدی دارند.

او ادامه داد: هر چند ممکن است مدارس باز شوند اما همچنان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی باید ادامه داشته باشد و این موضوع نیازمند سرمایه‌گذاری در آموزش و فرهنگ‌سازی و تمهید مقدماتی برای تهیه الزامات و وسایل بهداشتی را می طلبد.

این کارشناس حوزه تعلیم و تربیت با اشاره به اینکه به نظر می رسد آموزش و پرورش جهان شاهد تحولاتی شگفت خواهد بود که قطعاً متفاوت از دو سال اخیر خواهد شد، تصریح کرد: آموزش دیگر مسیر روشن و یکنواختی را نخواهد داشت، آموزش گروهی احتمالاً جای خودش را در بسیاری از دروس به آموزش‌های انفرادی یا مطالعه آزاد می دهد و قطعاً موضوع تربیت شهروند الکترونیک و مسئولیت پذیر پررنگ خواهد شد.

او افزود: توانمندی‌های آموزش مجازی و تولید محتوای الکترونیکی برای معلمان و دانش‌آموزان در صدر دوره های آموزشی قرار خواهد گرفت ضمن آنکه نظام تربیت معلم نقش های جدیدی را برای معلمان تعریف خواهد کرد تا معلمان بتوانند در شرایط پیش بینی نشده توانایی برنامه‌ریزی و مدیریت داشته باشند.

ضرورت تغییر در محتوای درسی

یکی از چالش‌های دوران کرونا برای محصلان نبود زیرساخت لازم برای آموزش بود، آموزشی که در دوران کوران تغییرات فناوری همچنان به سبک و سیاق سال‌های دور دنبال می شد و کمتر اسم و رسمی از آموزش های آنلاین مشاهده شد.

با توجه به در پیش داشتن سال تحصیلی آینده که یا ادامه شرایط کرونایی است یا آنکه دوران پساکرونا آغاز خواهد شد، ضرورت تغییر در روس های تدریس مهم به نظر می رسد.

رضا علی در لین مورد معتقد است که کتاب های درسی هم باید خود را مطابق با شرایط پیش بینی نشده آماده کنند، محتواها به گونه ای سازماندهی شوند که در صورت عدم امکان آموزش های حضوری و حتی نبود معلم بتوانند مدیریت یادگیری را به خود دانش آموزان واگذار کنند.

او تولید محتواهای الکترونیکی اعم از کتاب‌های درسی دیجیتالی و تعاملی را مهم دانست و بیان کرد: نقش بخش خصوصی نیز با توجه به سیاست کلی عدالت آموزشی مجدد باید بازتعریف شود.

به گفته این استاد دانشگاه در دو سال اخیر متوجه شدیم که خانواده‌ها نقش بیشتری در آموزش خواهند داشت و باید به نقش آنها به ویژه در موضوع تربیت و مهارت‌های زندگی توجه و اعتماد بیشتری کرد بنابراین قطعاً شیوه های ارزشیابی باید متحول شوند و به جای اصرار بر امتحانات نهایی، کتبی و حضوری چاره دیگری اندیشید، همان طور که منابع یادگیری دانش آموزان متنوع و متعدد خواهد شد به تبع آن شیوه های ارزشیابی هم متحول خواهد شد.

او با اشاره به تغییر شاخص‌ها و استانداردهای مدرسه مطلوب بیان کرد: همه ارکان نظام تعلیم و تربیت باید مورد بازنگری قرار گیرد و نقش های جدیدی برای آنها تعریف شود اما با توجه به ساختار بروکراتیک سنتی وزارت آموزش و پرورش این چرخش و تحول سخت و شاید از عهده آموزش و پرورش موجود برنیاید هرچند که دوران کرونایی فرصت بسیار مطلوبی را فراهم کرده است تا ساختار تشکیلاتی سخت، حجیم و سلسله مراتبی نظام آموزشی ما به ساختاری کوچک چابک تخصصی و هوشمند تبدیل شود حتی اجرای مصوبات باقی‌مانده از ۱۰ سال پیش سند تحول هم نمی تواند موجب آن تحول عظیم و بنیادین شود چراکه نشان داد انعطاف و برنامه ریزی بر اساس شرایط موجود حداقل برای نظام آموزشی ما و خانواده ها بسیار پرهزینه بود.

با وجود همه این الزامات و پیشنهادات سال تحصیلی جدید در حالی آغاز خواهد شد که روی کار آمدن دولت و انتخاب رئیس جمهور جدید هم در پیش است.

این تغییر به عقیده بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران با در اولویت یک قرار دادن آموزش و پرورش مفید خواهد بود اما رضاعلی معتقد است که برای دولت جدید این موضوع شرط لازم است اما کافی نیست، باید تحول فکری و نرم افزاری در نظام تعلیم و تربیت ما رخ دهد، استفاده از نیروهایی که فکر و توان جوانی دارند و در عین حال شایسته پذیرش مسئولیت خطیر در آموزش و پرورش ۱۴۰۰ ایران را دارند باید در صدر تحولات دولت جدید باشند.


بیشتر بخوانید:


انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
Germany
سارا
۱۴:۰۰ ۲۶ شهريور ۱۴۰۰
با سلام و وقت بخیر
من یه معلم بهتر بگم معاون مدرسه دخترانه متوسطه اول .پارسال که مدارس به صورت یک سوم باز شد یعنی هر کلاس ده نفر می‌اومدندبعدیه هفته نصف کادر مدرسه ما کرونا گرفتند و دانش آموزان هم که نمی‌گفتند.بعد یکسال دانش اموزا جوری همدیگه رو بغل میکردند که فاصله اجتماعی معنی نداشت حالا اینا سیزده چها رده ساله بودند اصلا حرف گوش نمی‌کردند و بیشتر گستاخ شدند..کلا شما فک کنید ابتدایی ها چطور رعایت می‌کردند.
ولی امسال کادر آموزشی واکسینه شدند مثلاً

دانش آموزان چی ؟؟خانواده هاشون چی؟
قبول دارم که تدریس و آموزش غیر حضوری خیلی سخته ولی به چه قیمت؟ایا قابل قیاس با جون آدمی هست .من خودم دخترم پنجم ابتدایی جوری که به صورت غیر حضوری درس میخونه حضوری نمی‌خوند و اول ثبت نام هم به مدرسشون گفتم اگر مدارس باز بشه من فرزندمو نمیفرستم .
عاقلانه تصمیم بگیریم
و به احتمال زیاد مدارس باز نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
نیما
۲۱:۲۸ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
باسلام و احترام
با توجه به گفته متخصصان مبنی بر اینکه واکسن تایید شده ای برای کودکان و نوجوانان زیر 18 سال موجود نیست و اینکه کودکان خیلی درک دقیق و صحیحی از فاصله های فیزیکی ندارند و مواقعی مثله خوردن تغذیه و نوشیدن آب قطعا باید ماسک را در آوردن به نظر من بازگشایی مدارس کماکان تصمیم صحيحی نیست. ضمناً طبق گفته متخصصان خطر بیماری کرونا برای کودکان و نوجوانان زیاد نیست اما آنان ناقلان خاموش و بمب های کووید هستن و این نکته رو هم باید متذکر شد که باتوجه به اینکه حتی اگر واکسن به تعداد کافی هم موجود باشد تمام جامعه واکسن نمیزنند و با توجه به عدم واکسینه شدن کودکان و نوجوانان و ان قشر از بزرگسالانی که واکسن نمیزنند، کما فی سابق خطر موجود است.
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۸:۴۰ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
مدارس و دانشگاه ها نباید حضوری بشن تا وقتی سایه شوم کرونا روی این کشور و جهان است؛ لطفا منافع شخصی و سیاسی رو در نظر نگیرید؛ اصلا وزرای این دولت چرا اظهار نظر می کنه برای چندماه دیگه که وزیر نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۴ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
سلام

به نظر من تا زمانی که تمامی دانش اموزان و معلمان واکسن نزدن نباید تحت هیچ شرایطی مدرسه ها باز بشه چون ریسک بالایی داره

موضوع بعدی اینه هرکس واکسن زد باید کارت واکسن صادر بشه که مشخص بشه واکسن زده یا نه

و در اخر باز هم تاکیید میکنم که باید تمامی دانش اموزان واکسینه شوند تا مدارس قابل بازگشایی باشه

کسی فک نکنه بگه فقط معلما واکسینه شوند مگه معلمان جونشون از دانش اموزان با ارزش تره ـــــــــ ممکنه دانش اموزی کنار یکی از همکلاسی های کرونایی بشینه میدونین که مشکلی به وجود میاد تمامی دانش اموزان اون کلاس به همراه خانواده هاشون کرونا میگیرن پس لطفا به این چیزا فکر کنید

ممکنه دانش اموزی هم مشکل ریه ــــ قلبی ــــ کبدی یا چیز های دیگه ای داشته باشه که در صورت ابتلا به کرونا جونش رو از دست بده و فوت کنه

پس لطفا اول تمامی دانش اموزان سراسر کشور رو واکسینه کنید بعد ادعای باز گشایی داشته باشین

بیشتر مدارس هم که از نظر امکانات بهداشتی مثل مایع دست شویی و ضد عفونی کننده در حد صفر هستن از نظر اقلام بهداشتی مدرسه هایی که من دیدم تو کل شهر هیچ مایع دستشویی هم نداشتن پس دلیل بازگشایی شما چیه

مدرسه ایی که نه مایع داره نه ژل ضد عفونی نه الکل چرا باید باز بشه بزارین دانش اموزان کنارخانوادشون در خونه بمونن و تحصیل مجازی کنن

مدارسی که امکانات ندارن بهشون میگی چرا مایع دست شویی و ژل و الکل نداری میگه ما پول نداریم که این چیزا رو بخریم اموزش و پرورش هم هیچ کمک مالی نمیکنه


پس خواهشا لطفا تا زمانی که تمامی دانش اموزان و معلمان هردو به صورت کامل واکسینه نشدن مدارس باز نشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۱ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
آفربن. واقعا درست میگید. باید همه جوانب رو در نظر گرفت. درسته که واقعا سخته، بخصوص برای اونایی که چندتا دانش آموز در خونه دارند ولی واقعا سلامتیه بچه ها باید در الویت قرار بگیره. انشالله که روزی برسه همه چیز به شرایط اولیه و عادی برگرده.
Iran (Islamic Republic of)
Mehdi
۱۴:۰۲ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
سلام از عواملین زحمت کش yjc تشکر میکنم وخواهشی دارم که صدای مارو به مراکز اموزش پروش و... برسونن درس خوندن غیررحضوری با گوشی و... به دردنمیخوره بیشتر بچها استفاده نادرستی دارن به بی راهه ها کشیده میشن هزاران تبلیغات منحرف کننده میاد هزاران کانال وگروه های مبتذل و... وجود دارن بچها درخطرن خوانواده ها هرچه قدرم مواظب هم باشن بازنمیشه 24ساعته کنترل کرد.مدارسو باز کنن بچها برن مدرسه نه داخل کلاس بیرون فضای باز میزوصندلی وبچینن یه سایه بان درست کنن با فاصله ازهم بیرون اموزش ببینن قرار نیست فقط وفقط داخل کلاس محیط سربسته درس بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۶ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
اموزش و پرورش پول مایع دستشویی نمیده مدارس تهیه کنن بعد سایه بون هم میخوای
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۷ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
کرونا که هیچ.وسط سال تحصیلی آنفولانزا هم میاد.پارسال واکسن انفولانزا هم پیدا نمیشد
Belgium
سجاد
۱۳:۰۵ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
مثل سال قبل میان میگن حضوری برگذار میشه . مدارس غیر انتفاعی که شهریه ها رو گرفتن بعد میگن غیرحضوریه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۳ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
تا زمانیکه همه مردم واکسن نزده باشند و تا زمانیکه تردد و رفت و آمد و سفر رفتن, مشکلی نداشته باشه,
تا اون موقع آموزش فقط مجازی باید باشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۴ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
ببخشید داستان نوشتین آموزش تا بهار سال آینده می تونه مجازی باشه چون حضوری شدن خطرناکه با این محدودیت ها کرونا هنوز ثابت هست حالا محدودیت نباشه چی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۸ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
من
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۶ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
سلام مدارس باز میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۴ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
«ضمن آنکه زیرساخت‌های آموزش مجازی هم چندان رفع نقصی نداشته‌اند.»
زیر ساخت های آموزش مجازی نه . . . کل زیرساخت اینترنت ایران مشکل داره. تا این مشکل درست نشه، بقیه چیزا هم خود به خود درست نمی شن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۰ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
بنده تا شرایط کاملا عادی نشه و همه واکسن نزده باشن فرزندم رو به مدرسه نمی فرستم ، سلامت فرزندم اولویت اول من هست ، دو سال گذشته آموزش رو به خوبی براش انجام دادم و از نظر یادگیری حتی فراتر از محتوای کتاب ها کار کردیم ، خانواده ها باید همکاری کنن و سال آینده هم مجازی باشه ، خیلی از خانواده ها نمی خوان زیر بار مسئولیت برن و دوست دارن فرزندانشون به مدرسه برن تا وقت خودشون آزاد بشه ، قبول دارم بعضی خانواده ها پتانسیل لازم برای آموزش فرزندانشون رو ندارن هم از نظر آموزش و هم از نظر امکانات ، که باید فکری برای آن ها کرد ، ولی خیلی از خانواده ها رو می شناسم که میگن خسته شدیم برن مدرسه راحت می شیم ، من برای حفظ سلامت فرزندم خستگی را به جان می خرم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
حرف های تکراری
شما اینجوری میگین ولی ما دانش اموزا افتضاح از این بی عقلی های خانواده آسیب دیدیم ینی چی نمیزارم بره و نمیفرستم و فلان و فلان بابا گناهش گردن خودتونه مدرسه باید حضوری باشه حالا شما روزی صد بار اینور و اونور رفتین به مدرسه که رسید یادتون اومد کرونا هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۴ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
ناشناس ۱۲:۴۶ اینکه شما از بی عقلی خانواده ی خودتون آسیب دیدین به همه تعمیم ندین ، ما از وقتی کرونا اومده کاملا قرنطینه رو رعایت کردیم ، رفت و آمد نداریم ، تفریح و بیرون رفتن و سفر نداریم ، همه ی خریدها اینترنتی و تلفنی ، اینکه شما همه ی کارهاتون رو انجام میدین میگین مدرسه هم روش به خودتون مربوطه ، همه مثل شما نیستن ، من به شخصه با سلامت فرزندم بازی نمی کنم ، البته فرزند من دبستانی هست و برای مقاطع بالاتر نظری ندارم ، دبستانیها نمیتونن پروتکل رعایت کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۷ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
عزیزم اونی که میگه نمیفرستم پدرومادر شماست. بفهم، سلامتیت در اولویته. فهمیدییییی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
امسال آزمون های پایه نهم و دوازدهم حضوری بود و اتفاقی هم نیافتاد لذا این موضوع به سطح سلامت روانی جامعه بر می گرده که اکثر والدین را تحت استرس قرار داده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۰ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
عزیزم شما بزرگی. ولی یک بچه ۶ تا ۹ ساله که نمی تونه اونطور که باید پروتکلهای بهداشتی رو رعایت کنه. کنترل بچه هایی با سن کم واقعا سخته. اون از زنگ های تفریح، اونم از دستشویی ها. در ثانی، امتحان حضوری شما با فاصله بوده و در عرض ۲ ساعت تموم میشده. چطور میشه یک کلاس ۳۸ نفره در یک مدرسه دولتی رو با فاصله کلاس گذاشت؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
H
۱۰:۳۹ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
شکی نیست که از ابتدای مهر آموزش حضوری هست و مدارس و دانشگاه ها باز میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۰ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
دوباره بچه و اولیا رو روانی کنید اونم از چند ماه قبل بگذارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۳ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
سلامتی باید در اولویت باشه .با ارتقا آموزش مجازی میشه از آموزش غیرحضوری با کیفیت استفاده کرو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۲ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
منکه تا همه واکسینه نشدند دخترام رو حضوری به مدرسه نمیفرستم. آقای رییسی خیلی راحت میگن از مرداد کادر آموزشی و اداری مدارس واکسینه میشوند پس مدارس مهر باز میشه. پس اولیا و پدر و مادرها چی؟ من از کجا بدونم اون بچه ای که پیش بچه ی من در کلاس درس نشسته نوبت پدر و مادرش شده که واکسن بزنند یانه. الانم که باید تقریبا یکماهی صبر کرد تا دولت جدید بیاد. منکه فکر نکنم با وجود واکسن های ایرانی، اینا بتونند همه رو تا پایان شهریور واکسینه کنند. دخترای من ۶ و ۸ ساله اند و کوچیکند و نمیشه ازشون انتظار داشت که وقتی میرن مدرسه همه چیرو کامل رعایت کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۵ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
چرا بیخودی پای رییسی را وسط میاری.معلومی عاشق اصلاح طلبانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
لطفا بیخودحرف نزن. استااااااد منظورم از رییسی معاون وزیر بهداشته.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۱ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
الان همه چی ب سلیقه ی رئیس جمهور آینده ربط داره زندگی یامرگ