به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از نیو اطلس؛ مریخ نورد استقامت ناسا، پس از شروع پر حادثه زندگی خود در مریخ که شامل ضبط اولین صداها در این سیاره، تولید اولین اکسیژن در سیاره دیگر و پشتیبانی از بالگرد Ingenuity در طول پروازهای تاریخ ساز خود است، حالا آماده ماموریت جدیدی شده است. مریخ نورد استقامت ناسا اکنون محل فرود خود را به مقصد دهانه Jezero ترک کرده تا ماموریت اصلی علمی خود را آغاز کند، جایی که در جستجوی نشانههایی از حیات بر بستر دریاچهای خشک و قدیمی خواهد بود.
بیشتر بخوانید
استقامت در تاریخ یکم ژوئن محل فرود Octavia E. Butler خود را ترک کرد و به سمت جنوب و دهانه Jezero حرکت کرد، جایی که اولین توقف در آن با چشم اندازی زیبا و دیدنی همراه است. دانشمندان ماموریت قدیمیترین ویژگیهای زمین شناسی دهانه را بررسی میکنند و آخرین سیستمهای ناوبری و نمونه برداری باقیمانده را روشن میکنند.
جنیفر تروسپر، مدیر پروژه استقامت در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) در جنوب کالیفرنیا، میگوید: "ما مرحله راه اندازی مریخ نورد و همچنین محل فرود را پشت سر گذاشتیم و در راه جادهای جدید هستبم. طی چند ماه آینده، استقامت به بررسی یک قطعه ۱.۵ متر مایل مربعی (۴ کیلومتر مربع) از کف دهانه مشغول خواهد شد. از این محل است که اولین نمونهها از یک سیاره دیگر برای بازگشت به زمین در سالهای آینده جمع آوری میشود. "
برای درک بهتر زمین شناسی و قابلیت سکونت در دهانه Jezero، استقامت دو بخش از آن را که شامل عمیقترین و قدیمیترین لایههای سنگ بستر در معرض آن است، همراه با سایر ویژگیهای جالب آن کاوش خواهد کرد.
کوین هند از JPL میگوید: "شروع کار از این منطقه به ما امکان میدهد اکتشاف خود را در Jezero آغاز کنیم. این منطقه ۳.۸ میلیارد سال پیش حداقل در زیر ۱۰۰ متر آب (۳۲۸ فوت) غرق بود. ما نمیدانیم که سنگها و لایههای رسوبی در این منطقه چه چیزهای شگفت انگیزی را برای ما به همراه دارند، اما ما برای شروع کار بسیار هیجان زده هستیم. "
استقامت، پس از اتمام اولین ماموریت علمی خود با پر کردن هشت لوله از ۴۳ لوله نمونه برداری پر از سنگ و غبار مریخ، به محل فرود باز میگردد. سپس به سمت سه چنگال، نقطه آغازین دومین کارزار علمی خود حرکت میکند. در این ماموریت، استقامت در منطقه دلتا دهانه جیزرو گشت و گذار خواهد کرد که انتظار میرود غنی از کربنات باشد که میتوانند شواهد فسیل شده مربوط به دوران باستان را حفظ کنند.
انتهای پیام/