محققان دانشگاه نورث وسترن کشف کرده‌اند آزمایش‌های کرونای موجود در بازار می‌توانند با روش انجماد، به مدت ۳۰ روز و در دمای ۵۰ درجه سانتیگراد نگهداری شوند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، در مبارزه با بیماری همه گیر کووید-۱۹ تنها واکسن‌ها نیستند که به زنجیره‌های پیچیده تامین سرما و ذخیره سازی در یخچال نیاز دارند. آزمایش‎‌های واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) که اغلب «استاندارد طلایی» آزمایش در نظر گرفته می‌شود، همچنین دارای آنزیم‌ها و معرف‌هایی است که باید منجمد شوند.

محققان دانشگاه نورث وسترن کشف کرده‌اند آزمایش‌های PCR موجود در بازار می‌توانند در برابر فرآیند خشک شدن در برابر یخ مقاومت کرده و تا ۳۰ روز در دمای ۵۰ درجه سانتیگراد (۱۲۲ درجه فارنهایت) پایدار نگهداری شوند، بدون اینکه حساسیت و دقت آن‌ها از بین برود.

محققان دریافتند معرف‌های آزمایشی می‌توانند از قبل با یک ماده نگهدارنده استاندارد مخلوط شده، یخ بزنند و سپس در دمای اتاق توزیع و ذخیره شوند. هنگامی که این آزمایش مورد نیاز باشد کارکنان مراقبت‌های بهداشتی به آن‌ها آب اضافه می‌کنند تا آزمایش را برای استفاده فوری در بدن آبرسانی کنند.

این استراتژی جدید می‌تواند به سهولت چالش‌های تدارکاتی کمک کرده و آزمایش‌هایی را برای کمک به بازگشایی ایمن مدارس، مشاغل و رویداد‌های ورزشی بیشتر فراهم کند، همچنین می‌تواند گزینه ویژه‌ای برای تنظیمات کم منبع باشد که دسترسی به برق و یخچال قابل اطمینان ندارند.

مایکل جوت مدیر ارشد این مطالعه گفت: در مقاطع مختلف از زمان، بیماری همه گیر کووید-۱۹ تقریبا سیستم بهداشت و درمان ما را شکست. با این استراتژی ما می‌توانیم نیاز به حمل و نقل با زنجیره سرد را از بین ببریم و هزینه‌های نیروی انسانی مورد نیاز برای مخلوط کردن محلول معرف‌های تشخیصی را کاهش دهیم. بسیار خوشحال کننده خواهد بود اگر این استراتژی برای توسعه و استقرار آزمایش‌های گسترده‌تر در سراسر جهان انجام شود.

این تحقیق شامل دستورالعمل‌های مراقبت‌های بهداشتی و آزمایشگاه‌ها برای شروع آزمایش‌های PCR سریع خشک کردن در یخ در ۱۰ ژوئن در مجله Biotechnology Journal منتشر شد.

جویت استاد مهندسی شیمی و بیولوژیک دانشکده مهندسی مک کورمیک نورث وسترن و مدیر مرکز زیست شناسی مصنوعی نورث وسترن است. او همچنین عضو موسسه سیمپسون کوئری، موسسه شیمی فرآیند‌های زندگی و مرکز جامع سرطان رابرت اچ. لوری دانشگاه نورث وسترن است.

این همان روشی است که برای تهیه بستنی فضانوردان استفاده می‌شود، خشک شدن با یخ باعث افزایش ماندگاری مواد فاسدشدنی شده و آن‌ها را منجمد می‌کند و سپس با از بین بردن یخ، از میزان آب آن‌ها می‌کاهد.

جوت می‌گوید: همه گیری، چالش‌ها و محدودیت‌های آزمایش متمرکز آزمایشگاهی را برجسته کرده است. آزمایش به پرسنل آموزش دیده با مقدار قابل توجهی از مهارت، تجهیزات گران قیمت و تدارکات پیچیده نیاز دارد که مستلزم یک زنجیره سرد پایدار است. نیاز مبرم به استراتژی‌های آزمایشی وجود دارد که استفاده از آن‌ها آسان بوده و کار را در محل مراقبت کاهش می‌دهد و برای استفاده در هر نقطه از جهان قابل تهیه است.

در مطالعه جدید خود، جویت و تیمش پنج کیت PCR را مستقیما از فروشندگان خریداری کردند. پس از جمع آوری کامل واکنش‌ها، آن‌ها مواد نگهدارنده ساده‌ای برای تثبیت مخلوط اضافه کردند و سپس آزمایش‌ها را در طول، شرایط و درجه حرارت‌های مختلف ذخیره کردند.

جوت گفت: ما باید اطمینان حاصل کنیم که آزمایش‌ها هنوز در حضور مواد نگهدارنده کار می‌کنند. کیت‌های PCR مبتنی بر پروتئین‌ها هستند که بر اثر افزایش دما یا اکسیژن می‌توانند از هم بپاشند، بنابراین مجبوریم آن‌ها را سرد نگه داریم. اگر یک ماده نگهدارنده اضافه کنیم، پروتئین‎‌ها را تثبیت می‌کند تا از بین نرود، اما همچنین لازم بود که اطمینان حاصل کنیم که ماده نگهدارنده در آزمایش با دستگاه‌های بیولوژیکی تداخل نداشته است.

محققان با استفاده از مخلوط‌های آزمایش شده نشان دادند که یک آزمایش تجاری فعالیت و حساسیت را پس از نگهداری به مدت ۳۰ روز در هر دو دمای محیط و بالا حفظ می‌کند. با استفاده از این استراتژی، آزمایش‌ها را می‌توان به صورت پودر خشک در دمای اتاق توزیع و ذخیره و بر اساس تقاضای بدن، آب آن را تامین کرد.

جوت گفت: ما می‌توانیم این آزمایش‌ها را بدون زنجیر سرد، ذخیره و توزیع کنیم و این مهم است. اکنون این یک کیت همه در یک است، دیگر چندین قسمت نیست که باید در کوکتل با هم مخلوط شوند. این یک آزمایش است که از طریق فریز شدن، خشک شده و با آب فعال می‌شود.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.