محمودی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان قاینات در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، گفت: دو رأس گوسفند با توجه به نتایج مثبت آزمایشگاهی که جهت ذبح به کشتارگاه دام توسط قصاب انتقال داده شده بود به دلیل ابتلا به تب مالت از چرخه مصرف حذف و معدوم شد.
او افزود: سلامت و امنیت غذایی یکی از مهمترین مولفههای توسعه محسوب میشود و تأمین بهداشت عمومی با پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیر انجام میشود.
محمودی با اشاره به نظارت بهداشتی بر کشتار دام و جلوگیری از انتشار بیماریهای قابل انتقال بیان کرد: کارشناسان شبکه دامپزشکی به طور دقیق بر لاشههای دام کشتاری نظارت دارند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان قاینات عنوان کرد: بز، گاو، گوسفند و شتر چهار حیوان اهلی هستند که به این بیماری مبتلا شده و به عنوان مخزن بیماری باکتری را به انسان منتقل میکنند که انسان از طریق تماس و استفاده از فرآوردههای لبنی حیوانات آلوده به این بیماری مبتلا میشود.
او ادامه داد: تب مالت به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین دام و انسان محسوب میشود که به دلیل دارا بودن طیف وسیعی از علائم، بیماری هزار چهره نیز به آن میگویند.
محمودی در پایان به تهیه گوشت از چرخه کشتارگاهی تأکید و بیان کرد: ممکن است گوشتی در خارج از چرخه کشتارگاهی و نظارتی دامپزشکی تهیه شود که به هیچ وجه شرایط مصرف را نداشته باشد، ولی از روی ناآگاهی مردم و سوء استفاده قصابان این گوشتها به مصرف عموم می رسند که انتظار میرود مردم به منظور ارتقای بهداشت عمومی و با عدم خرید گوشت فاقد مهر و لیبل دامپزشکی و معرفی آنان، به مجموعه دامپزشکی کمک کنند.
انتهای پیام/ ر