فریبا کوهدانی کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: عمدهترین منبع گلوتن، گندم است. بعضی از افراد نسبت به این ماده حساسیت دارند و در اثر مصرف آن ممکن است دچار علائمی که عمدهترین آن علائم گوارشی است، شوند. به همین دلیل در رژیم غذایی این افراد نباید منابع غذایی حاوی گلوتن وجود داشته باشد.
او افزود: افرادی که به گلوتن آلرژی دارند در صورت مصرف این ماده دچار بیماری سیلیاک میشوند. این بیماری بیشتر علائم گوارشی دارد و بر اساس شرایط فرد، منابع غذایی حاوی گلوتن باید از رژیم غذاییشان حذف شود. امروزه برای کمک به بیماران سیلیاکی محصولات فاقد گلوتن عرضه میشود.
او ادامه داد: بعضی از افراد فکر میکنند استفاده از محصولات فاقد گلوتن در حفظ سلامتیشان موثر است، اما واقعیت این است که افرادی که چنین حساسیتی ندارند از مواد غذایی فاقد گلوتن مصرف کنند، با این کار از مواد غذایی متنوع حاوی گلوتن محروم میمانند.
این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی گفت: مصرف هر نوع ماده غذایی حاوی آرد گندم مانند نانها، شیرینی ها، ماکارونی، انواع سسها حتی برخی از انواع دسرهای موجود در بازار باید از رژیم غذایی بیماران سیلیاکی حذف شوند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام /