موسوی مشکینی گفت: عدم تخصیص حقابه‌ها از عوامل مهم در افزایش کانون‌های گرد و خاک و ریزگرد نمکی در استان قم و بحرانی‌تر شدن پدیده ریزگرد است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،سید رضا موسوی مشکینی مدیرکل محیط زیست قم روز چهارشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران قم، افزود: کاهش بارندگی در سال آبی گذشته و خشکسالی بی‌سابقه ۵۰ سال گذشته وضعیت بحران گرد و غبار در قم را بغرنج‌تر کرده‌ است.

موسوی مشکینی اضافه کرد: آیین نامه جدید مبارزه با گرد و غبار به استان‌های کشور ابلاغ شده و برای کاهش آثار منفی ریزگرد موارد خواسته شده در این آیین نامه باید با در نظر گرفتن سهم هر دستگاه در کاهش آلاینده‌ها عملیاتی شود.

مدیرکل محیط زیست قم  تاکید کرد: کانون‌های گردوغبار و ریزگرد در اطراف قم فعال است و در فصل تابستان جهت وزش باد‌های غربی و شرقی این ریزگرد‌ها را به سمت شهر قم روانه می‌کند.

به گفته موسوی مشکینی، درحال حاضر سه ایستگاه سنجش آلودگی هوا در قم وجود دارد که باید داده‌های آن‌ها بروز شود تا دامنه اثرات آلودگی هوا تا حدودی کمتر شود.

مدیرکل مدیریت بحران قم نیز در ادامه بیان کرد: در سال آبی گذشته شاهد کاهش ۵۰ برابر بارندگی در سطح استان قم و افزایش آلاینده‌ها هستیم.

او ادامه داد: از ابتدای امسال تعداد روز‌های آلوده نسبت به سال گذشته دو برابر شده و از ۶ روز به ۱۲ روز جهش یافته‌است.

به گفته اوروجی ، با توجه به ادامه روند گرمای هوا و ادامه پدیده ریزگرد باید تدابیر بیشتری برای کاهش اثرات سوء این بحران زیست محیطی اندیشیده شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم نیز در بخشی از این جلسه، گفت: تمام جمعیت شهر‌ها و روستا‌های استان به آب شرب بهداشتی دسترسی دارند، اما امسال به دلیل کاهش بارندگی با مشکل کمبود منابع تامین آب روبه رو هستیم.

علی جان صادق پور یادآور شد: مصرف آب در این استان در مقایسه با سال گذشته با وجود کاهش بارندگی و منابع تامین آب ۱۳ درصد افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم یادآورشد: کل آب مصرفی قم در سال گذشته ۹۷ میلیون متر مکعب بوده که پیش بینی می‌شود امسال این میزان به بیش از ۱۲۰ میلیون متر مکعب برسد.

جان صادق پور گفت: ۷۸ درصد آب مورد نیاز مردم قم در سطح شهر و روستا‌ها از خارج استان تامین می‌شود که این مساله نشان‌دهنده اهمیت رعایت الگوی مصرف در قم و تهدید تامین آب مصرفی استان خارج از مرز‌های جغرافیایی است.

او افزود: برای شهر قم نیز سه سامانه تامین آب ایجاد شدهاست، سامانه سد‌های خارج استان، سامانه چاه‌های داخل شهر و سامانه چاه‌های علی آباد تا در تامین پایدار آب مورد نیاز قم مشکلی به وجود نیاید.

به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم، آب مورد نیاز قم از ۱۳۵ حلقه چاه در روستا‌ها و شهر، ۱۴ رشته قنات ۶ دهنه چشمه و سد‌های ۱۵ خرداد و کوچری تامین می‌شود.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۹ ۰۲ تير ۱۴۰۰
گردوخاک زیاد شده متاسفانه.نشان دهنده خشکسالیه