به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از العربی، انتشار تصاویری از بزی با سر میمون رسانههای مصری را مجبور کرد تا درباره تاریخچه مشاهده چنین حیوانات عجیب الخلقهای در این کشور تحقیق کنند.
در زمان محمد علی پاشا و با آغاز واقعیتهایی در این خصوص، نخستین روزنامه مصری و عربی در تاریخ ما، یک خبر عجیب درباره پیدا کردن یک حیوان تغییر شکل یافته در شهر «بولاق» در صفحات آن منتشر کرد تا نخستین خبر خنده داری باشد که مطبوعات مصر و عرب درباره جهان حیوانات در مصر گزارش دادند.
در زمان محمد علی پاشا، مشخصات و تعداد حیوانات هر شهر در یک دفتر یادداشت در قائم مقام ثبت میشد که حتی نشان میداد چه یونجهای برای آنها کاشته شده است. اگر تعداد آنها افزایش مییافت در دفتر ثبت میشد و اگر تعداد آنها با فروش یا غیر از این کاهش مییافت، اسم و مشخصات آن از این دفتر خارج میشد. همچنین محمدعلی پاشا تصمیم گرفت که دامهای این کشور را افزایش دهد لذا دستور داد نژادهای کمیاب را از قارههای اروپا و آفریقا به مصر وارد کنند.
اما داستان اخبار خنده دار چیست که در طول تاریخ به نخستین خبر مربوط به دنیای حیوانات در مطبوعات تبدیل شده است؟
دکتر ابراهیم عبده در کتاب خود «تاریخ واقعیتهای مصر» میگوید که روزنامههایی که مربوط به انتشار تصمیمات دولت در دوران محمد علی پاشا بود، اخبار عجیب و غریب را نیز که برای مردم جذاب بود یا حوادثی که ذهن را به خود جلب میکرد از جمله آن خبر سرگرم کننده که عنوان آن «عجیب» بود، منتشر میکردند.
این خبر میگوید: مردی قبلاً در بولاق زندگی میکرد و او یک گاو داشت که قادر به زایمان نبود، بنابراین روحیه او را آشفته کرد و او وضع آشفته خود را برای گاو توضیح داد و ناگهان شکم گاو را شکافت و یک موجود عجیب متولد شده دید که دو سر و چهار چشم و گوش داشت، اما فقط ۶ ساعت زنده ماند و سپس جان داد.
در زمان محمد علی پاشا که دوره اخباری خنده دار درباره این حیوان بود، پاشا دستور داد که بسیاری از نژادهای حیوانات در مصر از اروپا و آفریقا جمع آوری شود تا دامها در مصر افزایش یابد، همانطور که مورخان تأیید میکنند و بزهای مارینوس اروپایی، گاوها و شترهای سودانی و همچنین اسبهای نجدی و سوری به مصر وارد شدند. همچنین تصمیم گرفته شد برای کسانی که از حیوانات مراقبت و نگهداری نمیکنند به ویژه دامپزشکان قوانین و مجازاتهایی را اجرا کنند.
عبده در کتاب خود «تاریخ واقعیتهای مصر» توضیح میدهد: شکی نیست که این خبر در هر زمان و مکان واقعاً عجیب است و انتشار آن در واقعیتها نشان میدهد که پیام مطبوعاتی آن محدود به ثبت سفارشات و فقط در قوانین نبوده و متن اخبار نشان میدهد که واقعه گاو و مرد بولاقی درست بوده و این داستان واقعاً اتفاق افتاده است.
بیشتر بخوانید
نخستین روزنامه در خاورمیانه در سال ۱۸۲۸ میلادی به دستور محمدعلی پاشا تأسیس و نخستین شماره آن در دسامبر ۱۸۲۸ میلادی منتشر شد و تاریخ انتشار نسخههای بعدی آن مشخص نبود و در روزهای خاص منتشر میشد.
مورخان درباره دلیل تأسیس روزنامه اختلاف نظر داشتند، اما دکتر ابراهیم عبده معتقد است که سیستم اداری ایجاد شده از سوی محمد علی پاشا در مصر یکی از مهمترین دلایلی است که او را مجبور به انتشار حقایق کرده است، زیرا او روزنامهای را برای مصریان منتشر کرد که توجه آنها را به موضوعات ظریف کشاورزی و دامپروری معطوف میکند. تجارتهایی که با آنها رفاه حاصل میشود و حقایق به یکی از مهمترین منابع تاریخی در دوران محمد علی پاشا و جانشینانش پس از او تبدیل شده است.
شایان ذکر است که دهکدهای در استان آسیوط چند روز پیش شاهد یک اتفاق عجیب بود، جایی که یک بز با سر میمون متولد شد، در یک حادثه که از نوع خود نخستین مورد است و باعث ایجاد سوال و وحشت در دامپزشکان این استان شد به گونهای که به رسانهها گفتند که این شکل عجیب در مورد صورت بز و پیدایش چشمان آن از این طریق که صورت را به شکل میمون نشان میدهد در نتیجه تغییر شکل در جنین رخ داده است و معجزه نیست، با تأکید بر اینکه تغییر شکل جنین حیوانات ممکن است به دلیل خوردن غذای آلوده در دوران بارداری رخ دهد و ادامه زندگی حیوان تغییر شکل یافته در زندگی یک اتفاق نادر است.
انتهای پیام/
سبحان الله ...ان الله علی کل شی قدیر
لامصب انگار یه سیبو از وسط دو نصف کردن