دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گفت: باید برای بهبود روش‌های درمان اعتیاد، روابط سازمانی و تعامل بیشتری بین مراکز درمان و ترک اعتیاد در آذربایجان‌شرقی وجود داشته باشد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،رضا استاد رحیمی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در نشست تخصصی «چالش‌های نوین درمان در حوزه اعتیاد» به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر که با حضور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز و تعدادی از فعالان سازمان‌های مردم نهاد حوزه مبارزه با مواد مخدر در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شدگفت: دنیای مدرن، مسائل و چالش‌های مدرنی دارد بطوریکه قبلا مصرف کنندگان فقط از هروئین و تریاک استفاده می‌کردند، اما امروزه ۸۰۳ نوع مواد مخدر وجود دارد که تشخیص آسیب‌های هرکدام بسیار مشکل است.

اوافزود: عدم وجود دیدگاه کلی نگر باعث شده است که هر یک از مراکز درمان و ترک اعتیاد یک نوع روش درمانی را در پیش گرفته و هیچ کدام همدیگر را حمایت و هم‌پوشانی نکنند و هیچ گونه ارتباط سازمانی با هم ندارند یا اگر هم داشته باشند، بسیار ضعیف است.

اوتاکید کرد: باید تدابیری اتخاذ شود تا تعامل بین مراکز مبارزه با مواد مخدر و ترک اعتیاد افزایش یافته و در نهایت روش‌های درمانی بهبود یابد.

روزبه رجایی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این جلسه بیان کرد: بحث‌ها و جلسات زیادی به بهانه هفته مبارزه با مواد مخدر مطرح و برگزار شده است که علی رغم کاستی ها، نواقص، کمبود‌های مالی و پشتیبانی که وجود دارد، در اثر تلاش و زحمات زیاد، آذربایجان‌شرقی از جمله استان‌های سرآمد در بحث مبارزه با مواد مخدر محسوب می‌شود.

اوگفت: هدف از برگزاری این جلسه بحث در حوزه درمان اعتیاد است تا با مطرح کردن روش‌های درمانی مختلف و بازگویی دغدغه‌ها و چالش‌های فعالان این حوزه به ویژه در شرایط کرونایی که درمان بیماران معتاد را تحت تاثیر گذاشته، به یک جمع بندی کلی و مفید و نتیجه‌ی مطلوب در این زمینه برسیم.

در ادامه این نشست تعدادی از نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد فعال استان در حوزه مبارزه با مواد مخدر با ارائه‌ی نقطه نظرات خود پیرامون راه‌های درمان جسمی، روحی، روانی، اجتماعی و جهان‌بینی اعتیاد پرداختند.

براساس این گزارش در این نشست بر روی مسائل وموضوعاتی از جمله متفاوت بودن راه درمان اعتیاد در افراد مختلف، تفاوت در مدالیته‌های درمان اعتیاد، خطرناک بودن مواد مخدر نوین شیمیایی از جمله ماده مخدره کمیکال، اهمیت بحث جلوگیری از بازگشت مجدد افراد ترک کرده به سمت مصرف مواد مخدر تاکید شد و همچنین مشکلات و چالش‌های مراکز و سازمان‌های مردم نهاد فعال در بحث مبارزه با مواد مخدر از جمله عدم توجه نهاد‌های و ادارات به فعالیت این سازمان ها، کمبود مکان برای برگزاری جلسات روانشناسی بعد از سم زدایی و... بحث و گفتگو شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.