به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی رغم هشدارهای مکرر کمبود بارش، خشکسالی و نبود علوفه مناسب در مرتع از ابتدای سال شاهد کشتار دام های مولد بودیم که اخیرا هشدارهای زیادی درباره کشتار دامهای آبستن به دلیل کمبود نهاده و علوفه شنیده میشود و کلیپ هایی در این خصوص درفضای مجازی منتشر شده است. این درحالی است که مسئولان وزارت جهاد برای حل بحران کمبود نهاده دامی و گرسنگی دام تمهیداتی اتخاذ نکردند.
طی نامه ای رئیس سازمان دامپزشکی کشور خطاب به مدیران دامپزشکی استان ها بر ممنوعیت کشتار دام های مولد اعم از گاو، گاومیش، گوسفند و بز آبستن همچنان تاکید کرد که این موضوع با واکنش دامداران روبرو شد چرا که آنها اذعان می کنند با دستور و ممنوعیت مشکلی حل نمی شود و به علت گرانی و کمبود نهاده چاره ای جز کشتار ندارند.
طی روزهای اخیر انتشار کلیپ کشتار دام های آبستن در فضای مجازی، احساسات مردم را جریحه دار کرد که با این وجود انتظار می رود مسئولان وزارت جهاد هر چه سریع تر با تامین نهاده مورد نیاز از گرسنگی دام ها جلوگیری کنند چرا که با استمرار این روند آینده روشنی پیش روی صنعت دامپروری نیست.
بسیاری از مسئولان بر این باورند که با استمرار کشتار دام های مولد و آبستن و کاهش جمعیت دام، شاهد تلاطم قیمت در بازار گوشت هستیم به طوریکه دهک های ضعیف و متوسط جامعه توان خرید ندارند، این درحالی است که با تامین نهاده و علوفه مورد نیاز امکان تامین ۱۰۰ درصد گوشت مورد نیاز در داخل وجود دارد.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین دلایل کشتار دام های مولد و آبستن، صحت و سقم کلیپ های اخیر در فضای مجازی و آینده صنعت گوشت با خبر شویم:
افشین صدر دادرس مدیر عامل اتحادیه دام سبک در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دلایل کشتار دام های مولد و آبستن اظهار کرد: ار اردیبهشت سال گذشته بارها هشدار دادیم، اما متاسفانه مسئولان خواب هستند و زمانیکه دچار بحران می شویم، به فکر راه حل می افتند.
وی افزود: از سال گذشته وضعیت نهاده برای دام بویژه دام سبک تعریفی ندارند، این درحالی است که مسئولان تدابیری اتخاذ نکردند.
صدر دادرس ادامه داد: گزارش های سازمان هواشناسی از آذر سال گذشته حاکی از آن بود که به علت کمبود بارش نسبت به سال قبل و نبود علوفه مناسب دامداران با مشکلات متعددی روبرو هستند که متاسفانه مسئولان امر باز هم به این موضوع توجهی نکردند و در نتیجه دامدار توان نگه داری و خرید نهاده از بازار آزاد را ندارد و به هر طریقی می خواهند دام خود را بفروشند تا نجات پیدا کنند.
مدیر اتحادیه دام سبک در واکنش به اظهار نظر رئیس سازمان دامپزشکی مبنی بر ممنوعیت کشتار دام های مولد و آبستن بیان کرد: اگر مسئولان سازمان دامپزشکی می توانند نهاده مورد نیاز را تامین کنند چرا که با دستور و ممنوعیت اتفاقی نمی افتد.
وی ممنوعیت کشتار دام های مولد و آبستن را پاک کردن صورت مسئله دانست و گفت: دامدار به علت نبود علوفه در مرتع و کمبود نهاده دامی چاره ای جز کشتار ندارد، چنانچه در کشتارگاه رسمی نتواند این کار را کند، در کنار خیابان یا کشتارگاه های غیر مجاز این کار را انجام می دهند.
مجتبی عالی مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، گرانی و کمبود نهاده دامی را علت اصلی کشتار دام های مولد و آبستن اعلام کرد و گفت: با توجه به شرایط خشکسالی، نبود علوفه در مرتع و عدم نقدینگی مورد نیاز دامداران، تولید شیر و گوشت کشور مقرون به صرفه نیست.
وی افزود: در شرایط فعلی که دام ها گرسنه هستند دامداران چاره ای جز ارسال دام به کشتارگاه ندارند چرا که هر زمانیکه نهاده خود را به کشتارگاه بفرستند، برایشان منفعت دارد.
عالی با اشاره به اینکه اظهار نظر رئیس سازمان دامپزشکی مبنی بر ممنوعیت کشتار دام های مولد و آبستن توجیه ندارد، بیان کرد: با توجه به کمبود نهاده دامی، دامدار در کشتارگاه غیررسمی اقدام به کشتار می کند یا دامدار با پرداخت پول در کشتارگاه مجاز این کار را میکند.
وی راه حل رفع بحران فعلی را پای کار آمدن دولتی ها برشمرد و گفت: برگزاری جلسات متعدد، فایده ای ندارد، مسئولان دولتی باید وارد میدان شوند که با این وجود اگر وزارت جهاد کشاورزی بداند که چه به مردممی گذرد، شبانه روز باید پای کار باشند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه آینده روشنی پیش روی تولید نیست، بیان کرد: هم اکنون گاو و گوسفند در واحدهای دامداری گرسنه هستند که با استمرار این روند صنعت دامپروری دچار بحران می شود چرا که موجود زنده غذا می خواهد.
مدیر عامل اتحادیه دامداران با اشاره به اینکه آمار دقیقی از کشتار دام های مولد و آبستن نداریم، گفت: فیلم ها در فضای مجازی و صحبت های دامداران نشان می دهد که ۱۵ تا ۲۰ درصد گاوها کشتارشدند.
منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان کشتار دام های مولد و آبستن را جو سازی در فضای مجازی دانست و گفت: طبق اظهار نظر رئیس سازمان دامپزشکی کشتار دام ماده ممنوع است.
وی افزود: گرچه دامدار به علت گرانی نهاده و نبود کشش بازار در شرایط خوبی به سر نمی برد، اما کشتار دام های مولد و آبستن ممنوع و کلیپ های فضای مجازی کاملا قدیمی و مربوط به چند سال پیش است.
پوریان ادامه داد: در شرایط فعلی حمایت از دام سبک عشایر در حال انجام است و قرار است تعداد محدودی دام هم صادر شود، اما مسئولان به سبب تاثیر پذیری در بازار داخل به جمع بندی نهایی نرسیدند.
به گفته این مقام مسئول، برخی افراد با ارائه کلیپ های قدیمی بدنبال توجیه کردن موضوع هستند، هر چند همه می دانند دامدار فشار زیادی را متحمل می شوند.
وی در پایان بنابر آمار واکسیناسیون سازمان دامپزشکی جمعیت دام سبک کشور را در محدوده ۶۵ تا ۶۸ میلیون راس و دام سنگین پروار را بدون احتساب گاو شیری و داشتی را ۳ میلیون راس اعلام کرد و گفت: بنابر مصوبه ستاد تنظیم بازار قرار است برای تامین ذخایر از منابع داخل تامین می شود که با این وجود مشکلات حوزه دام مرتفع می شود.
اخیرا در فضای مجازی کلیپ کشتار دام های مولد و آبستن واکنش های شدیدی را به همراه داشته است چرا که به رغم ممنوعیت کشتار دامماده ، از ابتدای سال بنابر اذعان دامداران این اتفاق در کشتارگاه های رسمی و غیررسمی در حال انجام است که بخشی از این معضل به خشکسالی و کمبود علوفه در مرتع و بخش دیگر به گرانی و کمبود نهاده دامی ناشی از مشکلات تخصیص ارز و واردات بر میگردد، اما از بین رفتن ذخایر ژنتیکی و نگرانی چالش در تامین گوشت قرمز بسیار حائز اهمیت است که انتظار می رود مسئولان تدابیری اتخاذ کنند تا این بحران استمرار نیابد.
گزارش از آزاده محبی
انتهای پیام/
واقعیت دامداران کشور نابود شدند و من خودم یکی از کسانی هستم نابود شدم
مشکلات۱نبود علوفه
۲گرانی شدید علوفه
۳گرانی شدید داروی دام
۴انباشت زیاد دام در کشور وعدم صادرات
۵قیمت پاین دام
گرانی تمام اجناس از خودرو که ۵ برابر شده تا همه اجناس ولی دام هیچ تغیری نکرده
بیستا گاو رو از نداری علوفه فروختم گاو مولد رو فروختیم و رفت کشتارگاه هر چند چون میدونستم که اخرش کغر به اینجا میکشه هیچ کدوم از گاوها رو تلقیح مصنوعی انجام نداده بودم و بچه نداشتن ولی خودم بقران قسم که دیدم گاوی که یک ماه مونده که گوساله به دنیا بیاره رو میبرن کشتارگاه من خودم هم کشاورزم همدامدار برای من هیچ چیزی صرف نکرد با اینکه اذوقه و یونجه و علوفه و هر چی برای مصرف بود رو خودم تولید میکردم
دوستان کشتار دام ابستن کار درستی نیست تا زمانی که شرایط نگهداری داری ولی ما که الان دوساله مدیون زن وبچه خود هستیم تمام سرمایمون صرف هزینه دام ها شده امروز دیگر مجبورم کشتار کنم من نزدیک به ۲۰ راس گاو کشتار کرده ام افتخار نمیکنم ولی خداشاهده هنوزم چک های ۶ ماه پیش به زور پاس میشه اخرین راه کشتار بوده هم میهن هر زمانی شنیدی دولت میخاد حمایت کنه بدان برای پر کردن کیسه خودش امده دولت صنعت دامداری میخاد چیکار پداید ۶ میلیونی رو الان ۱۳۰ تومن داره قالب میکنه به مردم در حالیکه همه چیزش با ارز ۴۲۰۰داره وارد میشه و هرماه افزایش قیمت میدن حالا که هزینه دامدار ۱۰ برابر شده میگن باید گوشت لبنیات به قیمت دو سال پیش فروخته بشه
از ما گذشت ...اقایان مسئول تاریک ترین فصل تاریخ رو شماهارقم زدید
من فاتحه دامدار را خوانده ام شما نیز بخوانید
اون گاوم بالاخره میکشید !؟
فیلم قدیمی
گوشت چقدر باید ارزون بشه قیمت گوشت نسبت به سه سال گذشته افزایش که نداشته کاهش هم داشته
در صورتی که کاه گندم که خوراک اولیه گوسفنده نسبت به سه سال گدشته ۷برابر شده
جو که کیلویی هزا تومان یا هزار و پونصد تومان بوده الان رسیده به هشت هزار تومان خشکه سالی هم که علی برکت الله
چرا کسی صدای ما دامدارا رو نمشنوه
یه کارخونه دار اگه با گرونی مواجه میشه نهایتاً دستگاهاشو خاموش میکنه یا کارخونه رو تعطیل میکنه
دامدار باید چیکار کنه گاو و گوسفند که دکمه ی خاموش و روشن ندارن هروقت خواستیم خواموشش کنیم حیوون خوارک میخواد
وضعیت دامداری فاجعست حالا هردروغی
تا جایی که من مشناسم تا الان حدوا فقط ۲۸۰ راس گاو آیستن رو کشتار کردن چرا تکذیب و فضاسازی و فضای مجازی نهایتا ۱ ماه میتونین با این بهانه ها بی عرضه گی خودتون رو توجیه کنین بعدش چی
حال شما به عنوان چوپان این گوسفندان چه تصمیمی میگری؟ بگو تا بقیه هم استفاده کنند؟ شاید راه حلی داری؟