به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، سفر به فضا و دیدن اسرار منظومه شمسی و لمس اجرام آسمانی موجود در کهکشان راه شیری در حال حاضر به یکی از صنایعی تبدیل شده است که علاوه بر سازمانهای حوزه فضا و نجوم، ابرقدرتها و شرکت ها، افراد ثروتمند دنیا نیز به آن ورود کرده اند و در حال ساخت پیشرفتهترین سفینهها و فضاپیماها هستند تا بتوانند به عنوان اولین انسانها سکونت و زندگی در سیارات دیگر را تجربه کنند. آنها که در جهان هر آن چیزی را که میشود تجربه کرد را به دست آورده اند، میخواهند با سفر به فضا آن جا را نیز به تسخیر خود در آورند.
اتفاقی که باعث شده رقابت شدیدی بین این ثروتمندان و شرکتهای تحت مالکیت آنها که از غولهای فناوری دنیا محسوب میشوند، به وجود بیاید. فضا در سال های اخیر به برنامه های میلیاردرهای جهان اضافه شده و آن ها جدا از مسائل مالی که با تولید و فروش تجهیزات فضایی به دست می آورند، میخواهند در این زمینه نیز جز اولین ها در تاریخ باشند.
بازار رقابت بر سر گردشگری فضایی برای دو بنیانگذار مشهور شرکتهای حوزه فضا بسیار داغ شده است و به نظر میرسد که آنها سعی دارند ماه آینده با استفاده از فضاپیماهای شخصی خود به فضا بروند. در همین راستا شرکت ویرجین گلکتیک عصر روز پنجشنبه یک ژوئیه (۱۰ تیر) اعلام کرد که پرواز آزمایشی بعدی ویرجین گلکتیک ۱۱ ژوئیه (۱۹ تیر) خواهد بود و بنیانگذار این شرکت در میان شش سرنشین پرواز خواهد بود. افراد دیگر حاضر در این پرواز کارکنان ویرجین گلکتیک هستند. این پرواز از نیومکزیکو شروع میشود و چهارمین سفر ویرجین گلکتیک به فضا خواهد بود.
این خبر تنها ساعتی پس از اعلام شرکت بلو اوریجین مبنی بر همراهی یک زن هوانورد ۸۲ ساله با جف بزوس به فضا منتشر شد. جف بزوس قرار است در تاریخ ۲۰ ژوئیه از غرب تگزاس به فضا سفر کند. ۲۰ ژوئیه پنجاه و دومین سالگرد فرود آپولو ۱۱ بر روی ماه است. جف بزوس یکی از ثروتمندترین افراد جهان ماه گذشته اعلام کرد که همراه مارک برادرش و برنده بلیت ۲۸ میلیون دلاری و یک نفر دیگر به فضا میروند. هویت نفر چهارم اخیرا افشا شده است که والی فانک، زن هوانورد ۸۲ ساله است که در دهه ۱۹۶۰ برای سفر به فضا به همراه زنان دیگر آموزش دیده بود، اما به خاطر زن بودنش از این سفر محروم شده بود.
با این حال ریچارد برانسون، میلیاردر بریتانیایی اواخر روز چهارشنبه بدون اشاره به زمان پرواز خود گفته بود که کاملا سلامت است. وی در توییتی نوشت: "من همیشه یک رویا پرداز بودهام. مادرم به من آموخت که هرگز تسلیم نشوم و به ستارهها برسم. ۱۱ ژوئیه وقت آن رسیده که این رویا را با ویرجین گلکتیک به واقعیت تبدیل کنم."
برانسون همچنین در بیانیهای گفت: «ویرجین گلکتیک در صنعت تجاری فضایی که قرار است فضا را برای بشریت باز کند و جهان را برای همیشه تغییر دهد، پیشتاز است.» اگرچه سفر فضایی در بالای فهرست فعالیتهای برانسون قرار میگیرد، اما او، سابقه فعالیتهای پرخطر از جمله عبور از اقیانوس اطلس با بالن هوای گرم را دارد.
علاوه بر این دو شرکت، شرکت اسپیسایکس، متعلق به ایلان ماسک نیز قصد دارد علاقمندان را به فضا ببرد. بلو اوریجین هنوز قیمت بلیت یا زمان سفر علاقمندان به فضا را در فضاپیمای خود با ظرفیت شش سرنشین اعلام نکرده است. اما ویرجین گلکتیک اعلام کرده است که تاکنون ۶۰۰ نفر برای این نوع سفرها جا رزرو کردهاند. قیمت بلیتهای اصلی این شرکت ۲۵۰ هزار دلار است. با این حال ویرجین گلکتیک پیش از انتقال علاقمندان به فضا سه پرواز آزمایشی دیگر را در نظر گرفته است.
شرکتهای خصوصی فضایی در جدیدترین فعالیتهای خود ساخت کاوشگر و سفینههای فضایی را در دستور کار قرار داده اند. مالکان متمول و پولدار این شرکتها بعد از تجربه صنایع مختلف این بار در عرصه فضا و با تولید فضاپیمای شخصی و سفر به سیارات دیگر توجه رسانهها را به خود جلب کرده اند. به هر حال باید صبر کرد و دید کدام یک از میلیاردرهای دنیا اولین گردشگر فضایی خواهند بود که پا بر روی سیارات دیگر گذاشته و سفری هیجان انگیز و جالب را تجربه میکنند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/