گودرزیان گفت: والدین معتاد نمی‌توانند فرزندان خود را به درستی تامین کنند و احتمال ابتلا به افسردگی، اضطراب در فرزندان این افراد بالا باشد.

مهرناز گودرزیان مدیر موسسه همای رحمت دزفول تحت نظارت بهزیستی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: والدین معتاد نمی‌توانند فرزندان خود را به درستی تامین کنند، فرزندان آن‌ها در آینده تبدیل به افرادی خودمحور و بی اعتماد می‌شوند.

او با بیان اینکه احتمال ابتلا به افسردگی، اضطراب، نداشتن اعتماد به نفس، خودکشی و انواع اختلالات شخصیت در آن‌ها نسبت به سایر افراد بالاتر می‌رود، افزود: خانواده اصلی‌ترین نقش را در تربیت فرزندان دارد و مهمترین گام برای مقابله با اعتیاد، آموزش خانواده‌ها است تا نوجوان را از تعلیم و تربیت صحیح خانوادگی محروم نکنند.

گودرزیان بیان داشت: والدین فرزندان را از مضرات اعتیاد مطلع نمایند، چنانچه نوجوان در محیط سالم زندگی نکند و از والدین معتاد الگو برداری کند احتمال اینکه معتاد شود زیاد است و برخورد با نوجوان در نوع نگاه متقابل او با دیگران نقش دارد، در مجموع اگر این برخورد‌های قهر آمیز و به صورت طرد فرد از محیط اجتماعی باشد، جدایی او از خانواده سرعت بیشتری می‌یابد.

مدیر موسسه همای رحمت دزفول ادامه داد: از آنجایی که فرد از سوی خانواده مورد بی مهری قرار گرفته همین مساله باعث می‌شود تا وارد دنیایی متفاوت‌تر و آزاد‌تر شود و برای فرار از موقعیت‌های تنش زا به سوء مصرف مواد روی بیاورد تا موقتا از این گونه فشار‌ها رهایی یابد.

این روانشناس و مدرس دانشگاه تصریح کرد: مصرف مواد مخدر در نوجوانی و جوانی متداول است حضور پدر یا مادر معتاد در خانواده که به علت ناتوانی در مهارت‌های فرزند پروری، نظارت ضعیفی بر رفتار فرزندان دارند این نگرش را برای نوجوان ایجاد می‌کند که اعتیاد امری معمولی و جزو خصوصیات افراد کامل و بزرگسال است، این والدین به شکل غیر مستقیم به فرزندان خود آموزش می‌دهند که هنگام مواجه با بحران‌ها به مصرف مواد روی بیاورند.

گودرزیان اظهار داشت: سن، جنس، کم‌رویی، خجالت، کنجکاوی، پرخاشگری، رفتار‌های ضداجتماعی، اختلال و بیماری‌های روانی، هیجان طلبی، عزت نفس پایین، خانواده‌های پرتنش، شیوه‌های فرزندپروری مستبدانه یا سهل گیرانه، کمبودمحبت در خانواده یا زیاده روی در محبت، طلاق والدین، وجود افراد مصرف کننده در خانواده، فقر، بیکاری، محله پرخطر، دوستان و همسالان مصرف کننده و مهاجرت از جمله مهم‌ترین مواردی هستند که باید بسیار مورد توجه قرار گیرند و با شیوه‌های درست آموزشی، مدیریتی و فرهنگ سازی با آن‌ها مقابله کرد.

او گفت: اعتیاد در زندگی هر انسانی نقش ترمز و بازدارنده از موفقیت را دارد، بنابراین پیشگیری به عنوان یک اصل ثابت شده مهمترین و کارآمدترین راهبرد در مقابله با مشکلات و عوارض ناشی از سوء مصرف مواد در تمامی جوامع شناخته شده است.

گودرزیان ادامه داد: امید است که با بالا بردن سطح آگاهی و آشنایی خانواده‌ها با ابعاد مختلف این معضل و با اقدامات پیشگیرانه، خانواده‌ها مشکلات مربوط به مواد را پیش از آن‌که آغاز شود متوقف سازند تا گام موثری در جهت پیشگیری از اعتیاد برداشته شود.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
زینب
۱۳:۳۱ ۱۲ تير ۱۴۰۰
به نظر من صحبت خوب بود ولی باید برای همسران معتادان و فرزندانشان از طرف دولت حمایت شوند
آخرین اخبار