پنیر به عنوان یکی از مواد مغذی شناخته می‌شود که به دلیل طعم شور، این تصور وجود دارد که ممکن است برای فشار خون بالا و قلب مضر باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از usdairy، اگر نگران خوردن یک غذای پر سدیم مانند پنیر به دلیل تاثیر آن در مسائل عروقی مانند فشار خون بالا هستید، بهتر است دیگر نگران نباشید. 

مطالعه‌ای اخیرا نشان داد که مصرف زیاد پنیر تاثیر معکوس روی سیستم عروقی دارد، زیرا انتظار می‌رود از یک ماده غذایی حاوی سدیم در یک رژیم کلی با سدیم بالا تشکیل شده باشد و این سوال را به وجود می‌آورد که خوردن پنیر چه فوایدی برای سلامتی دارد؟

در این مطالعه تغذیه‌ای کنترل شده با کنترل متقاطع در ۱۱ بزرگسال سالم (۵۵ تا ۷۵ ساله) حساس به نمک سالم، مشخص شد که خوردن چهار وعده پنیر در روز به مدت هشت روز (در زمینه سدیم کم و زیاد رژیم‌های غذایی)، به طور بالقوه به دلیل خواص آنتی اکسیدانی، در برابر اختلال عملکرد رگ عروقی محافظت می‌کند.

بررسی وضعیت سلامت این ۱۱ شرکت کننده به طور تصادفی به چهار رژیم غذایی مختلف تغذیه‌ای کنترل شده هشت روزه، با دوره شستشو در این بین، اختصاص داده شد و هر یک از آن‌ها چهار رژیم غذایی را کامل کردند:

رژیم کم سدیم (۱۵۰۰ میلی گرم) فاقد محصولات لبنی.
یک رژیم غذایی کم سدیم (۱۵۰۰ میلی گرم) حاوی چهار وعده پنیر در روز.
یک رژیم غذایی با سدیم بالا (۵۵۰۰ میلی گرم) فاقد محصولات لبنی.
یک رژیم غذایی با سدیم بالا (۵۵۰۰ میلی گرم) حاوی چهار وعده پنیر در روز.

هر رژیم به همان میزان کالری داشت و برای ثابت نگه داشتن وزن بدن طراحی شده بود. نتایج تا حدی تعجب آور بود، زیرا خرد متداول در مورد پنیر این است که ممکن است به دلیل محتوای چربی اشباع یا سدیم با افزایش خطر قلبی عروقی (CVD) همراه باشد. آیا پنیر برای قلب شما مفید است؟ این شواهد جدید ممکن است این را تایید کند.

تصور می‌شود که مصرف چربی اشباع خطر CVD را افزایش می‌دهد، زیرا باعث افزایش کلسترول LDL (یعنی کلسترول بد) می‌شود. به همین ترتیب، تصور می‌شود که مصرف زیاد سدیم خطر CVD را به دلیل نقش آن در افزایش فشار خون (BP) و یا به دلیل اختلال عملکرد عروقی ناشی از فشار خون افزایش می‌دهد.

با این وجود مدارک علمی در حال رشد نشان می‌دهد که چربی اشباع شده از غذا‌های لبنی (غذا‌های لبنی با چربی کامل و یا پنیر با خطر CVD ) ارتباط ندارد. در حقیقت در برخی موارد با خطر کمتری همراه بودند. علاوه بر این مصرف لبنیات با اقدامات بهبود یافته عروق از جمله کاهش فشار خون و کاهش سفتی شریانی همراه بوده است.

مشابه نتایج مطالعه حاضر، یک مطالعه مداخله‌ای رژیم غذایی قبلی نشان داد که مصرف پنیر در یک وعده غذایی عملکرد عروقی نرمال را در مقایسه با سدیم حاصل از پنیر یا پنیر جایگزین سویا حفظ کرده است؛ همچنین تصور می‌شد که اثرات محافظتی مصرف پنیر به خواص آنتی اکسیدانی پنیر مربوط می‌شود.

یافته‌های آخرین مطالعه بر اساس شواهدی مبنی بر اثرات احتمالی آنتی اکسیدانی پنیر بر عملکرد عروقی در زمینه رژیم غذایی با سدیم بالاست. این نتایج این ایده را تایید می‌کند که هنگام ارزیابی خطر بیماری‌های مزمن، غذا‌های کامل از مواد مغذی منفرد مهمتر هستند.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
صادق خسرو نژاد
۱۹:۴۶ ۱۸ تير ۱۴۰۰
مطالب مفید بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
سید
۱۹:۳۵ ۱۸ تير ۱۴۰۰
یک پیشنهاد به ایسنا

بهتر است مترجمین متون در پاراگراف آخر . یک خلاصه از ترجمه را بنویسند . بعضی وقتها خواننده گیج میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۷ ۱۸ تير ۱۴۰۰
تحقیقات جدید نشان داده که اکسیژن و هوای آزاد، برای سلامتی ضرر داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۹ ۱۸ تير ۱۴۰۰
ما که پنیر نخورده، توی فروشگاه قیمتش رو می‌بینیم، قلبمون درد میگیره. باورتون میشه 6 ماهه یه لیوان شیر نخوردم؟ کاملا از سبد غذایی مون حذف شده
Iran (Islamic Republic of)
شاهرخ
۱۶:۲۷ ۱۸ تير ۱۴۰۰
در این وضعیت اقتصادی. همه چیز برای مردم ایران و بخصوص به قلبشون ضرر دارد. آب، برق ، گوشت قرمز و سفید، در زمستان گاز و برق و ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۱ ۱۸ تير ۱۴۰۰
به نظر میرسه که تحقیقات بر روی یازده نفر، بیشتر جنبه ی مقاله ی پایان نامه داشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۴ ۱۸ تير ۱۴۰۰
مقاله‌اش هم از اون‌هایی بوده که دانشجو می‌نویسه، به اسم استاد چاپ میشه برای امتیاز و ارتقای درجه و افزایش حقوق و ... . احتمالاً اون یازده نفر هم همون دانشجوهایی بودن که با اون استاد پایان نامه داشته‌اند!!! بندگان خدا رو آوردن بهشون پنیر دادن!!! سن اون‌ها هم که نوشته ۵۵ تا ۷۵ سال، احتمالاً از روش مرسوم عددسازی استفاده کرده‌اند. وقتی توی دانشگاه، یه مقاله می‌نویسند و جوابها درست به دست نمیاد، همون جواب‌های غلط رو ضربدر یه سری اعداد می‌کنند تا به مقادیر مورد نظر برسه!!! به این فرایند عددسازی گفته میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۷ ۱۸ تير ۱۴۰۰
پنیرای بازار که نمیشه گفت پنیره مزه گچ میده هیچ خوشمزگی نداره..قیمتاشونم فضایی!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۷ ۱۸ تير ۱۴۰۰
پنیرای بازار که نمیشه گفت پنیره مزه گچ میده هیچ خوشمزگی نداره..قیمتاشونم فضایی!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۱۸ تير ۱۴۰۰
مطالعات برروی یازده نفر ارزش علمی ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۲ ۱۸ تير ۱۴۰۰
اگر پنير با نمك دريا يا كوير تهيه شده باشد باعث فشار خون و ناراحتيهاي قلبي نميشود ولي اگر بانمك بازار(صنعتي)درست شده باشد نتيجه عكس ميدهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۹ ۱۸ تير ۱۴۰۰
نمک NACL هست که هیچ فرقی بین دریایی و غیر دریایی نداره. نمک دریایی بسیار مضر هست چون سرشار از جیوه هست که نابودگر کلیه هست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۵ ۱۸ تير ۱۴۰۰
دلتنگ و ملول و خسته و بی حالم !!
روز و شب از این خرج گران می نالم !!
از بس شب و روز خورده ام نان و پنیر !!
اُفتند همیشه موش ها دنبالم !!
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۸:۲۳ ۱۸ تير ۱۴۰۰
حا آره خیلییییییییییییییییییییییییییییییییییی هم مضر است مخصوصا در این دوران که مداوم قیمتهاشون افزایش می یابد و کیفیتشون هم کاسته می شود مستقیما به قلب همه خردمندان بصیران عادلین آزاده اندیشان مستضعفین بینوایان فشار می آورد و بسیار برای قلبهایشان ضرر دارد خداوند جل جلاله از سر تقصیرات دلالان گران کنندگان مایحتاج ملت نگذرد آمین یا رب العالمین .
والسلام و صلوات التماس دعا .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۰ ۱۸ تير ۱۴۰۰
التماس تفکر یادت رفت بنویسی داداش
آخرین اخبار