مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه دالاهو را خاستگاه تنبور در دنیا دانست و گفت: تنبور باید به نام دالاهو ثبت بین المللی شود.

به گزارش  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، بهرام فاضلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه با اشاره به ثبت ملی تنبور دالاهو طی پارسال، گفت : امیدواریم با پیگیری‌های مسئولین استانی بتوانیم برای ثبت بین المللی تنبور به نام کرمانشاه و شهرستان دالاهو هم اقدام کنیم.

او گفت : هرچند در کشور‌های ترکیه و عراق هم تنبور همسان و همپای ما رواج دارد، اما خاستگاه تنبور در دنیا متعلق به دالاهو است، چراکه از دیرباز این هنر در بین مردم این منطقه رواج داشته و همه مردم این منطقه از کوچک گرفته تا کهنسال همه تنبور نوازی می‌کنند و در زمینه ساخت این ساز فعالیت دارند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه به فاصله زمانی چند هفته‌ای تا روز ملی کرمانشاه اشاره کرد و افزود: پنجم مرداد سالروز عملیات غرورآفرین مرصاد و پایان جنگ تحمیلی به عنوان روز ملی کرمانشاه در شورای فرهنگ عمومی کشور به تصویب رسیده است.

او افزود: امیدواریم بزودی بتوانیم این روز را در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم به تصویب برسانیم.

فاضلی به استحکام بنیه فرهنگی ایرانیان پرداخت و با بیان اینکه به باور فرهنگ شناسان فرهنگ در طول تاریخ به دو شکل تعریف می‌شود، ادامه داد: فرهنگی که تولید، رویش و ارائه داشته باشد، فرهنگ فاعلی است، یعنی فرهنگی که نه با هجمه فیزیکی و نظامی از بین می‌رود و نه در مواجه با دیگر فرهنگ‌ها آسیب می‌بیند.

او فرهنگ ایرانی اسلامی را یکی از پایدارترین فرهنگ‌ها در دنیا دانست و افزود: حمله مغول یکی از وحشتناک‌ترین برهه‌های تاریخی برای ایرانیان است، اما می‌بینیم علیرغم اینکه این قوم حدود سه قرن بر کشورمان سیطره داشتند، اما عملا فرهنگ ایرانی متاثر از فرهنگ آن‌ها نشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: آنچه از فرهنگ مغولی در کشورمان برجای مانده تنها منحصر به چند یادمان و چند واژه در زبان فارسی است که این نشان می‌دهد زمان حمله مغول به ایران فرهنگ ما در حالت فاعلی بوده، یعنی بزرگانی همچون فردوسی، ابوریحان، سعدی، مولانا و ... را داشته ایم که فرهنگ ما را به حدی پایدار و با بنیه کردند که نه تنها متاثر از فرهنگ مغولی نشد، بلکه فرهنگ آن‌ها را نیز در خود هضم کرد.

او افزود: در مقابل فرهنگ فاعلی، اگر فرهنگی در حالت قابلی قرار گیرد، گا‌ها حتی بدون اینکه نیاز به مواجه فیزیکی داشته باشد، از بین می‌رود و به راحتی فرهنگ‌های دیگر را می‌پذیرد، براین اساس است که طی دهه‌های اخیر مقام معظم رهبری مدام روی تقویت فرهنگ و مقابله با تهاجم فرهنگی تاکید دارند.

فاضلی ادامه داد: امروز اندیشمندان حوزه فرهنگ فارغ از گرایش‌های سیاسی و اعتقادی روی تقویت بنیان‌های فرهنگی کشورمان تاکید دارند تا مورد تهاجم فرهنگی که با رهبری آمریکا برای یکسان سازی فرهنگی دنیا انجام می‌گیرد، قرار نگیریم.

او با بیان اینکه این تقویت بنیه فرهنگی در استان کرمانشاه نیز به شدت مورد تاکید است، گفت: در این استان گرایش ها، قوم ها، مذاهب و ... مختلفی وجود دارد که طی قرن‌های متمادی به دلیل قوی بودن فرهنگی که داشته ایم، مسالمت آمیز در کنار هم زندگی کرده اند.

فاضلی کرمانشاه را هندوستان ایران دانست و گفت: گسترده فرهنگی در استان ما بگونه‌ای است که گا‌ها گویش مردمان یک نقطه به فاصله ۱۵ کیلومتر با نقطه بعدی متقاوت است.

او افزود: از سوی دیگر ما ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق داریم و شرایط مرزی ما متفاوت از سایر مرز‌های کشور است، چرا که ما در مرز‌های خود همزمان هم با اقلیم کردستان و هم با بخش عرب نشین عراق همسایگی داریم که در حوزه‌های مختلف و ازجمله در حوزه فرهنگی شرایط خاصی را برای ما رقم زده است.

فاضلی گفت: با مجموعه مسائل گفته شده، تلاش کرده ایم تا در حوزه فرهنگی برنامه‌هایی اندیشمندانه و خردورزانه تدوین کنیم، اما برای اجرایی شدن آن‌ها به بوجه نیاز داریم.

او ادامه داد: از وزارتخانه انتظار داریم که دربودجه ریزی نگاه ویژه و مهربانانه‌ای به کرمانشاه داشته باشد، چراکه کرمانشاه استان حساسی است و بواسطه مرزی بودن بیشتر می‌تواند مورد تهاجم قرهنگی قرار گیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خطاب به مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر می‌خواهید در تهران و سایر استان‌های غیر مرزی با آرامش فرهنگ پربار و ایرانی اسلامی مسیر خود را ادامه دهد، باید بودجه فرهنگی استان‌های مرزی را تقویت کنید.

او گفت: تقویت فرهنگ استان‌های مرزی می‌تواند مشکلات فرهنگی بسیاری از مناطق دیگر را هم برطرف کند .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.