به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، طرفین شرکتکننده در نشست بینالافغانی صلح که روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۱۶ و ۱۷ تیرماه ۱۴۰۰ در تهران برگزار شد، بیانیهای شامل ۶ بند صادر کردند.
محورهای ششگانه این بیانیه به شرح زیر است:
۱- هیئتهای طرفین، از مساعی و حسن نیت جمهوری اسلامی ایران در مورد تأمین صلح در افغانستان و مهماننوازیهای به عملآمده ابراز امتنان مینمایند.
۲- هر دو طرف با درک مشترک از خطرات ناشی از ادامه جنگ و صدمهای که از آن متوجه سلامت کشور افغانستان میشود به توافق رسیدند که جنگ، راهحل مسأله افغانستان نبوده و باید همه تلاشها در جهت رسیدن به راهحل سیاسی و صلحآمیز جهتگیری شوند.
۳- گفتوگوها در فضای صمیمانه صورت گرفت و همه مسائل بهصورت مفصل و با صراحت مطرح گردید.
۴- هر دو طرف تصمیم گرفتند مواردی را که ضرورت به مشورت و توضیح بیشتر دارد مانند سازوکار گذار از جنگ به صلح دائمی، نظام اسلامی مورد توافق و نحوه دستیابی به آن، طی نشست بعدی که در نزدیکترین فرصت ممکن برگزار خواهد شد، مورد بحث قرار داده و به نتیجه برسند.
۵- طرفها، نشست تهران را فرصت و زمینه جدیدی برای تقویت راهحل سیاسی معضل افغانستان میدانند.
۶- هر دو طرف، حملات به خانههای مردم، ادارات، مساجد، بیمارستانهایی را که به قربانیشدن مردم میانجامد و نیز تخریب مؤسسات عمومی را بهشدت تقبیح کرده و خواستار مجازات عاملان آن میشوند.
نشست گفتوگوهای بینالافغانی با حضور نمایندگان دولت افغانستان، شخصیتهای عالی جمهوریت و هیئت عالی سیاسی طالبان صبح دیروز (چهارشنبه) ۱۶ تیرماه، به میزبانی جمهوری اسلامی ایران و با سخنرانی محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در تهران افتتاح شد.
ظریف طی سخنانی در مراسم افتتاحیه این نشست، ضمن اعلام آمادگی ایران برای کمک به روند گفتوگوها بین جناحهای افغانستان بهمنظور حلوفصل بحرانهای جاری در این کشور، بر تعهد جمهوری اسلامی برای کمک به توسعه همهجانبه افغانستان پس از برقراری صلح تأکید کرد.
رهبری هیئت جمهوری اسلامی افغانستان در این دور از مذاکرات را «یونس قانونی» وزیر امور داخله پیشین افغانستان و رهبری هیئت مذاکراتی گروه طالبان را «عباس استانکزی» معاون دفتر این گروه بر عهده داشتند.
«کریم خرم»، «ارشاد احمدی»، «محمدالله بتاش»، «ظاهر وحدت» و «سلام رحیمی» اعضای هیئت سیاسی بودند که به رهبری «یونس قانونی» برای حضور در این نشست، از کابل به تهران آمده بودند.
این بدترین شکست دشمن و انتقام از امریکاست
حقیقت
فقط یک بند واقعی داشت ، آنهم بند شماره ۶ ... جنگ هست ،اما این جاهای که نام برده شد را کمتر بزنیم .و سلام ...
اونوقت به مردم میگن لامپ اضافی خاموش.
خدایا شکرت.
خواست خودی نشان دهد که کنار گذاشته شد
باید تمام افعانی ها با هر طرز فکر و مسلک جزی از دولت باشند
شما که ادعای مسلمانی دارید .چرا انسانها بیگناه را میکشید
توبه کنید .یک دولت متشکل از تمام گروهها بسازید و
وطن تون را بسازید
کشتار ملت .چاره کار نیست .حزبی شوید و در به دولت بپیوندید
فردا میریم کابل گردی و تفریح
دیگه بمب گذاری و انفجار و ادم کشی تمام شد
ایا بعد از چند دهه جنگیدن ممکن هست صلحی اتفاق بیفته؟
درود و خداقوت احسنت بسیار بسیار بسیار خوب است فرصت بوجود آمده را غنیمتی و منتی از طرف خداوند جل جلاله بدانید که به شما ملت مستضعفین افغانستانی عزیز و شریف زحمت کش و ستم کشیده داده شده این فرصت طلایی را هرگز با بی خردیهای منافقین کوردلها و وابستگانشان به غربیهای موذی ظالمین ستمگران غارتگران جنایتکاران از دست ندهید که غیر قابل جبران خواهد بود و مورد خشم و عذاب الهی قرار خواهید گرفت اگر از این فرصت بسیار عالی خدا دادی استفاده نکنید برای پایان دادن به تمامی مشکلات و مصائب تحمیلیتان توسط کشورهای غربی بنابر این از این فرصت خدا دادی کمال استفاده را بکنید تا انشاءالله شاهد تشکیل حکومت جمهوری اسلامی افغانستان متحد و یکپارچه پیشرفته در صلح دائمی پایدار زیر سایه عدالت عدل قوانین بشر دوستانه انسانی متعالی حقوق بشرانه کامل اسلام ناب محمدی ص باشیم که این قانون اساسی مورد تایید همه گروه ها و جناحهای سیاسی و غیر قرار گیرد با ایثارگری و شکستن غرورهای شیطانی و زیر پا گذاشتن همه منیتها و توسط خردمندان بصیران نخبگان فرهیختگان پیشکسوتان عالمین تحقیق و برسی و مطابق جغرافیا و ملیتها و مذاهب همه جناح های سیاسی افغانستانی سخاوتمندانه و نظر بلندانه و خردمندانه و عالمانه نوشته و با تایید همگانی ثبت و اجرایی عملیاتی شود و دولت و نمایندگان همه جناح های ملت افغانستان در مجلس شورای اسلامیشان هم قسم می شوند که به بند بند آن قانون اساسی نورانی و مقدس جامع اسلامی متعهد و عمل کنند و هر گروه و جناحی بعد از تایید همگان و ثبت آن قانون اساسی جامع و کامل خردمندانه اسلامی از او سر باز زند خائن محسوب می شوند و ضد امنیت و آسایش و رفاه و صلح پایدار ملت و کشور افغانستان شناخته خواهند شد و در قوه قضائیه افغانستان به مجازات های کیفری اسلامی خواهند رسید نشاءالله که هر چه سریعتر این قوانین جامع نورانی اسلامی قانون اساسی جمهوری اسلامی افغانستان با مشاوره گرفتن از مستشاران ایران اسلامی مقتدر و قدرتمند مستقل آزاد خردمندان بصیران بی طرفان نوشته و به تایید همه گروه ها و جناحها در افغانستان برسد و ثبت و هم قسم و متعهد شوند بر اجرای قانون اساسی مشترکشان و افغانستان را بسازند و آباد کنند و پیشرفت دهند که نمونه ایی از یک کشور مستقل آزاد اسلامی متمدنین پیشرفته در تراز بسیار خوب درتمدن نوین اتحادیه کشورهای جهان اسلام ناب محمدی ص قرار گیرند . و من الله توفیق . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر خردمندانه بصیرانه آزاده اندیشانه عادلانه خداپسندانه .
به امید برچیده شدن همه پایگاههای کشورهای متجاوز و متجاوزین که از دهها هزار کیلومتر به اینجا کوچ کردند ،در آینده نزدیک.
کشور های همسایه افغانستان به دریا راه ندارن و صنایع شون از ایران پایینتره برای صادرات دروازه خوبیه
اولا دولت و طالبان که با روسیه دشمنن
دوما چین هر چقد هم نفوذ کنه باز ارتباط مرزی با افغانستان نداره که بتونه تجارت قابل توجه ی باش بکنه
تنها راه افغانستان به آبهای آزاد فقط ایران وپاکستانه
و ما نباید عقب بیفتیم
حتی اکه جنس های چینی از طریق ایران به افغانستان و کشور های همسایش برسه و ما ازشون حق ترانزیت بگیریم بازهم ما برد کردیم مثل کانال سوئز و جبل الطارق