نمکی گفت: در پیک چهارم کرونا علیرغم موارد بیشتر ابتلا، یک‌سوم مرگ‌های پیک سوم را داشتیم.

 

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور با حضور وزیر بهداشت و فرماندهان سپاه استان‌ها، اظهار کرد: بر اساس آماری که از استان هرمزگان دیشب به دستم رسید، در این استان به شدت تحت فشار هستیم و به دلیل مضایق تخت بیمارستانی مشکلاتی داریم که آن را مدیریت می‌کنیم؛ همچنین در سیستان‌وبلوچستان هم گرفتاریم.

نمکی ادامه داد: درمان سرپایی بیماران در مراکز ١۶ ساعته و در مراکز بستری موقت ادامه دارد؛ در پیک چهارم دیدیم که این موفق‌ترین تجربه در دوران کروناست و در پیک چهارم علیرغم موارد بیشتر ابتلا، یک‌سوم مرگ‌های پیک سوم را داشتیم.

وزیر بهداشت در رابطه با استان هرمزگان گفت: من می‌دانم بیماران را از راه دور در بیمارستان‌های بندرعباس بستری می‌کنید و استان هرمزگان میزبان بیماران استان‌های همجوار است. فردا بیمارستان صحرایی به کمک بنیاد برکت و نیرو‌های مسلح راه‌اندازی و دارو‌ها و تجهیزات تامین خواهد شد. مطمئن هستیم این ایام را هم سپری خواهیم کرد و امروز به سیستان و بلوچستان سفر خواهیم کرد تا به عزیزانمان خداوقت بگوییم.

وی در ادامه در ارتباط با استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: مجموعه نیروی دریایی متاسفانه هنوز آمادگی ندارند که بیمارستان را به ما تحویل دهند و به محض اینکه بیمارستان را به ما تحویل دهند ظرف یک هفته آن را تجهیز و راه‌اندازی می‌کنیم. کار‌هایی که برای بیمارستان‌های شریعتی و شهید محمدی کرده‌ایم اقدامات موثری است و خوشبختانه با ٧٠ تا ٨٠ اکسیژن‌ساز که توزیع کرده‌ایم مشکلی در کشور و استان سیستان و بلوچستان وجود ندارد.

نمکی با بیان اینکه حتی یک مرگ هم برای ما غم‌انگیز و سوزناک است، گفت: عزیزان در بسیج با کمک‌های مومنانه در کنار ما بودند و امیدواریم با پیگیری بستری بیماران در منزل و مراقبت از قرنطینه بتوانیم شرایط را مدیریت کنیم.

نمکی با اشاره به افزایش مهاجران افغانستانی به ایران گفت: موضوعی که در این مرحله ما و عزیزان بسیج باید به شدت مورد توجه قرار خواهیم داد، این است که تعدادی از آوارگان و سرگردانان از کشور افغانستان وارد ایران می‌شوند و بازگرداندن آن‌ها کار آسانی نیست. ما مجبور هستیم که اردوگاه‌هایی را ایجاد کنیم تا بیمار و بیماری در این اردوگاه‌ها زمین‌گیر شود. این موضوع هم به فعالیت‌هایی که قبلاً در کنار هم داشتیم خواهد پیوست و باید سعی کنیم افراد آواره و سرگردانی که در این ناملایمات و ناهنجاری‌های سیاسی و نظامی افغانستان به مرز‌های ما پناه می‌آورند، برایشان آن طرف مرز یا این طرف مرز اردوگاه‌هایی ایجاد کنیم.

نمکی افزود: از سازمان‌های جهانی هم خیلی انتظار کمک نداریم کمااینکه تا امروز کمک درخشانی به ما نکرده‌اند. به هر حال این موضوعی است که باید بتوانیم مهربانانه اداره کنیم و باید دانست که ما بیش از ٢۵٠ هزار اتباع کشور افغانستان را در دوران کرونا با سخت‌ترین شکل بیماری، به صورت رایگان مداوا کردیم و هیچ سازمان بین‌المللی دیناری در این رابطه به ما کمک کرد.

وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر هم انتظار نداریم که به ما کمک کنند، بلکه امروز باید در کنار هم به عنوان اقدامی بشردوستانه شرایط را در کنار نیرو‌های بسیج و نیرو‌های مسلح مدیریت کنیم و عزیزان نیرو‌های مسلح باید کمک کنند تا بتوانیم در زمینه مدیریت مرز‌ها و ورود غیرقانونی به شدت مراقبت کنیم.

نمکی ادامه داد: مرز‌های غرب و شمال غرب به شدت قابل کنترل هستند، اما در مرز‌های جنوب شرق و شرق به دلیل گستردگی و به این دلیل که آن طرف مرز مرزبان نداریم و کشور همسایه هم بسیار آشفته است، تمام بار بر دوش ماست و به همین دلیل عزیزان نیرو‌های مسلح و نیروی زمینی سپاه و بسیج و عزیزان ارتش، ناجا و مرزبانی باید به ما کمک کنند.

وزیر بهداشت گفت: اگر این دروازه‌بانی مرز‌ها را خوب انجام ندهیم، با ورود بیمارانی که نه‌تنها آلوده به کرونا هستند، بلکه آلوده به وبا، بیماری‌های روده‌ای هستند که در ایام گرمسیر تابستانی می‌تواند در کشور شعله‌ور شود مواجه می‌شویم؛ لذا باید در عین حال همراه با مدیریت کرونا بتوانیم سایر بیماری‌ها را مراقبت کنیم.

وی با تاکید بر مراقبت از مرز‌های قانونی کشور بیان کرد: برای مثال، امروز از مرز میرجاوه، ۲ تا ۲ هزار و ۵۰۰ کامیون عبور می‌کند که به دلیل مسائل معیشتی نمی‌توان راه آن‌ها را بست و اگر تصور کنیم که هر کدام دو سرنشین داشته باشند، روزانه حدود ۵ تا ۶ هزار نفر را از این مرز عبور می‌دهیم.

نمکی بیان کرد: این فقط مرز میرجاوه است و اینکه چگونه از این قبیل افراد مراقبت و در صورت نیاز، چگونه آن‌ها را قرنطینه کنیم، مساله است و متاسفانه علیرغم درخواست‌های مکرر بنده برای ایجاد فضای قرنطینه‌ای برای این افراد، هنوز فضا‌های مناسب قرنطینه‌ای در مرز‌های ورودی فراهم نشده و بار آن بر نظام سلامت سنگینی می‌کند.

وی تاکید کرد: نکته‌ای که عزیزان بسیج و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از امروز باید آن را به عنوان یک دستورالعمل جدی تلقی کرده است و به صورت ضربتی عملی کنند، افزایش قابل توجه پوشش واکسیناسیون در کشور است. برای انجام واکسیناسیون همه شما آماده شدید و پایگاه‌های تجمعی نیز مهیا شد، اما ناگهان به دلیل بدعهدی در تهیه واکسن از طرف‌های مورد قرارداد دچار نقصان و وقفه در کار تزریق واکسن شدیم. اما امروز خوشبختانه طرف‌های مورد قرارداد ما با تاخیر به تعهدات خود عمل می‌کنند و هم اینکه یکی دو واکسن داخلی ما نیز به عنوان پشتوانه، ضمیمه می‌شود.

نمکی گفت: از سازمان بسیج و بسیج جامعه پزشکی و عزیزان سپاه و بسیج که قدم بر چشمان همکارانم در دانشگاه های علوم پزشکی گذاشتند تشکر می کنیم و این همدلی ها برای ما و من سرباز حقیر قوت قلب است. ما امروز واکسیناسیون را نه برای محور بودن در سلامت مردم بلکه برای عزت ملی نیازمند تسریع آن هستیم و بسیار غم انگیز است که در کشوری که کمتر از یک استان کشور جمعیت دارد به گونه ای تبلیغ شود که برای کمبود واکسن به آن کشور سفر کنند و در آن کشور کمتر از ٧٠ هزار نفر دوز اول و کمتر از ۶ هزار نفر دوز اول را زده اند.

وزیر بهداشت گفت: خواهش من این است روی واکسیناسیون سرمایه گذاری کنید و از مردمی که در صف ایستادند و معطل شدند عذرخواهی می کنیم و گناهش را به گردن می گیریم و حتی اگر مقصر نباشیم مکلف به عذرخواهی و تکریم مردم هستیم و از عزیزانی که در صف واکسن آزرده شدند عذرخواهی می‌کنم.

نمکی گفت: سعی کنیم مردم برای فراخوان مناسب در صف معطل نشوند و ٧٠٠ مرکز واکسیناسیون راه اندازی شود تا دیگر مشکلی نداشته باشیم و در برخی استان‌ها خلاقانه کارهای بزرگی کرده‌اند و اینکه می‌بینم آرامگاه خیام را محل واکسیناسیون کرده‌اند لذت می‌برم و به نظرم با آه عزیزانی که در صف ایستادند درها گشوده شد و واکسن ها در حال وارد شدن هستند و خواهش می‌کنم تیم‌ها را در کنار هم قرار دهید و با نوبت و دقت و وسواس کار را دنبال کنند.

وی گفت: از دانشگاه های علوم پزشکی درخواست دارم اگر واکسن دارید ترشی نیندازند و نگران نباشند واکسن تامین خواهد شد.

نمکی گفت: از بسیج و دانشگاه‌ها تقاضا می‌کنیم که خود را برای واکسیناسیون بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار واکسن در روز آماده کنند، هرچه واکسن بیشتری تزریق شود، آسیب پذیری گروه‌های پرخطر از موج جدید بیماری کمتر خواهد شد، حتی اگر یک دوز واکسن به افراد بزنیم، شانس گرفتاری‌های اخیر را ۵۰ درصد کاهش داده ایم و این تقاضایی است که از دانشگاه‌های علوم پزشکی، بسیج و دیگر نیرو‌هایی که می‌توانیم به کار گیریم، دارم.

باید واکسیناسیون را به شدت توسعه دهیم و از امروز به بعد همگی مصمم شویم تا حداقل روزی ۵۰۰ هزار واکسن را تزریق کنیم. قرار ما بر این است که جمعیت بالای ۶۰ سال را در اسرع وقت واکسینه کنیم، شهر‌های مرزی نیز باید واکسیناسیون را از افراد ۵۰ سال به بالا آغاز کنند، تا اینکه تا نیمه مردادماه، واکسیناسیون تمامی گروه‌های هدف را با تامین واکسنی که سرعت گرفته، تکمیل کرده باشیم. این هم کار مشترک و ارزشمندی است که انتظار داریم با همکاری دوستانمان در بسیج شکل گیرد.

وزیر بهداشت گفت: بر سر این پیمان هستیم و خواهیم بود که در کنار یکدیگر، اجازه نخواهیم داد در این موج نیز بیماری پشت درب هیچ بیمارستانی معطل شده و این موج نیز مانند موج قبلی، با کمترین عاضه و مرگ و میر سپری شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار