تسریع در رسیدگی به اختلافات حقوقی فعالان اقتصادی خوزستان

رییس اتاق بازرگانی اهواز گفت: شعبه شورای حل اختلاف در پارلمان بخش خصوصی، رسیدگی به اختلافات حقوقی فعالان اقتصادی خوزستان را تسریع خواهد کرد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، شهلا عموری رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز گفت: راه‌اندازی شعبه تخصصی شورای حل اختلاف در محل پارلمان بخش خصوصی اهواز راه‌اندازی شد تا روند رسیدگی به اختلافات حقوقی فعالان اقتصادی خوزستان را تسریع دهد.

او بیان داشت: شورا‌های حل اختلاف حلقه مفقوده در رسیدگی به اختلافات و دعاوی فعالان بخش خصوصی است و فعالیت شعب تخصصی رسیدگی به دعاوی تجاری در محل اتاق بازرگانی اهواز و با همکاری دادگستری خوزستان آغاز به کار کرده است.

عموری با بیان اینکه هدف از راه اندازی شعب دادگاه تجاری و همچنین شورای حل اختلاف اتاق بازرگانی اهواز، کاهش زمان رسیدگی به دعاوی و رسیدگی بهتر به اختلافات فعالان اقتصادی است، افزود: قانونگذار اقدام به تعیین مرجعی با عنوان شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی کرده که در این نهاد تاثیرگذار، قوه قضاییه نیز دارای کرسی است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز تصریح کرد: خوزستان با ظرفیت‌های عظیمی، دارای شرایط پیچیده‌ای در زمینه تصمیم‌گیری است و استان دارای طولانی‌ترین مرز صادراتی با کشور‌های همسایه به ویژه عراق است اما شاهد کاهش ظرفیت‌ها در زمینه صادرات محصولات غیرنفتی به کشور‌های مختلف هستیم.

این مقام مسئول ادامه داد: نبود مدیریت واحد در مرز‌ها باعث کاهش حجم مراودات تجاری با کشور‌های مختلف بوده که ناشی از برخورد سلیقه‌ای برخی مدیران در اداره مرز‌ها و در نهایت کاهش حجم صادرات است همچنین ضمانت‌های اجرایی قوی در فعالیت‌های تجاری، می‌تواند تا حد زیادی از ضرر و زیان بازرگانان پیشگیری کند.

عموری با بیان اینکه شعبه تخصصی شورای حل اختلاف اتاق بازرگانی افزود: تغییرات پیش آمده در ساعات کاری و تعطیلی روز‌های پنجشنبه (بخشنامه اخیر استانداری خوزستان) باعث توقف فعالیت‌های صادراتی در این روز از هفته شده است.

رییس اتاق بازرگانی اهواز بیان کرد: کارمندان گمرک در روز‌های پنجشنبه در مرز حاضر نمی‌شوند و این موضوع باعث توقف روند صادرات کالا شده است؛ این درحالی است که برابر با تفاهمنامه‌های منعقد شده در ادوار گذشته، دستگاه‌های اجرایی مستقر در مرز‌ها مرز‌های استان باید به صورت ۲۴ ساعته خدمات مورد نیاز را برای توسعه صادرات غیرنفتی ارایه کنند.

این مقام مسئول اظهار داشت: کشور عراق حاضر به افزایش حجم واردات است و این موضوع به دلیل همکاری نکردن دستگاه‌های مربوطه، هم‌اکنون در حال تضعیف شدن است و با افزایش دما در خوزستان از جمله در نقطه صفر مرزی تردد کامیون‌های حامل کالا‌های صادراتی امکان‌پذیر نیست، درصورتی که فعالیت دستگاه ایکس‌ری در مرز شلمچه می‌تواند بدون دخالت انسانی، به تسریع در روند صادرات کالا منجر شود.

او ادامه داد: دستگاه ایکس‌ری در مرز شلمچه به‌دلیل اختلافات پیش آمده بین دستگاه‌های اجرایی در نحوه و مکان نصب آن، همچنان غیرفعال است و این شرایط، باعث افزایش هزینه صادرات کالا برای تجار و بازرگانان می‌شود که از جمله آن می‌توان به هزینه‌های شب خوابی کامیون‌ها و فاسد شدن برخی کالاها اشاره کرد.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.