به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، نرگس باباخانی کارشناس سلامت میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: یکی از عوامل خطر در ابتلا به کرونا و بستری شدن در بیمارستان چاقی و اضافه وزن است به گونهای که افراد دارای اضافه وزن ۲ برابر بیشتر از افراد دارای وزن متعادل در خطر بستری شدن در بیمارستان در صورت ابتلا به ویروس کرونا هستند.
او اضافه کرد: ورزش و فعالیت بدنی با افزودن به توان قلبی و تنفسی و تاثیر بر کاهش اضافه وزن و چاقی به عنوان یکی از عوامل وخامت کرونا در کنترل بیماری کووید ۱۹ موثر است.
کارشناس سلامت میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: انجام فعالیت بدنی با روشهای مختلف از جمله پیاده روی، دوچرخه سواری، کارهای روزانه، ورزش و تفریحات فعال نظیر فوتبال و بازیهای بومی محلی مناسب است.
باباخانی تاکید: فعالیت بدنی در فرایند کار مانند کار بدنی در کشاورزی، حمل وسایل همچنین فعالیت بدنی با شدت متوسط شامل فعالیتهایی که حداقل ۱۰ دقیقه به طور مداوم طول بکشد و موجب افزایش اندک تنفس و ضربان قلب شود نیز توصیه میشود.
او بر ضرورت اجتناب از فعالیتهای بدنی با شدت بالا اشاره کرد و گفت: فرد تا چند ساعت پس از انجام ورزش و فعالیت بدنی با شدت بالا دچار افت ایمنی میشود.
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: ورزش شدید به ویژه در باشگاهها و سالنهای ورزشی شلوغ و فضای بسته در شرایط بیماری کرونا دارای مضراتی بیشتر از فواید آن است که این روزها باید از آن پرهیز شود.
باباخانی درباره مراحل انجام فعالیت بدنی گفت: گرم کردن بدن به مدت ۱۰ دقیقه قبل از آغاز فعالیت بدنی با انجام حرکات کششی و فعالیت هوازی ملایم مثل پیاده روی و سرد کردن پس از انجام فعالیت بدنی شامل ورزش سبک و حرکات کششی به مدت ۱۰ دقیقه باید مورد توجه قرار گیرد.
او در ادامه یاد آور: حرکات کششی سه تا چهار نوبت تکرار و هر بار با نگه داشتن به مدت ۱۵ تا ۳۰ ثانیه انجام شود.
انتهای پیام/م