كورش كرم پور عضو کمیسیون انرژی دوره دهم مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ساخت نیروگاههای جدید برای تامین برق صنعتهای پرمصرف کشور گفت: ساخت نیروگاههای جدید الزامات خاص خودش را دارد. اما در این اوضاع بحران خشکسالی که منتهی به خاموشیهای مکرر متاسفانه در تیرماه امسال یا بعضا در ایام فعلی اتفاق می افتد. همچنین لازم است که نیروگاههای نیمه تمام را به اتمام برسانیم و نیز موکدا تاکید می کنیم. نسبت به برنامهریزی و مدیریت انرژی در وحله اول صورت پذیرد. یعنی اینکه از لحاظ موقعیت جغرافیایی مطالعه دقیق شود و متوجه شوند که کدام نقطه کشور نیاز به تزریق انرژی برق بر حسب کیلو واتهای مورد نیاز آن منطقه که بحران داریم. در آن نواحی سعی کنیم نیروگاههای نیمه تمام را کامل کنیم. سپس به مدیریت مصرف رجوع کنیم و با تعدیل انرژی مورد نیاز فیدرهای شبکه برق توزیع انرژی را به دست مصرف کنندگان (تک فاز خانگی و سه فاز دیماندی و صنعتی) برسانیم.
او در رابطه با هزینه بالای ساخت نیروگاه توضیح داد: هزینه ساخت نیروگاهها بستگی به نرخ ارز موجود و جاری کشور دارد. با سیاست گذاری منطقی دولت به خصوص وزارت نیرو و شرکت توانیر وارگانهای زیرمجموعه آن باید مطالعه و نیز برنامه ریزی دقیق انجام دهند. ممکن است در بعضی از جاها صاحبان صنایع بتوانند در ساخت نیروگاهها حضور داشته باشند. البته شرکتهای توانمند میتوانند با مشارکت بخش خصوصی و دولتی این هماهنگیهای لازم را جهت ساخت نیروگاهها انجام دهند و نیز دولت هم میتواند تسهیلات لازم را به بخش خصوصی واریز کند و همچنین مشارکت کند.
با توجه به شرح فوق، نتايج زير حاصل میشود:
١) شناسايي و دعوت سرمايه گذار علاقمند در اين نوع پروژه ها
٢) فراهم نمودن تمام اقدامات قانونی از ابتدا تا صدور مجوز تا مرحله اجرا توسط دولت و نهايتا اجرا و بهره برداري توسط بخش خصوصی
٣) ضمانت خريد قيمت مناسب براي توليد كننده و مصرف كننده بر اساس ميزان سرمايه گذاری با مديريت شركتهای زير مجموعه توانير
غلامرضا شرفی عضو کمیسیون انرژی دوره دهم مجلس شورای اسلامی نیز در این باره گفت: این طرح نیز منفعلانه است، ممکن است تا حدودی جوابگوی نیازها باشد اما در آخر منسوخ خواهد شد زیرا نمیتواند نیازهای زیاد ما در مصارف کشاورزی و صنعتی را برطرف کند.
او ادامه داد: باید علاوه بر اینکه نیروگاههای جدید ساخته میشوند، نیروگاههای نیمه کاره که هزینه زیادی برای ساخت آن استفاده شده است در دستور کار قرار بگیرد، در واقع اولویت اول باید ادامه ساخت نیروگاههای نیمه کاره باشد. در واقع استفاده از نیروگاههای نیمه کاره به صرفه تر و منطقی تر است و امکاناتی در این نیروگاهها گذاشته شده است که حیف است همین گونه بدون استفاده باقی بماند.
شرفی درباره بیشتر شدن استفاده مردم از برق نسبت به سالهای گذشته، توضیح داد: شما دقت کنید در ساخت یک خانه به غیر از برق کشی در داخل خانه روی روکار ساختمان نیز سیستمهای روشنایی نصب میشود که در گذشته چنین چیزی مرسوم نبوده است. وقتی ما با چنین چیز کوچکی بیشتر شدن مصرف برق را مشاهده میکنیم باید به فکر تامین برق بیشتری برای کشور باشیم. پس وزارت نیرو بهتر است روند جدیدی را برای تامین برق کشور در دستور کار قرار دهد.
انتهای پیام/