به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیک، یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه فنی مونیخ (آلمان) نانوکپسول هایی تولید کرده که ویروس ها را جذب و خنثی می کنند، این نانوذرات از مواد ژنتیکی با استفاده از روش DNA اوریگامی ساخته شده و با موفقیت در برابر هپاتیت و ویروسهای مرتبط با آدنو آزمایش شده اند. این مطلب در مقاله منتشر شده در مجله Nature Materials اعلام شده است.
برای ساخت نانوکپسول از اصول هندسی استفاده شد که طبق آنها غشای پروتئینی ویروسها ساخته میشود. به این شکل، اجسام توخالی به اندازه یک ذره ویروسی بدست آمد. به منظور جذب ویروسها توسط نانوذرات، محققان کپسولهایی از صفحات مثلثی DNA ساختند. برای اینکه چنین صفحاتی بتوانند اجسام بزرگتر را جمع و تشکیل دهند، لبههای آنها کمی برش خورده است. دانشمندان توانستند با تغییر نقاط لنگر در لبههای مثلثها، نه تنها کرههای توخالی بسته بلکه کرههایی با سوراخ یا حتی نیمه پوسته ایجاد کنند.
دانشمندان آنتی بادیهایی را که به ویروسها متصل میشوند در سطح داخلی نانوکپسولها قرار داده و به بازدهی بالای جذب دست مییابند. تیم دانشمندان برای جلوگیری از پوسیدگی سریع ذرات DNA در مایعات بدن با استفاده از بلوکهای ساختمانی آماده را مورد پرتوافکنی اشعه ماورا بنفش قرار داده و آنها را به پلی اتیلن گلیکول و الیگولیزین آغشته کرد. به این ترتیب ذرات به مدت ۲۴ ساعت در سرم موشها پایدار بودند.
با افزودن چهار مولکول آنتی بادی، راندمان اتصال به ۸۰ درصد رسید. دانشمندان بر این باورند که با افزایش تعداد آنتی بادیها میتوان میزان اثربخشی را تا صد درصد افزایش داد. محققان قصد دارند در آینده نانوکپسولها را روی موشهای زنده آزمایش کنند.
انتهای پیام/