فضل خرم مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای عشایری دامداران متحرک در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت تخصیص نهاده دامی به عشایر اظهار کرد: بنابر آمار از ابتدای سال ۱۳۰ هزار تن نهاده دامی برای عشایر بارگزاری شده است، در حالی که با وجود شرایط خشکسالی و کاهش یک میلیون و ۶۰۰ هزار تنی علوفه مرتعی به طور متوسط ماهیانه ۱۵۰ هزار تن مورد نیاز است.
او با اشاره به اینکه تامین ۱۳۰ هزار تن نهاده دامی جوابگوی نیاز عشایر نیست، افزود: امسال با وجود خشکسالی و کاهش علوفه در مرتع، تاکنون ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار تن نهاده مورد نیاز عشایر باید تامین میشد.
خرم با اشاره به آخرین وضعیت خرید تضمینی دام بیان کرد: با پیگیری ریاست سازمان دستورالعمل خرید دام از سوی وزیر جهاد اصلاح و از لحاظ اجرایی روانتر شده به طوری که پشتیبانی امور دام ۵ تا ۶ هزار راس خریداری کرده است.
مدیر عامل اتحادیه تعاونی عشایری دامداران متحرک ادامه داد: بنابر مصوبهای که برای صادرات دام در قالب کنسرسیوم ایجاد شد، تقاضا کردیم که اجازه بدهند ۳ میلیون راس دام به صورت مشترک توسط اتحادیه عشایری، اتحادیه دامداران و دام سبک صادر شود؛ چرا که اگر صادرات توسط همه متقاضیان انجام شود، نه تنها نفعی برای جامعه عشایر ندارد، بلکه بازار دام و گوشت هم به لحاظ روانی دچار افزایش قیمت میشود.
او درباره آخرین جزئیات بازار دام بیان کرد: وزیر جهاد تاکید کرده است که خرید دام از عشایر نباید برای پشتیبانی امور دام صرفه اقتصادی داشته باشد، لذا آن چیزی که مطرح میشود برای خرید هر کیلو دام حذفی ۴۵ هزار تومان است، در حالی که با تامین نهاده از بازار آزاد قیمت تمام شده هر کیلو دام ۶۴ تا ۶۵ هزار تومان است.
خرم درباره آخرین وضعیت تولید گوشت عشایر گفت: همه ساله افزایش ۱۰ درصدی تولید گوشت عشایر انتظار میرود که امسال به دلیل شرایط خشکسالی پیش بینی میشود که تولید گوشت عشایر با حفظ وضع موجود به ۱۹۵ تا ۲۰۰ هزار تن برسد و به طور متوسط تولید طی سالهای اخیر از ۱۶۵ به ۲۰۰ هزار تن رسیده است.
این مقام مسئول ادامه داد: اگر مجوز صادرات ۳ میلیون راس دام به عشایر صورت گیرد و نهاده مورد نیاز تحویل داده شود، نیازی به خرید تضمینی نیست.
مدیر عامل اتحادیه تعاونی عشایری دامداران متحرک در پایان تصریح کرد: در شرایط فعلی دامداران به علت عدم امکان تامین نهاده مجبور به توزیع از بازار آزاد هستند، در حالی که با خرید ۵۰ هزار راس دام حذفی مابقی دامها بعد از پروار و رسیدن به وزن مناسب به مرور در بازار توزیع میشوند.
انتهای پیام/