به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمدعلی امیرفخریان رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: از مرز ایران در خاک افغانستان ۷۰ کیلومتر خط ریلی ایجاد و تا ۴۰ کیلومتری هرات ساخته شده است اما محاسبه هزینههای صادرات کالا از طریق راه آهن خواف – هرات بر مبنای فرانک سوئیس برای تجار توجیه اقتصادی ندارد و انجام مبادلات کالا از طریق راه آهن خواف – هرات را کاهش داده است.
بیشتر بخوانید
او افزود: این موضوع به عنوان یک مشکل مهم به مرکز کشور اعلام شده است تا هزینههای کالاهای صادراتی را به صورت ریالی اخذ کنند.
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: برای رونق مراودات تجاری از طریق راه آهن خواف – هرات نیاز است که یک سری زیرساختها از سوی افغانستان ایجاد شود که هنوز زیرساختها در این زمینه کامل نشده است.
امیرفخریان بیان کرد: همچنین با اصلاح نرخنامه هزینههای صادراتی و تدبیر مسئولان راه آهن برای فعال کردن خط ریلی خواف – هرات میتوان از این مسیر به عنوان جایگزین بهتری برای مرز دوغارون بهره گرفت.
او تصریح کرد: بعد از مشکلاتی که برای گمرک اسلام قلعه پیش آمد چند روزی مرز دوغارون برای تبادلات کالایی و مسافری بسته بود اما پس از آن تعدادی از کامیونهای ایرانی و افغانستانی از سمت مرز ورود و خروج داشتند.
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تاکید کرد: در روز چهارشنبه هفته گذشته تعدادی از کامیونهای خالی افغانستانی از مرز دوغارون وارد خراسان رضوی شدند و تعدادی هم کامیون ایرانی از بازارچه و گمرک دوغارون به سمت افغانستان خارج شدند.
امیرفخریان اظهار کرد: هم اینک مبادلات کالایی و ورود و خروج کامیونها در مرز دوغارون به روال گذشته بازگشته و تردد مسافر نیز در مرز دوغارون به صورت طبیعی در حال انجام است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد؛ با این حال نگرانی بازرگانان از اتفاقات آن سوی مرز در افغانستان باعث کاهش تردد کامیونهای حامل بار در مرز دوغارون شده است اما پیشبینی میشود که بعد از مدتی روال کار به صورت گذشته بازگردد.
او افزود: شرایط کنونی ممکن است در کوتاه مدت بر میزان صادرات کالا از خراسان رضوی به افغانستان تاثیر بگذارد، اما در میان مدت و بلندمدت روال به شرایط گذشته بازخواهد گشت.
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: هم اینک گمرک، بازارچه و منطقه ویژه اقتصادی دوغارون فعال است و شنیدهها حاکی از آن است که بازرگانان از طریق گمرک هرات کار ترخیص کالا را انجام میدهند و آن را جایگزین گمرک اسلام قلعه کرده اند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام//ص.ب