به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در دوازدهمین جشنواره بین المللی فارابی اظهار کرد: طی ۷ الی ۸ سال گذشته اتفاق بزرگی مانند اکوسیستم فناوری یا زیست بوم نوآوری کشور روی داد و به مدلهای بسیار موفقی در بحثهای تجاری سازی و فناوری رسیدیم.
او افزود: زیست بوم از دانشگاه ها، مراکز نوآوری، مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری آغاز میشود که یک ساختار مالی، انواع صندوقهای پژوهش و فناوری در کنار این موارد فعالیت میکند تا روی تکنولوژیها و بخش خصوصی دانش سرمایه گذاری زیادی کنند.
ستاری تصریح کرد: برای حل مشکلات مردم در جامعه به «محصول» احتیاج داریم که آن حاصل سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهش است، یعنی بخشی که همواره ما از آن غافل بوده ایم.
او ادامه داد: تا زمانی که بخش خصوصی در پژوهش سرمایه گذاری نکند، محصولی تحقق نمییابد. تمام تلاش این زیست بوم بر این است که پول بخش خصوصی در حوزه پژوهش سرمایه گذاری شود؛ بنابراین نتیجه این پژوهشها این شد که بیش از ۷ هزار شرکت دانش بنیان و خلاق به صورت خاص برای حوزه علوم انسانی فعالیت میکنند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: حوزه علوم انسانی موضوعی است که باید آن را به وضوح در تمام بخشهای صنعتی و بخشهای مختلف جامعه شاهد باشیم، فکر میکنیم که مدلهای موفقی را در این زمینه توسعه داده ایم، اگر چه در حوزه علوم انسانی به علت اینکه بخشهای دیگر تکنولوژی آسانتر بوده، کمی دیر شروع کردیم، ولی حوزه علوم انسانی پیچیدگیهای مخصوص خود را دارد.
ستاری گفت: از سال گذشته بحث خانههای خلاق را شروع کردیم که عمدتا بافتهای فرسوده در رابطه با خانههای قدیمی انجام میشود. بیش از ۳۰ خانه خلاق در حال راه اندازی است، از این تعداد بیش از ۱۵ خانه راه اندازی شده است. این خانهها فضایی برای فعالیت جوانان به خصوص فارغ التحصیلان حوزه علوم انسانی است تا بتوانند محصول تولید کنند و در اختیار همگان قرار دهند تا متناسب با تحصیلی که کرده اند، انجام شود. بیش از ۱۵۰۰ شرکت خلاق در جامعه داریم و فعالیت جوانان در این زمینه به شدت در حال توسعه است.
انتهای پیام/