به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، در سالهای گذشته کشور دستخوش مشکلاتی شده که مردم را آزرده خاطر کرده است. از عوامل طبیعی که فاکتور بگیریم، ضعف عملکرد مسئولین عموما دولتی در ایجاد این مشکلات موثر بوده است. با این حال قاطبه مردم یا ترجیح دادهاند مطالباتشان را در کف خیابان پیگیری نکنند و یا بالاجبار کف خیابان میآیند و تجمعی هم برگزار می کنند که مسالمت آمیز باشد.
این اتفاق را در تجمعات اخیر خوزستان هم شاهد هستیم. کشاورزان و دامداران خوزستانی به ویژه آنهایی که در مسیر رودخانه کرخه قرار دارند، با بیآبی مواجهند و محصولات و دامهایشان تلف میشود. اینها کف خیابان آمدند و مطالبهشان این بود که چرا باید استان خوزستان با اینکه از منابع آبی برخوردار است، حتی برای آبیاری مزارع خود نیز آب ندارد و خیلی از بخشهای خوزستان هنوز از آب سالم قابل شرب برخوردار نیستند.
بیشتربخوانید
این سوال اساسی مردم خوزستان در اعتراضات اخیر بود که به یکباره با ورود جمعی آشوبطلب و با دادن شعارهایی ساختارشکنانه به آشوب کشیده شد تا آنجا که دو نفر را هم در این تجمعات کشتند و سعی کردند خون آن را به گردن نظام جمهوری اسلامی بیاندازند. اتفاقی که حتی مورد اعتراض خانواده و بستگان این دو جوان واقع شد و حتی پدر یکی از این کشته شدگان رسما اعلام کرد که پسرش را معاندین کشتهاند. همزمان هم همه رسانههای معاند عبری و عربی و غربی وارد کار شدند و سعی کردند این اعتراضات را با عنوان «اعتراض مردم عرب» رنگ و بوی قومی و نژادی ببخشند. این درحالی است که اساسا مردم خوزستان در یک کلام «آب» می خواهند نه چیز دیگر.
حوادث آبان ۱۳۹۸ یکی از تلخترین اتفاقات پس از انقلاب بود که جرقه آن با اعلام افزایش قیمت بنزین زده شد، برای چند روز شهرهای مختلفی را دچار نا آرامی کرد و در نهایت جان دهها هموطن را گرفت و هزاران میلیارد تومان خسارت به کشور وارد کرد. اعتراضاتی که هرچند در ساعات ابتدایی با آرامش و حتی با محافظت نیروی انتظامی پیش میرفت، اما ناگهان با ورود رسانههای بیگانه و میدانداری جریانهای ضدانقلاب، تغییر مسیر داد و با حمله به مراکز حساس اقتصادی و امنیتی شعلهور شد و آتش آن دامان بسیاری را گرفت.
ماجرا از جمعه ۲۴ آبان کلید خورد. روزی که دولت به طور ناگهانی خبر از افزایش قیمت بنزین به دو نرخ جدید داد: بنزین سهمیهای ۱۵۰۰ تومانی و بنزین آزاد ۳۰۰۰ تومانی. زمزمه گرانی بنزین البته از ماهها قبل بر سر زبانها افتاده بود و تقریبا هیچ کارشناسی در مورد لزوم اصلاح قیمت بنزین شک نداشت، اما دولت مدام هرگونه تصمیم در اینباره را تکذیب میکرد. ساعات پایانی روز ۲۳ آبان بود که کمکم زمزمه تغییر قیمت بنزین در میان جامعه مطرح شد. عدهای به پمپبنزینها هجوم بردند و صفهای طولانی در بعضی از شهرها ایجاد شد. از ساعت صفر ۲۴ آبان، خبر گران شدن بنزین به طور رسمی اعلام شد؛ تصمیمی که در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه گرفته شده بود.
صبح جمعه، در شهرهای مختلف کشور، اعتراضات پراکندهای صورت گرفت. مردم نگران تبعات این تصمیم ناگهانی بودند. در بعضی شهرها، عدهای با خاموش کردن اتومبیل خود اقدام به بستن جادهها کردند. تجمعهایی هم در چند شهر برگزار شد و شعارهای تندی هم علیه این تصمیم و حتی علیه مسئولان نظام داده میشد. به نظر میرسید با مدیریت پلیس، همه چیز در یک روال آرام و منطقی پیش میرود.
اما بلافاصله رسانههای ضدانقلاب وارد معرکه شدند و اخبار و شایعاتی را در زمینه اعتراضات خشونتآمیز در شهرهای مختلف مطرح کردند. تصاویر اتفاقات مختلفی همچون تصادف یک تانکر سوخت، بهعنوان حمله مردم به تانکر سوخت و آتش زدن آن منتشر شد. همزمان عدهای هم بهصورت سازماندهی شده سعی کردند اعتراضات مردمی را به هر شکل ممکن به رفتارهای تند و آشوبگرانه تبدیل کنند.
از عصر جمعه، بهتدریج ورق برگشت. چند پمپبنزین به آتش کشیده شد و به ساختمان بانکها حمله شد. بدترین اتفاق اما در سیرجان افتاد. جایی که عدهای آشوبطلب سعی کردند با حمله به مخازن نفت، آنجا را منفجر کنند. یک نفر در جریان این حمله به دست نیروی انتظامی کشته شد. به نظر میرسید ضدانقلاب خیلی زود به اولین هدفش رسیده بود: کشته سازی در همان روز اول.
شنبه ۲۵ آبان با برف آغاز شد و کندی ترددها. همزمان در شهرهای مختلف و از جمله تهران، عدهای با بستن خیابانها و اتوبانها سعی در ایجاد ترافیک مصنوعی کردند. اما موضوع به همینجا ختم نشد. کامیون بار آجر هم در محل تخلیه شد و به تدریج اعتراضات مردمی در چند شهر به آشوب خیابانی تبدیل شد. اغتشاشگران به این هم راضی نبودند؛ آتش زدن بانک و پمپبنزین تبدیل شد به حمله مسلحانه به مردم و مراکز نظامی و امنیتی.
ضدانقلاب هم بهطور یکپارچه به حمایت از آشوبگران برخاسته بود. سازمان مجاهدین خلق (منافقین)، سلطنتطلبها و سایر اپوزیسیون خارج از کشور، حمایت خود را از آشوبها اعلام کردند و رسما خواستار رفتارهای خشونتآمیز شدند. رسانههایی همچون بیبیسی، رادیوفردا و... نیز تمامقد به حمایت از اغتشاشات میپرداختند.
دیماه ۹۶ بود که پویشی تحت عنوان نه به گرانی شکل گرفت و در این راستا عدهای اقدام به برگزاری تجمع در مشهد کردند. ریشه آن نیز البته مطالبات مالباختگان موسسه مالی و اعتباری ثامن بود که گرفتار بی تدبیری بانک مرکزی و وزارت اقتصاد شده بودند.
معترضین علاوه بر این به افزایش افسارگسیخته نرخ کالا و خدمات و همچنین نرخ بالای بیکاری اعتراض داشتند، ولی این تجمع نیز با شعارهایی ساختارشکنانه با آشوب بدل گشت و دیری نپایید که با ضریبدهی رسانهای توسط جریان ضدانقلاب به شهرهای دیگر نیز کشیده شد و بیش از ۱۰۰ شهر درگیر این ناآرامیها شدند. هرچند بخش عمده افرادی که در این تجمعات حاضر میشدند از مردمی بودند که به وضع موجود اعتراض داشتند، ولی طولی نمیکشید که این تجمعات با ورود جریان ضد انقلاب رنگ آشوب و ناآرامی به خود میگرفت و به اموال و اماکن عمومی آسیب وارد میشد. کاری که مردم عادی به هیچ وجه نه در پی آن بودند و نه راضی به انجام آن.
اصناف و کسبه بازار تهران صبح ۴ تیر ۱۳۹۷ در اعتراض به نوسانات بازار، دست از کار کشیدند و در محدوده بازار تجمع کردند. روز قبلتر نیز این اقدام در بازار موبایل تهران (چهارراه استانبول) نیز صورت گرفته بود؛ اعتراضی که با حضور جمعی ۴۰ تا ۵۰ نفره در پاساژ علاءالدین و تشویق و تهدید سایر کسبه به بستن مغازهها آغاز شد و به تعطیلی کل پاساژ علاءالدین و پس از آن چارسو منجر شد.
در حالی که اکثر بازاریان در حال خرید و فروش بودند حوالی ساعت ۱۰:۰۰ زمزمه های اعتصاب جدی شد. برخی کسبه ناراضی از وضعیت نابهسامان بازار، با پایین کشیدن کرکره مغازهها اعتراض خود را شروع کردند. بیشتر کسبه بازار تنها به بستن مغازه اکتفا کردند اما جمعیت محدودی هم با حرکت به سمت خیابان ۱۵ خرداد و شعار دادن را انتخاب کردند.
شعارهای این گروه اما همانند شعارهایی که در برخی تجمعات دی ماه ۹۶ داده میشد؛ شعار «نه غزه نه لبنان»، «رضاشاه روحت شاد»، و حتی مرگ بر «کشورهای متحد ایران» نیز شعار اصلی این جمع حدودا ۱۰۰ نفره بود؛ جمعیتی که یک به یک مغازهها را با شعار و گاهی (در صورت تاخیر در بستن مغازه) با شعارهایی تند، مجبور به پایین کشیدن کرکره ها میکردند. گاهی این حرکت منجر به پرتاب اشیائی به سمت مغازههایی که دیرتر تعطیل کردند نیز میشد.
پس از آن جمعیتی که شعارهایی غیر از مسائل صنفی و اقتصادی داشتند، مسیر بهارستان را در پیش گرفتند و گروه دیگری به سمت لاله زار و دیگر بخشهای مستعد اعتصاب و اعتراض حرکت کردند.
چندان طول نکشید که با جدا شدن بازاریان از جمعیتی که اهداف دیگری داشتند، سنگ و آتش زدن سطل و بستن خیابان آغاز شد که با بی توجهی مطلق مردم چندان دوام نیافت.
ظهر یازدهم مردادماه ۹۷ تجمع اعتراضی برخی از مردم و کسبه شیراز در چهارراه زند و خیابان توحید (داریوش) برگزار شد.
این تجمع که حدود دو ساعت به طول انجامید و شرکتکنندگان در آن حدود ۵۰۰ نفر تخمین زده میشدند، در نهایت با مدیریت پلیس به پایان رسید. پیام این تجمع از چند روز قبل در فضای مجازی با عنوان یک تجمع مسالمتآمیز و در عینحال اعتراضی نسبت به گرانی منتشر شده بود.
در میان جمعیت معترض امروز خبری از شکستن و خراب کردن و آتش زدن نبود، اما کمکم شعارها با هدایت برخی افراد، رنگ و بوی دیگری به خود گرفت و سیاسی شد؛ شعارهای «مرگ بر دیکتاتور»، «نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران» در میان صدای دست و صوت عدهای به گوش میرسید.
این شعارهای سیاسی در حالی سر داده شد که دو روز پیش از این تاریخ، مجموعه رسانهای اقلیمالشرق وابسته به عربستان سعودی، از کمک ۳۰۰ میلیون دلاری عربستان به فرزند شاه برای براندازی در ایران خبر داد.
منابع نزدیک به سعودیها اعلام کردهاند عربستانیها حمایت از رضا پهلوی را منوط به اجرای فعالیتهایی همچون برگزاری تجمعات و تظاهرات در شهرهای بزرگ ایران با حضور اقشار مختلف مردم کردهاند.
۲۷ تیر ۹۹ طی یک فراخوان در فضای مجازی مبنی بر اعتراض به اوضاع اقتصادی عدهای از مردم اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی در میدان مرکزی این شهر کردند.
سرهنگ محمد عزیزی فرمانده انتظامی شهرستان بهبهان در خصوص تجمع اعتراضی تعدادی از شهروندان بهبهانی اینگونه توضیح می دهد: « در پی یک فراخوان تعداد کمی از مردم بهبهان برای اعتراض به وضعیت اقتصادی در ساعت ۲۱ پنجشنبه در میدان بانک ملی این شهرستان تجمع کردند. ابتدا پلیس سعی داشت تا با مذاکره این افراد را متفرق کند اما آنها نه تنها متفرق نشدند بلکه اقدام به سردادن شعارهای هنجارشکنانه کردند به همین دلیل پلیس هم با صلابت اقدام به متفرق کردن آنها نمود».
فردا شب آن روز بود که مردم در اعتراض به هنجارشکنیها تجمع کردند و بر مطالبات به حق اقتصادی و معیشتی خود تاکید ورزیدند و بار دیگر خط مطالبات به حق و اصیل و پاک مردمی از آن دسته از حرکتهای سازماندهی شده و هدفدار جدا شد که درصدد رادیکال کردن فضای این نوع تجمعات هستند.
این روش، اما به رویه ثابت جریان ضد انقلاب تبدیل شده است که در هر نقطه از کشور اعتراضی رخ میدهد و مردم با شعارهایی کاملا سالم و در چارچوب بدنبال مطالبات خود هستند، بلافاصله چند نفر که وابستگی فکری یا جریانی به معاندین دارند اقدام به دادن شعارهایی هنجارشکنانه میکنند و یا به اموال عمومی آسیب میزنند تا کل این تجمع را یک تجمع ضدانقلاب و نظام جلوه دهند.
منبع: فارس
انتهای پیام/
من معترض به کوری چشم دشمنان قرآن دشمنان صلح و آرامش دیگه اعتراضمو به کف خیابون نمی ارم
جای اینکه دنبال اینکه برندازها و ضد انقلاب ها باشیم به دنبال حل مشکلات کشور بودیم به اینجا مشکلات نمی رسید
یا علی
انشاءالله این 4 تا شورشی زودتر دستگیر بشن
و این ظلم های بیگانگان تموم بشه
الهی العفو
اون زمانی که میگفتن انرژی هسته ای دویست تومن بسته ای و به روحانی رای میدادن باید فکر این روز رو میکردن ، با انرژی هسته ای میشه آب شیرین کن های بزرگ ساخت و دیگه دغدغه آب نداشت ، در نهایت بانیان وضع موجود این اغتشاش ها رو به وجود میارن
شوخی بود برا اینکه این خبرای بد رو از ذهنتون بریزید دور. از زندگی حتی با مشکلاتش لذت ببرید.
دم همه مردم ایران گرم که با خوزستانی ها همدرد شدند.
بحیره ها و هورهای اهواز خشک شدند. این سرنوشت مردم خوزستانه؟؟؟
یه مقدار آبی هم که داریم آلوده هستش.
زمان حضرت موسی عليه السلام بنی اسرائیل هم آب نداشتند
اما یک ذره صداشون نرفت بالا
که دل فرعونیان رو شاد کنن
خیلی لو لول هستن
یک مرد ایرانی در آمریکا برای نجات یک بچه 3 ساله مجبور شد سگ را بکشد.
2 روز بعد روزنامه های آمریکا نوشتن :
مرد ایرانی با بی رحمی سگ بدبخت را کشت
خودتون قضاوت کنید.
وقتی هرچه مردم اعتراض کنند دستشون به جایی بند نشه جونشون به لبشون میرسه
چرا همش میخواین گردن خارج نشین ها بندازین ، چرا اون مسئول تهران نشین و ... نباید پاسخگو باشه و نباید کارش رو درست انجام بده که صدای مردم بلند نشه ، حتما باید مردم برا هر خواسته ای خون بدن تا اقدامی صورت بگیره؟
عادی است و هیچ کس هم ادعا نمیکند که طرفدار فلان سیاست مدار هستند ولی
در ایران زمین کوچک ترین اعتراض را هر کس و ناکس
سعی میکنند .بنفع خودشان تمامش کنند و
مدعی تظاهر کنندگان شوند
نشان دهنده اینه که کشورهایی برای این تظاهرات که حق ملت هر کشوری است
هزینه کردند که زبان شان لال شود
باعث ناامنی و تنش در ایران زمین شوند
باید اب به اندازه کافی به هم وطن های خونگرم جنوب برسد
ولی یک عده مزدور و جیره خوار
میخواهند از اب گل الوده بنفع خودشان ماهی بگیرند
خیلی باید هوشیار باشیم
در هند 6 ماه باران شدید میاید ولی خشکسالی شروع شده
اب جیره بندی است
در ونکوور کانادا میلیارد صدف مردند
محقیقن میگویند .صدف ها اب را تصیفیه میکردند
پس ماهی ها هم میمیرند
ولی حق هم وطن های خونگرم جنوب اب شرب است
ولی بنفع خودتان ازش
سو استفاده نکنید
در تمام دینا خشکسالی امده .
پشت بی ابی ملت جنوب باشه
یعنی دولت از قبل وصع ابی
جنوب را نمیدانست که یک
عده مزدور و جیره خوار بنفع خودشان و با کمک سیاه نمایی کانالهای معاند بر مشکلات ملت ایران زمین
موج سواری کنند
واقعا که به دولت و دار و دسته اش
ملت متوجه مشکلات هستند
فقط دولت تصیمیم گیرنده
متوجه نیست و نمیبیند
یا خودشون را کور جا زدند
مرگ بر انگلیس
مرگ بر منافقین و کفار
مرگ بر اسرائیل
نظام؟ نظام باید چه میکرد جز اینکه به ما حق رای و دموکراسی داد؟ مگر نظام حسن روحانی رو انتخاب کرده؟ چرا مغرضانه و غیر واقعبینانه نظر میدهید نظام جوابگوی آب و برق نیست جواب گوی اصول است چرا یقه دولتی منصوب خودمان را نگیریم؟ خواهش میکنم در این وضعیت ساده لوح نباشیم و تحت تاثیر رسانه های معاند که هرچیز را از سر عناد به نظام ربط میدهند تا ما را از اصل مطلب دور کنند قرار نگیریم.
آب به آسیاب دشمن نریزید
و باعث خوشحالی دشمن نشید
بزرگترین سد اب اش انگاری که ورچیده شده
ما یک قطره باران نداریم .چند روز دود سوختن جنگل ها در امریکا و اینجا .نفس کشیدن سخت شده
کلا اب و هوا در تمام دینا بهم ربخته
طوفان شن در عربستان و سیل در اروپا
انگاری که داره
اخر زمان میشه .ببینید
وحشت میکنید .اینشالله همه چیز درست میشه
با امدن رییسی
رای منفی را فسیل های کهریزک منافقین میدهند
تنها کاری که ازشون برمیاید
بخاطر حقوق نجومی و اقامت در زیر زمین
به ظاهر متدین را پای ملت مظلوم خوزستان می نویسید.
اینشالله دولت رییسی
تمام مشکلات را باید برطرف کنند
و میکنند .خوش بین به اینده نزدیک باشید .فقط دو هفته دیگه
واسه اینکه حقوق مزدور و جیره خواری شون
از طرف عربستان قطع نشه
شبانه روز پشت کامپیوتر نشسته و فقط کارشون
شایعه ساختن .تهمت و تنش در وطن ماست
همین.گرگ صفت های منافقین به شما میدهند
به دل نگیرید .یک مشت مزدور و جیره خوار عربستان هستند و بس
تو این مملکت فقط باید با خشونت حق رو گرفت؟
مثال بنده چند ساله مشکلات محلمون را دیوونه کرده را دارم نامه میزنم، به شهردار، استاندار، وزیر کشور، مجلس، همه میگن پیگیری می کنیم و هیچ کاری نمی کنند. حتی به عنوان شهروند خبرنگار برای شما فرستادم
بیشتر از شبکه های معاند اونهایی که این وضع بوجود آوردند مقصرند.
نمونه اش گران شدن بنزین بود که باعث تشدید خشم عمومی شد.
راه حل مشکلات این است که کار به افراد صالح، پاکدست و خیرخواه سپرده شود
خودشان با حقوق های نجومی هیچ مشکلی ندارن ومردم باید
با بدبختی شکمشون را پر کنند.وقتی استان بزرگی مثل خوزستان هنوز شهر هایش آب شرب ندارند.پس مردم چکار کنند که مسئولین صداشونو بشنوند.خسته شدیم .
آخه کدومتون تو گرمای اهواز بدون آب میتونید دوام بیارید ؟!!!
انتقال آب برای شرب هیچ ایرادی ندارد ولی برای صنعت و کشاورزی غیر قانونی است و باعث تخریب اکوسیستم و منطقه میشود، که شده است. آب
امیدواریم حداقل در دولت جدید آقای رئیسی تمامی مشکلات مردم حل شود و حداقل به حرفها ودرد دلهای این مردم انقلابی گوش دهند .
جدای از این بحثایی که هیچ نتیجه ای نداره، خوزستان تشنس. ی فکری به حالش بکنین. یا حق
مسئولان میذارن کار ازکار میگذره بعد این حرف ها را میزنند
آخه خدا را کی میخوان در نظر داشته باشند
درست است که مردم حق دارند اعتراض کنند ولی نباید اعتراض آنها باعث آزار واذیت بقیه وآسیب به اموال عمومی شود