تلسکوپ فضایی ناسا با تلاش دانشمندان و مهندسان این سازمان دوباره راه اندازی شد و تصاویری را به زمین مخابره کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپیس؛ تلسکوپ فضایی هابل که ۳۰ سال است در مدار زمین قرار دارد و کره خاکی را رصد می‌کند، حدود یک ماه پیش دچار مشکل شده بود. هابل ۱۷ ژوئیه وبا تلاش‌های دانشمندان ناسا دوباره احیا شد و اولین تصاویر را از کیهان به زمین فرستاد.


بیشتر بخوانید


جزئیات تصاویر ثبت شده توسط هابل

این تصاویر جدید از دو کهکشان ثبت شده است. در تصویر سمت چپ، جرم آسمانی ARP-MADORE 2115-273 دیده می‌شود که دو کهکشان متفاوت از هم را نشان می‌دهد که فاصله شان با کره زمین در حدود ۲۹۷ میلیون سال نوری است. دانشمندان پیش از دیدن این تصاویر تصور می‌کردند این کهکشان، یک حلقه برخوردی است که از ادغام دو کهکشان تشکیل شده، اما این تصاویر و مطالعات جدید نشان داد که ارتباط بین این کهکشان پیچیده‌تر است. این دو کهکشان از خودشان شبکه‌ای غنی از گرد و غبار و ستاره‌ها را بر جا می‌گذارند.

هابل اولین تصاویرش را پس از راه اندازی مجدد به زمین فرستاد

تصویر سمت راست نشان دهنده کهکشان مارپیچی بزرگ ARP-MADORE 0002-503 است که در فاصله ۴۹۰ میلیون سال نوری زمین قرار گرفته است. ناسا گفت که بازو‌های این کهکشان تا شعاعی برابر ۱۶۳ هزار سال نوری امتداد دارد و این کهکشان اندازه‌اش سه برابر کهکشان راه شیری است. بیشتر کهکشان‌های دیسکی بازو‌های زوج دارند و برخلاف آن‌ها این کهکشان سه بازو دارد.

هابل در ۱۳ ژوئن پس از اشکال در رایانه پشتیبانش، آفلاین شد و تمامی رصدهایش به حالت ناتمام و خاموش در آمد. پس از هفته‌ها عیب یابی، مهندسان خطای قطعی را به یک مدار پرتحرک بین واحد کنترل قدرت هابل و کامپیوتر محموله منتقل کردند و موفق شدند با تعویض رایانه پشتیبان، هابل را راه اندازی مجدد کنند. از آن زمان، دانشمندان و مهندسان هابل در حال گرفتن تصاویر آزمایشی از کهکشان‌ها، خوشه‌های کروی و شفق‌های قطبی روی مشتری هستند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.