پژوهشگران معتقدند مسمومیت با فلزات سنگین می‌تواند باعث بروز بیماری‌های مزمن در انسان شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از لین مورفین ام دی، فلزات دارای انواع مختلفی هستند و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. با این حال، کمتر کسی می‌داند که برخی از این فلزات که به فلزات سنگین شهرت دارند، می‌توانند باعث بروز بیماری‌های مزمن در انسان شوند.

ما به طور روزمره با محیط‌های آلوده زیادی در تماس هستیم. به طور عمومی این فلزات سنگین از سه طریق وارد بدن می‌شوند. نخست، از طریق مصرف مواد غذایی آلوده به آفت کش‌ها (مانند محصولات کشاورزی)، دوم از طریق استنشاق هوای آلوده و در آخر نیز از طریق پوست مانند استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی که برای پوست و مو تولید می‌شود.

فلزات سنگین به وفور در پوسته زمین یافت می‌شوند و به میزان متفاوتی برای کارکرد مناسب بدن مورد نیاز هستند. برخی از این فلزات سنگین مانند روی، آهن و کبالت برای سلامت ضروری بوده و برخی دیگر مانند نقره، روتنیوم، و ایندیوم بی ضرر هستند. با این وجود، فلزات سنگینی همچون آرسنیک، آلومینیوم، کادمیوم، جیوه و سرب برای سلامتی بسیار مخرب هستند.

آرسنیک یکی از سمی‌ترین عناصر شناخته شده برای بدن انسان است. این عنصر به وفور در پوسته زمین وجود دارد، اما به میزان کمتر در هوا، آب، خاک و سنگ‌ها نیز یافت می‌شود. از این عنصر به طور گسترده در تولید مهمات جنگی، باتری ها، ابزار‌های الکتریکی، صنایع نیمه هادی، صنایع چوب، و آفت کش‌ها استفاده می‌شود.

بیشترین مسمومیت با آرسنیک غالباً در معادن و فعالیت‌های کشاورزی دیده می‌شود. مسمومیت با این عنصر باعث بروز حالت تهوع، سردرد، سرگیجه، بی حالی، و علائمی شبیه بیماری آنفلوانزا می‌شود. پاره شدن سلول‌های خونی، کم خونی، غش و کاهش فشار خون از دیگر مواردی است که مسمومیت با آرسنیک در بدن انسان ایجاد می‌کند.

بیماری‌های مرگبار

با این حال، کمتر کسی می‌داند تماس بلند مدت با آرسنیک می‌تواند باعث بروز بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های عصبی، دیابت، بیماری‌های قلبی، و سرطان شود.

مسمومیت با عنصر آلومینیوم نیز می‌تواند برای بدن مخاطرات زیادی داشته باشد. عموماً سطح بالای آلومینیوم به طور عمده سلامت مغز و استخوان را به خطر می‌اندازد. نه تنها این موضوع باعث بیماری‌های مغز می‌شود بلکه شواهد نشان داده است درد استخوان، بیماری‌های استخوان، و کاهش قابلیت‌های بازسازی استخوان از دیگر بیماری‌های مزمن ناشی از مسمومیت با آلومینیوم است.

مسمومیت با کادمیوم نیز علاوه بر آسیب جدی به ریه‌ها و کلیه ها، در روند کارکرد آنزیم‌های بدن اختلال ایجاد می‌کند. کمتر کسی می‌داند که دود سیگار باعث جذب فلز کادمیوم به بدن فرد استعمال کننده و اطرافیانش خواهد شد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۱ ۰۱ مرداد ۱۴۰۰
لطف از هر فلز سنگین یک مجسمه ساخته شود و یواشکی در اتاق مسئولین بگذارید اسم طرح بگذارید برنامه ۵ ساله تحول اقتصادی و سیاسی بعد از این مدت ببینید چه می شود.
Iran (Islamic Republic of)
مسلم برجی
۱۵:۴۲ ۳۱ تير ۱۴۰۰
سلام، متن خبرتون رو خوندم و برام جالب بود. من تز دکترامو بر روی ریسک الایندگی ازادراه تهران شمال کار میکنم و جالبه بدونید که غلظت الاینده های که گفتید در این حوزه در مقدار بالایی قرار دارد. بزودی مقاله این تز در ژورنال معتبر چاپ خواهد شد.
Iran (Islamic Republic of)
ابراهیم
۱۳:۰۹ ۳۱ تير ۱۴۰۰
آلومینیوم خیلی خطرناک است ولی نمی دانم چرا وزارت بهداشت جلوی فعالیت تولیدی های قابلمه و ظروف آلومینیومی را نمی گیرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۴ ۳۱ تير ۱۴۰۰
مگه قرار نبود ماشین ها برگردانید ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
شهروند گمنام
۰۹:۴۸ ۳۱ تير ۱۴۰۰
تا جایی که من می دونم آهن و آلومینیوم فلز سنگین نیستند !
آخرین اخبار