مسئول ثبت و غربالگری سرطان‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در استان اصفهان سالانه بالغ بر ۱۰ هزار مورد جدید سرطان ثبت می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان زهرا روانخواه  مسئول ثبت و غربالگری سرطان‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: در استان اصفهان سالانه بالغ بر ده هزار مورد جدید سرطان ثبت می‌شود و این استان رتبه بالای ابتلا به سرطان درکشور را دارد.

او با اشاره به اینکه شایع‌ترین سرطان‌ها در استان اصفهان عبارتند از سرطان پستان، پوست، پروستات و روده بزرگ است، گفت: در مورد سه سرطان پستان، روده بزرگ و دهانه رحم روش‌های غربالگری و تشخیص زودرس وجود دارد.

مسئول ثبت و غربالگری سرطان‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تنها دانشگاه در کشور است که غربالگری سرطان روده بزرگ در کل جمعیت ۵۰ تا ٧٠ سال زنان و مردان با دستورالعمل‌های کشوری به صورت کامل اجراء می‌کند.

او اضافه کرد: در غربالگری سرطان روده بزرگ، علایم هشداردهنده این سرطان، عوامل ایجادکننده و عوامل پیشگیری کننده این سرطان به مراجعه کنندگان آموزش داده می‌شود؛ سپس سابقه فامیلی و سابقه قبلی بیمار سوال شده و در انتها ازمایش مدفوع جهت تشخیص خون مخفی مدفوع به نام تست FIT از بیمار گرفته می‌شود. در انتهای بررسی‌های انجام گرفته در صورتی که فرد پرخطر باشد جهت انجام بررسی‌های بیشتر و کولونوسکوپی به سطح تخصصی ارجاع می‌شود.

روانخواه توضیح داد: هدف از انجام این غربالگری یافتن سرطان‌های روده در مراحل اولیه و حتی فراتر از آن یافتن پولیپ‌های روده که در سال‌های بعدی عمر احتمال بدخیمی پیدا می‌کنند. دست اندرکاران این برنامه امیدوارند با انجام این برنامه در سال‌های بعدی سرطان روده بزرگ در استان کاهش یابد.

او افزود: در طی اجرای این غربالگری تا کنون ۱۳۲ مورد سرطان روده و بیش از یک هزار و ۵۰۰ مورد پولیپ روده بزرگ کشف شده است

مسئول ثبت و غربالگری سرطان‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در حالی که میزان بروز سرطان‌ها در شهر اصفهان از سایر شهرستان‌ها بالاتر است، استقبال جمعیت شهرستان‌ها به ویژه جمعیت روستایی از برنامه‌های غربالگری سرطان‌ها به مراتب بهتر از جمعیت شهری به خصوص شهر اصفهان بوده است، نتیجه این امر تشخیص سرطان در مراحل ابتدایی‌تر و قابل درمان‌تر در خصوص سه سرطان ذکر شده است. به طور علمی در تحقیقات به عمل آمده نشان دا ده شده که سایز توده سرطانی در زنان روستایی کمتر از زنان شهری بوده است. این گونه مطالعات لزوم اطلاع رسانی در خصوص خدمات ارایه گردیده در مراکز جامع سلامت شهری تحت پوشش دانشگاه را بیش از پیش نشان می‌دهد.

 

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار