مرغ حسرت این روزهای سفره های ایلامیان

کمبود پی‌درپی مرغ در استان ایلام طی ماه‌های گذشته به یک معضل اساسی برای شهروندان تبدیل‌شده‌ است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به این‌که گوشت مرغ یکی از اقلام اساسی سبد غذایی خانوار است کمبود آن مشکلات بسیاری را برای سبد غذایی خانوار به دنبال دارد.

هرچند تاکنون مسئولان وعده‌های بسیاری جهت رفع مشکل کمبود مرغ در استان ایلام داده‌اند، اما متأسفانه تاکنون اقدام جدی جهت رفع این مشکلات از طریق نهاد‌های ذی‌ربط انجام‌نشده است و همین امر سبب شده در هفته‌های اخیر شاهد تکرار چندباره این مشکل در سطح استان باشیم.

ممانعت جهاد کشاورزی از جوجه‌ریزی؟!

عزیز قیصوری رئیس اتحادیه مرغداران استان ایلام دلیل کمبود مرغ در استان را ممانعت جهاد کشاورزی از جوجه‌ریزی برخی از مرغداری‌های استان دانست و گفت: اجرای مصوبه واگذاری ۹۰ درصد از تولیدات مرغداری‌ها به کشتارگاه‌ها به یک مشکل اساسی برای مرغداران تبدیل‌شده است.

رئیس اتحادیه مرغداران استان ایلام افزود: با توجه به این‌که در خردادماه سال جاری شاهد کاهش شدید جوجه‌ریزی در مرغداری‌های استان بوده‌ایم، طی هفته‌های آتی با مشکل کمبود مرغ در استان مواجه خواهیم شد.

رئیس اتحادیه مرغداران استان ایلام بابیان اینکه جلوگیری از جوجه‌ریزی کاهش تولید مرغ را در پی دارد، اظهار داشت: باید واگذاری مرغ توسط مرغداری‌ها به‌صورت عرضه و تقاضا باشد تا ضمن ترغیب مرغداران به تولید، از بروز مشکلات مذکور جلوگیری شود.

واگذاری ۹۰ درصد تولید مرغداری‌ها به کشتارگاه

محمدعلی اقدسی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام گفت: با توجه به این‌که تمامی نهاده مرغداری‌ها توسط دولت تأمین می‌شود، مرغداران سراسر کشور ملزم شده‌اند که ۹۰ درصد تولیدات خود را در اختیار کشتارگاه‌ها قرار دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام اضافه کرد: طی مکاتبات انجام‌شده، سازمان جهاد کشاورزی استان و همچنین مراجع قضایی مخالفت خود را با ممانعت از جوجه‌ریزی مرغدارانی که سهمیه کمتری تحویل داده‌اند، اعلام و خوشبختانه وزارت جهاد کشاورزی امکان ادامه فعالیت جوجه‌ریزی در مرغداری‌هایی که بین ۷۵ تا ۹۰ درصد تولیدات خود را در اختیار کشتارگاه‌ها قرار داده اند، فراهم کرد.

این مسئول بابیان این‌که در خردادماه سال جاری شاهد وقفه در جوجه‌ریزی برخی از واحد‌های مرغداری بودیم، اضافه کرد: بااین‌ وجود خوشبختانه با مدیریت مناسب در بخش معاونت دام، تأمین مرغ استان به‌صورت مطلوب انجام می‌شود.

وی اظهار داشت: هم‌اکنون جوجه‌ریزی در مرغداری‌های سطح استان به روال سابق بازگشته و در تیرماه سال جاری ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار جوجه‌ریزی در مرغداری‌های استان انجام‌ شده است و پیش‌بینی می‌شود در ماه‌های آتی مشکلی در زمینهٔ تأمین مرغ استان ایجاد نشود.

اقدسی در ادامه بیان کرد: مرغداری‌هایی که به تعهدات خود عمل‌ نکرده و از واگذاری میزان تعیین‌شده مرغ به کشتارگاه‌ها خودداری کنند، به تعزیرات معرفی و با آن‌ها برخورد قانونی می‌شود و تاکنون در این راستا حدود ۷۰ مورد واحد مرغداری به تعزیرات حکومتی معرفی‌شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام در پایان گفت: نیاز روزانه مصرف مرغ استان حدود ۴۵ تن در روز است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ب

برچسب ها: توزیع مرغ ، کمبود مرغ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.