محمد علی کمالی سروستانی مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه جوجه یکروزه همچنان بالاتر از نرخ مصوب عرضه می شود، اظهار کرد: قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه ۶ هزار و ۵۰۰ تا ۷ هزار تومان است که با نرخ مصوب فاصله معناداری دارد.
وی افزود: علی رغم افزایش چند برابری هزینه های تولید، مرغداران هر کیلو مرغ زنده را با نرخ ۱۷ هزار و ۱۰۰ هزار تومان عرضه می کنند، درحالیکه مرغ با قیمت بالاتر از نرخ مصوب ناشی از مشکلات سیستم توزیع بدست مصرف کننده می رسد.
کمالی سروستانی ادامه داد: روزانه ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ تن مرغ گرم و ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن مرغ منجمد در تهران توزیع می شود که با این وجود عرضه بالاتر از نرخ مصوب ارتباطی به مرغدار ندارد.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی با تاکید بر اصلاح قیمت مصوب مرغ بیان کرد: با افزایش قیمت مصوب ذرت، کنجاله سویا، حمل و نقل و دیگر نهاده های تولید قیمت منطقی هر کیلو مرغ زنده با احتساب ۱۲ درصد سود منطقی ۱۹ هزار و ۹۰۰ تومان و مرغ گرم در خرده فروشی ها ۳۰ هزار تومان است.
وی کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی تولید ناشی از تنش های گرمایی و تلفات، کاهش وزن گیری بواسطه گرمای هوا و تاخیر در کشتار مرغ بواسطه قطعی برق را از دلایل کمبود عرضه مرغ در بازار اعلام کرد.
کمالی سروستانی با بیان اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم، افزود: بنابر آمار طی سه ماه اخیر به طور متوسط ماهانه ۱۱۴ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که با احتساب نگه داری ۴۵ روزه مرغ در واحدها، ۲۱۰ تا ۲۱۵ هزار تن مرغ هر ماه در بازار توزیع شده است که متاسفانه اشکالات سیستم توزیع موجب شده تا بخشی از مرغ تولیدی به صورت قطعه بندی یا مرغ کامل خارج از شبکه عرضه به دست مصرف کننده برسد.
وی با اشاره به چالش های بازار نهاده دامی بیان کرد: نهاده در گمرکات دپو شده است، اما کامیون داران به سبب مسائل پشت بارنامه نهاده پشتیبانی امور دام را به سختی حمل میکنند که در خواست ما این است که شرکت های حمل و نقل را مکلف به حمل بار پشتیبانی امور دام کنند که امیدواریم با تمهیدات در نظر گرفته شده بارهای دپو شده در بنادر زودتر تخلیه شود.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان با اشاره به گلایه مرغداران از بی کیفیتی نهاده های دامی تصریح کرد: کیفیت نهاده هایی که از مبدا اوکراین می آید، به دلیل مدت زمانی که در گمرکات مانده، مناسب نیست که همین موضوع منجر به گلایه مندی مرغداران و در شرایط گرمای سال و کاهش وزنگیری بر تولید اثر گذار است.
انتهای پیام/